Ajándékozni sokszor bizony nehéz feladat. Előfordulhat, hogy a legnagyobb gonddal kiválasztott ajándék nem okoz örömet, sőt még kellemetlen perceket is szerezhetünk így egymásnak. Különösen igaz ez a sportos ajándékok esetén. Családtagoknak, barátoknak csak akkor érdemes ilyen meglepetéssel készülni, ha biztosan tudja, hogy a sport része a mindennapjaiknak. Akkor viszont rengeteg ötlet közül választhat, íme, a Diéta&Fitnesz ajándéktippjei!

Sportos meglepetések

Élmény

A legértékesebb ajándék az együtt töltött idő, ezért érdemes karácsonykor is tartalmas pillanatokkal, életre szóló élményekkel kedveskedni szeretteinek. Rengeteg program közül választhat: ajándékozhat falmászást, sziklamászást, siklóernyőzést, tandemtúrát, jégvitorlázást, élménylövészetet, vagy kipróbálhatják a szabadesés-szimulátort. Nem baj, ha a program tavaszra vagy nyárra szól, a lényeg, hogy olyat válasszon, amit a megajándékozott biztosan élvezni fog.
Ár: 10 000 Ft-tól

Súlymellény

A súlymellényt a katonai golyóálló mellény ihlette. Speciális anyagból készül, jól illeszkedik a vállra, így biztosítva a zavartalan edzést. A benne lévő súlyok igény szerint változtathatók és egyenletesen eloszlathatók, ezért mindenki a saját kondíciójához szabhatja a mellény aktuális súlyát. Segítségével hatékonyabbá tehető az edzés: növelheti erejét, állóképességét, javíthatja légzését, gyorsíthatja az izomépítés folyamatát. Futáshoz, fitneszedzéshez ajánlott.
Ár: 12 000–50 000 Ft

Masszírozógép

Edzés után jólesik a fájó izmokat átmasszírozni. A masszírozógépek serkentik a bőr, illetve a bőr alatti területek vérellátását, segítik az izomregenerációt. A legtöbb gép a test felületét masszírozza remegő vagy vibráló dörzsöléssel, így csak a felületi izmokat kezeli. Válasszon olyan készüléket, amely a mélyebb izomrétegeket is eléri.
Ár: 7000–150 000 Ft

Masszázslabda

A masszázslabdák ideálisak a reflexpontok masszírozására, izomstimulálásra. Kemény felületük révén alkalmasak a teljes test masszírozására – használatukkal enyhíthetők a kisebb nyak-, váll-, hát-, mellkasfájdalmak –, leggyakrabban mégis a kéz és a talp masszírozására használják őket. Kis tüskéikkel erős vérbőséget okoznak, lazítva az izmokat, fiatalon tartva a bőrt. Többféle méretben és keménységben kaphatók.
Ár: 2000–20 000 Ft

Habhenger

Minden sportolónak szüksége van egy szivacshengerre! Az aktívan sportoló embereknél gyakran alakulnak ki fájdalmak a testben. A fájdalomnak több forrása is lehet, de gyakori, hogy az izmokban létrejövő triggerpontokból ered a fájdalom. A triggerpontok kemény izomrostrészek, „feszültségpontok”, amelyek nem tudnak ellazulni. A test izmaiban bárhol kifejlődhetnek, leginkább mégis a legaktívabb izmok – medence, csípő, váll, nyak, hát – közepében jelennek meg. A direkt és megfelelő idejű nyomás a trigger pontra csökkenti a merevséget és a fájdalmat, növeli a vér áramlását – ebben segít a habhenger.
Ár: 2000–10 000 Ft

Bérletek

Népszerű ajándékok a különböző bérletek: fitnesz-, jóga- vagy uszodabérlettel nagy örömet tud szerezni. Arra figyeljen, hogy lehetőleg oda vegyen bérletet, ahová az illető rendszeresen jár. Nem az ön feladata felülbírálni az edzőtermet vagy jógastúdiót, egyszerűen csak vegye meg a bérletet és kész. A legtöbb helyen decemberben akciósak az egész vagy féléves bérletek.
Ár: havibérletek 7000 Ft-tól, éves bérletek 65 000 Ft-tól

Sporteszközök

Ne gondoljon bonyolult eszközökre: a hulahoppkarika, az ugrókötél, a fitneszlabda, az erőlabda pár ezer forintért megvásárolható. Megkönnyíti az otthoni edzést, de aki megkapta, akár az edzőterembe is magával viheti a boka- és csuklósúlykészletet. Örökzöld sláger a fitneszszalag – az aerobikórákra járók garantáltan örülni fognak neki. Természetesen választhat komolyabb értékű ajándékot is: a bokszzsák kesztyűvel, a teniszütő, a TRX-csomag vagy egy kardiogép igazán nagyvonalú ajándék.
Ár: 2000 Ft-tól

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink