Ősz haj, ráncok, megereszkedett bőr – ezek az idő múlásának látható nyomai, melyek ellen mindig is küzdöttek a nők. A fiatalság megőrzése a mindennapok feladata: a rendszeres testmozgás, az egészséges étkezés, a stresszmentes élet nem ígér csodát, de segítségükkel megállítható az idő – vagy legalábbis lassítható az öregedés folyamata.

Őrizze meg fiatalságát!

Tanuljon meg  relaxálni!

A stressz olyan fizikai változásokat okoz a szervezetben, amelyek felgyorsíthatják az öregedést. A streszszorok – munkahelyi és családi feszültségek, pénzügyi gondok, vagy egyszerűen csak a reggeli forgalmi dugók – krónikus adag adrenalint és kortizolt termelnek, súlyos károkat okozva a testi és lelki egészségben. Ilyenkor ugyanis a vérnyomás emelkedik, a szív gyorsabban ver. A leghatékonyabb módja, hogy megállítsa ezt a pusztító folyamatot, ha időnként szünetet tart a mindennapi rohanásban. Meditáljon tíz percet naponta, ez már segít megelőzni a korral járó agyi elváltozásokat.

Próbálja ki: Naponta egyszer vagy kétszer 10-20 percig üljön le egy csendes helyen, hunyja be a szemét, lazítsa el izmait, lélegezzen mélyeket. Minden kilégzéskor ismételjen egy szót, hangot, kifejezést (mantrát). Ne engedje, hogy ezekben a percekben más gondolatok előtérbe kerüljenek. Aztán lassan, csukott szemmel hagyja, hogy a mindennapi élethez kapcsolódó gondolatai visszaáramoljanak a tudatába.

Jógázzon!

Több energia, jobb testtartás, nagyobb rugalmasság, jó hangulat és kevesebb stressz – csak néhány a jóga pozitív hatásai közül. A tudatos légzés segíti a sejtek megfelelő oxigénellátását, megszabadítva a méreganyagoktól, megelőzve a betegségek kialakulását, segítve a bőr tisztulását. A különféle jógapozíciók jótékonyan hatnak az emésztőrendszer működésére, a női szervekre, sőt az immunrendszert is erősítik.

Próbálja ki: Jógázzon hetente kétszer, hogy fellendítse energiaszintjét és száműzze életéből a stresszt.

Fogyasszon  egészséges zsírokat!

Az ómega 3 zsírsavak (amelyek főleg a lazacban, a dióban és a különböző olajos magvakban találhatóak) segítenek kiküszöbölni a hangulatingadozásokat, megőrizni a csontok szilárdságát, és csökkentik a gyulladásos folyamatok kialakulásának esélyét. Az öregedés látható jelei ellen is kiválóak: a bőr és haj ragyogóbb, élettel teli lesz.

Próbálja ki: Napi étrendje tartalmazzon minimum 2 gramm ómega 3 zsírsavat. Ez lehet egy maroknyi dió vagy egy kis adag lazac. Ha az ételekből nem jut hozzá a szükséges napi mennyiséghez, fogyasszon halolaj táplálékkiegészítőket.

Alkohol  – csak  mértékkel!

A szőlő igazi antioxidáns-bajnok: védelmet nyújthat a rák, az érelmeszesedés és a szívkoszorúér-betegségekkel szemben. A belőle készült nedű, a bor – különösen a vörös – is bír ezekkel a jótékony tulajdonságokkal, ám nem árt az óvatosság.

Próbálja ki: Heti két pohár ajánlott az egészség és fiatalság megőrzése érdekében.

Egyen szuper  gyümölcsöket!

A gránátalma igazi szuper gyümölcs. Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, késleltetheti az érelmeszesedés kialakulását. Kutatások szerint segít megelőzni a rák néhány típusát, véd az Alzheimer-kórtól. Védi a bőrt a káros UV-sugarak ellen. A másik szuper gyümölcs a goji bogyó, amely a C- és B-vitamin, valamint az antioxidánsok gazdag forrása. szív- és bőrvédő hatása bizonyított, mint ahogy immunerősítő is. Javítja a memóriát, élénkít, növeli a libidót.

Próbálja ki: Igyon goji bogyó- és gránátalmalevet. Ha utóbbi ízétől kicsit idegenkedik, vegyen sűrítményt, és a napi adagot keverje el egy evőkanál kefirrel vagy natúr joghurttal.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink