Kissé fanatikusan hangzik az a javaslat, hogy töltsük a Valentin-napot is az edzőteremben, de ha jobban meggondoljuk, nem is olyan elvetemült az ötlet. Ha ugyanis egy páros edzést iktatunk be ezen a napon, nemcsak a kedvesünkkel tölthetünk minőségi időt, de az egészségünkért is sokat teszünk. Az alábbi gyakorlatokhoz tökéletes szinkronra, egymás iránti figyelemre és nem utolsósorban nagy bizalomra van szükség.

Párban a teremben – Valentin-napon

1. Egylábas guggolás

A férfi és a nő szemben áll egymással, majd keresztben szorosan megfogják egymás kezét. A másik kezüket egyenesen kinyújtják maguk előtt, és ellentétes lábukat elemelik a talajtól. ebből a pozícióból kezdenek el guggolni egyenes háttal, miközben végig mélyen egymás szemébe néznek, figyelve a másik apró mozdulataira, hiszen az egyensúlyt nem könnyű megtartani úgy, hogy szinkronban történjen a guggolás.

2. Guggolás + felülés

A férfi  a nyakába veszi a nőt, két lábát pedig szorosan magához öleli. ezután óvatosan, figyelve a nőre, egyenes háttal leguggol. ekkor a nő lassan hátradől – úgy, hogy ne billentse ki párját az egyensúlyából –, majd lassan felül, vagyis egy hasprést végez. Végül a férfi újra feláll, vigyázva a nyakában ülő partnerére.

3. Fekvőtámasz + fekve nyomás

A férfi hanyatt fekszik zárt lábakkal a talajon, míg a nő fej- jel lefelé ráhelyezi a testét úgy, hogy a lábai a férfi tenyerébe ér- jenek, kezével pedig a férfi bokáját fogja nyújtott karokkal. Ezután mindketten egyszerre, egymásra ügyelve behajlítják a karjukat, majd kinyújtják. Ezzel a kombinációval a nő fekvőtámaszt végez, míg a férfi fekve nyom.

4. Evezés + bicepsz

A férfi széles terpeszállásban stabilan áll, miközben két karját maga előtt összeérinti, a bicepszek feszesek. A nő bekúszik a férfi lába közé, nyújtott kézzel megfogja a karját, majd ügyelve, hogy a csípője ne essen be, behajlítja a karját – vagyis felhúzza magát a férfihoz. Így, miközben a nő evez, addig a férfi a bicepszére dolgozik.

6. Lábemelés

A férfi stabilan megáll, a nő pedig belekapaszkodik a férfi bokájába. Ezután feszített hassal csípőemeléssel teljes lábemelést végez a férfi kinyújtott kezéig. 20 ismétlés után cserélnek.

7. Páros vállból nyomás

A férfi nyújtott ülésbe helyezkedik, karját magastartásba nyújtja, testével L alakot formál. A nő pedig ugyanígy, de fordított L alakot ölt a párján. Ebből a kiinduló pontból mindketten karhajlítást és nyújtást végeznek. Ez a gyakorlat erős vállakat követel, mert különben a nő homloka könnyen találkozhat a talajjal.

8. Super Woman

Úgy tűnik, mintha a gyakorlat csak a férfi számára lenne nehéz, pedig a nőnek is nagyon kemény munkába telik megtartania a vízszintes nyújtott helyzetet. Amint a nő egyenesen felhelyezi magát a partnere tenyerébe úgy, hogy a férfi a csípőjénél támasztja meg a nőt, a férfi karhajlítást végez, miközben a nő minden izmát statikusan megfeszíti, és koncentrál a párja mozdulatára. Ennél a gyakorlatnál a férfi főleg a mellizmait és a tricepszét használja egyensúlyérzékével, míg a nő farizmát, hátizmát, valamint hasizmát feszíti keményen.

9. Deadlift nővel

A nő feküdjön az oldalára, és minden egyes izmát keményen feszítse meg, majd szorítsa össze a karjait, hogy a férfi egy egységként tudja felemelni. Ezután a férfi benyúl a nő karja alá, és megfogja a felül lévő lábát, majd hajlított lábakkal, egyenes háttal felemeli őt, mintha egy kétkezes rúddal dolgozna.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink