Mit csinál a hosszú, forró nyári napokon? Ül a kertben és arra gondol, milyen jó lenne sportolni? Esetleg néha kimozdul, és sétál a kutyájával? Ha valami kalandosabbra vágyik, ideje felkerekedni és kipróbálni néhány népszerű mozgásformát. Ne feledkezzen meg a folyadékpótlásról, és időzítse az edzéseket kora reggelre vagy késő estére, amikor elviselhető a meleg.

Sportolna? ADUNK PÁR TIPPET!

Szörf

Az utóbbi években a szörfözés egyre népszerűbb az izgalmat keresők körében. Nem olcsó sport, ezért az elején nem érdemes új felszerelést venni. Szaküzletekben könnyen beszerezhető jó minőségű, használt felszerelés és hozzáértő tanácsokat is kaphat az érdeklődő. Célszerű speciális ruhát is venni: csak az utazási prospektusok fotóin mutat jól a viharban küzdő bikinis szörfös lány. A valóságban könnyen vese- vagy ízületi betegség lehet az alul öltözöttség következménye.

Futás

Az egyik legkevesebb előkészületet, beruházást igénylő sport. Nem kell hozzá más, mint egy jó futócipő – legalábbis az első edzésekhez. A legfontosabb a fokozatosság, ezért érdemes edzéstervet készíteni. Ehhez sok segítséget talál az interneten, de több mobilalkalmazás is megvásárolható, letölthető. Ezek az alkalmazások a személyes adatok és a teljesíteni kívánt táv megadása után utasításokkal segítik a futót, az edzés végén pedig pontos statisztikákat adnak az eredményekről.

Tenisz

Az egyik legkedveltebb labdajáték, amelyet egyre többen játszanak pusztán a mozgás kedvéért. Számos, egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett a szociális kapcsolatok erősítésére is alkalmas. Ösztönző, hogy párban kell játszani, hiszen így nem könnyű lemondani egy edzést. Először érdemes egy ismerőssel elmenni és ütögetni. Ha ezek után úgy dönt, érdekli ez a sport, mindenképpen fogadjon teniszoktatót. Ekkor már érdemes saját ütőt is vásárolni.

Úszás nyílt vízen

Napjainkban egyre több emberben fogalmazódik meg az igény, hogy természetes közegben sportoljon. Nekik különösen ajánlott a nyílt vízi úszás, ahol nincsenek falak, sávok és klórszagú víz, csak a szabadság érzése és néha az elemekkel való küzdelem. Nyáron a víz melegebb, így a nyílt vízi úszás kényelmesebb és szórakoztatóbb, mint a hűvös tavaszi, őszi hónapokban.

Jóga

A jóga lehetővé teszi, hogy rátaláljon önmagára, belső értékeire. A gyakorlatok segítségével felszabadíthatja az energiáit, megtalálhatja azt a biztos pontot, amelyre a rohanó hétköznapok során mindenkinek szüksége van. A szabadban végzett jóga az illatok, hangok segítségével még közelebb visz a természethez.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink