A rendszeres edzéseket csak elkezdeni nehéz. Azt viszont nagyon. Hiszen kifogásokkal tele a padlás, és milyen könnyű minden adandó alkalommal bevetni egyet. Most néhány ilyen kifogásra mondunk egy-egy ellenérvet!

Nyomás a szabadba, mozogni!

„Nincs időm!”

A lehető legklasszikusabb mondat. De nyáridőben, amikor még az időjárás is a sportolásnak kedvez, lássuk be, elég szánalmas. Leülni a tévé elé pont olyan egyszerű, mint felállni onnan. Úgyhogy amikor legközelebb szakadna a chipseszacskó vagy pukkanna a sör, vegyen erőt magán és nyomás ki a szabadba. Nyárestén egy kiadós séta, kerékpározás vagy kocogás igazán nem túl megerőltető.

„Fogalmam sincs, hogyan kezdhetnék el sportolni, tartok tőle, hogy túlságosan megterhelne”

A mozgásra nem mint elvégzendő feladatra kell gondolni. Az edzéseknek kikapcsolódásnak kellene lenniük, az öröm forrásának. Éppen ezért a legjobb a szabad levegőn elkezdeni, aminek hatására plusz endorfin hormonok szabadulnak fel. Kezdje játékosan. Menjen focizni, kerékpározni, tollasozni a gyermekeivel. Vegye elő a frizbit vagy fussanak versenyt. Ha sikerül játékosan a mindennapjaiba csempészni a sportot, akkor egy idő után valódi igénye lesz rá.

„Szégyenlős vagyok, nem szeretek mások előtt tornázni, izzadni”

Mondta bárki, hogy testhez simuló edzőruhában tegye magát közszemlére az edzőteremben, vadul tolva az elliptikus tréneren? Megjegyezzük, ha így tenne, akkor se lenne oka az aggodalomra. Az edzőteremben mindenki csak önmagával foglalkozik, nem azzal, hogy másokat fixírozzon. Ám ha mégsem hagyná nyugodni a gondolat, hogy megbámulják, menjen el a kora esti sötétségben futni vagy kocogni. Húzza jól a szemébe a baseballsapkáját, így tutira nem ismeri fel senki.

„Először le kell fogynom”

És mégis, hogyan szeretne megszabadulni a súlyfeleslegtől edzés nélkül? Természetesen, amennyiben extrém túlsúlyról van szó, valóban óvatosnak kell lenni a mozgással. Ám még ebben az esetben is be kell iktatni a mindennapokba egy kis testmozgást. Ha mozgással nem segíti elő a zsírégetést és a fogyókúrát, akkor a bőre és az izmai nem fogják tudni követni a súlya változását. A bőre lógni fog, az izmai meg épp olyan satnyák lesznek, mint a fogyás előtt. Márpedig a megfelelő mennyiségű izomzat pluszzsírt éget el. Szóval, fel azzal a popsival és legalább sétáljon naponta 20 percet. Kezdje az edzéseket napi tíz perccel. Két-három hét elteltével ezt növelje 15-re, majd 20-ra, és meg se álljon minimum fél óráig.

„Az nem elég, ha fogyózom?”

Nem. Sajnáljuk, de ez a szomorú igazság. Bizonyos pontig elegendő lehet pusztán figyelni az étkezésekre, hosszú távon azonban a diéta önmagában nem hoz megfelelő eredményt. Koplalással ugyan leadhat néhány kilót, de mozgás híján ezek könnyen visszaszaladnak és kialakul a jojóeffektus. Az étkezést is jobban tudja kontrollálni, ha sportol. Ha ugyanis picit többet enne a megengedettnél, könnyedén kompenzálhat több sporttal.

„A mozgás unalmas”

Ha ezt gondolja, valószínűleg még nem találta meg az önnek megfelelő mozgásformát. Gondolja végig, mit szeret csinálni. Ha táncolni szeret, próbálja ki a zumbát. Ha olvasni, gyalogoljon futópadon vagy kerekezzen szobakerékpáron. Ha a csapatsportokat szereti, irány a spinning vagy keressen egy teniszpartnert. Ha elmélkedős típus, fusson kora reggel vagy este. Ezer és ezer mozgásforma van, amit végezhet, biztosan talál a személyiségének megfelelőt.

„Nem szeretem, ha az izzadástól tönkremegy a hajam”

Akkor tessék nyugodtan elhízni. Verejtékmentesen. Aztán ha elérte a kívánt súlyfelesleget, ne csodálkozzon, ha akkor is izzad, ha csak felemeli a poharát.

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink