A legtöbben azt gondoljuk, hogy csak mi, nők nem vagyunk elégedettek a testükkel, míg a férfiak úgy boldogok, ahogy vannak. Pedig a testképzavar őket is éppúgy utolérheti. Varga Ferdinánd egykori testépítő versenyző, a Hot Men Dance tagja is valaha ezzel a problémával küzdött, ma viszont büszke a testére – persze azért még úgy érzi, mindig van hova fejlődni.

Testképzavartól az önelfogadásig

A gigantománia árnyékában

Varga Ferdinánd jelenleg 102 kilogrammos, izmos testfelépítésű táncos, aki szinte mindennap ellátogat az edzőterembe, de ez nem volt mindig így. „Tizenöt éves koromban lettem az izomtömeg-növelés rabja. Úgy éreztem, minél nagyobb vagyok, annál boldogabb leszek. Ezért autodidakta módon kiműveltem magam a testépítésből, és tömegnövelésbe kezdtem. Százhuszonhat kg-os lehettem már, amikor az egyik ismerősöm sütivel kínált. Megálltam a komód előtt, és enni kezdtem, az ismerősöm pedig lefotózott. A képen viszont nem egy szép testű férfi falatozott, hanem egy óriás, egy behemót. Ekkor szembesültem azzal, hogy valószínűleg testképzavarom van, és amit csinálok, az nem jó” – emlékezik vissza a kezdetekre.

Út a siker felé

Nem véletlenül mondják, hogy a gyógyulás első fázisa a felismerés. „Miután szembesültem azzal, hogy a testépítőkre gyakran jellemző gigantomániában szenvedek, diétázni kezdtem. Az volt a célom, hogy egészséges testalkatom legyen, és ez olyan jól sikerült, hogy 6 héttel később az egyik hazai testépítő versenyen már 98 kg-mal álltam színpadra. Ezt egy másik verseny követte, végül a harmadik megmérettetésemen már a dobogó 3. fokára is felállhattam, klasszikus testépítő kategóriában, 90 kg-mal.”

Fitneszszínpadról egy másik színpadra

Varga Ferdinánd a testépítő versenyek színpadát elhagyva, a Hot Men Dance revütánccsapat színpadára igazolt hosszú pénzügyi karrierje után. „Ahhoz képest, hogy korábban a busz után futni is nagyon megterhelő volt, most színpadon táncolok a csapatban. Bár még most sem vagyok teljesen elégedett magammal, de azt sem mondanám, hogy rosszul érzem magam a bőrömben. Pontosan tudom, hogy melyik izmomnak kellene nagyobbnak lennie, hol kellene karcsúsodnom, így ma már inkább apró és rövid távú célokat tűzök magam elé, és mindenkinek ezt javaslom” – teszi hozzá Ferdinánd, aki mindig szakít arra időt, hogy megünnepelje, ha elérte a célját, miközben már a következőn gondolkozik.

Ilyen a jó sztrippertest

A Hot Men Dance Magyarország első revütánccsapata, amely a klasszikus sztriptízt – már ha van ilyen – ötvözte modern táncelemekkel. Előadásuk sármos férfiak igényes műsora, erotika és önfeledt szórakozás jellemzi. Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a csapatba, bizonyos fizikai tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 180 cm-es testmagasság és kidolgozott, férfias test. „Ahhoz, hogy valaki olyan izomzatot építsen fel, mint ami a belépéshez szükséges, minimum 2 év kell. Azt viszont engedjük el, hogy csak a 6 vagy 8 kockás hasat tartjuk szépnek. Sokan nem tudják, már születésünk pillanatában genetikailag meg van határozva, hogy hány kockával születünk. Van, akinek csak 4 van, de van, akinek 10.”

Tenni kell a jó kinézetért!

„Én nem azért eszem, mert élvezetet okoz, hanem mert így tudok nagy lenni” – meséli Ferdinánd, aki napi 60-70 dkg csirkemellet eszik 300 g rizszsel kísérve, fehérjeturmixszal, zabbal, negyed kiló túróval és vitaminokkal. „Attól, hogy valaki koplal, még nem fog jól kinézni. A szép test megköveteli a tudatos étkezést. Férfiaknál e mellé például elegendő, ha valaki falat mászik vagy biciklizik, szálkás és sportos lehet, de tudatos étkezés nélkül csak álmokat kergetünk” – magyarázza az egykori testépítő.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink