Molnár Péter Men Physique versenyzővel beszélgettünk, aki szerint a fitnesz nem csak abban segít, hogy legyőzze önmagát, az általa képviselt naturál életformát is népszerűsíti vele.

Tudatosság, rendszeresség, jó választás

MIÓTA SPORTOLSZ?

Sok sportot kipróbáltam, de egyiket sem versenyszerűen. A fitnesszel a középiskolai évek elején kezdtem foglalkozni, és azonnal ott ragadtam. Kamaszként nagyon vékony voltam, és a 190 cm-es magasságom miatt optikailag még vékonyabbnak tűntem, ezért kezdtem el a súlyzós edzéseket. Nagyon hamar jöttek az eredmények, és ez hihetetlenül lelkesített. Az elején ugyanis nagyon könnyen fejlődik az ember, még akkor is, ha esetleg rosszul csinálja a gyakorlatokat. A sportágon belül a Men's Physique kategóriát választottam.

MIT JELENT PONTOSAN NATURÁLNAK LENNI?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a formámat a tudatos táplálkozásnak, a rendszeres edzéseknek és a jól megválasztott táplálékkiegészítőknek köszönhetem. A saját példámon keresztül szeretném megmutatni, igenis, úgyis lehet szép eredményeket elérni, hogy nem tesszük tönkre a szervezetünket.

MIK AZ AKTUÁLIS CÉLOK?

Tavaly belekóstoltam a versenyzésbe, a legjobb eredményem eddig egy negyedik helyezés. a versenyzésnél az a célom, hogy megmutassam,  naturálként is színpadra lehet állni. Jelenleg azonban nem a versenyzés a fő fókusz, fotózásokra és expókra készülök. Ezek gyakorlatilag ugyanolyan felkészülést kívánnak, mint a versenyek.

HOGY NÉZ KI AZ EDZÉSTERVED?

Általában heti négy-öt alkalommal edzem. Nincs konkrét, kőbe vésett edzéstervem, főként súlyzós edzéseket végzek, és minimális kardiót. A fő célom továbbra is az izomépítés, izommegtartás. Az általam lemaradottnak ítélt testrészeket hetente kétszer is edzem, és minden alkalommal hasazok. mindennap 5.30-kor kelek, hatkor már a teremben vagyok, ahol egy kb. egyórás, nagyon intenzív edzést folytatok. Felkészülési időszakban a heti edzésszám felmegy hatra.

MIÓTA ÉS MILYEN RENDSZERESSÉGGEL FOGYASZTOD A NITRO PURE WHEY GOLDOT?

A Nitro Pure Whey gold prémium minőségű, 100 százalékos tejsavófehérje-keverék. a terméket napi rendszerességgel és diéta alatt is fogyasztom, reggel zabpehellyel és közvetlenül az edzések után. gyorsan felszívódik és kiváló az aminosav-visszatöltés céljára. a kókuszos csokoládé a kedvenc ízem! az elsődleges cél nálam az izommegtartás, illetve az izomépítés. Itt már nem tömegnövelést, inkább az arányok csiszolását kell érteni, a Men's Physique kategória főként az arányokról szól.

HASZNÁLSZ MÁS ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐT IS?

Igen, rendszeresen szedem a Daily Pack vitaminkészítményt, ami csomagonként hétféle hatóanyagkomplexet tartalmaz, az arthro guardot, hogy védjem az ízületeimet. Fehérjét izommegtartásra, izomépítésre, és BCAA aminosav-készítményt, az aminosavak ugyanis a fehérjék építőkövei.

AZ ÉTKEZÉS TEKINTETÉBEN MILYEN IRÁNYELVEKET KÖVETSZ?

Az étkezésemben nincsenek kifejezett spártai időszakok, így kisebb a veszélye annak is, hogy izomtömeget veszítsek. A szénhidrátot igyekszem viszonylag magasan tartani, de azt kizárólag minőségi forrásokból viszem be a szervezetembe, zabpelyhet, jázmin- és barna rizst, kuszkuszt, bulgurt, édesburgonyát fogyasztok. A húsok közül általában csirkét vagy halat eszem, de a non plus ultra számomra a marhasteak. A tejtermékek közül a túró és a cottage cheese a kedvencem. A gyümölcsöket kivétel nélkül szeretem, a zöldségek nem a kedvenceim, de a rostok fontos szerepet játszanak a diétában, ezért igyekszem minél többet fogyasztani belőlük.

MIT CSINÁLSZ A SZABADIDŐDBEN?

Ha igazán ki szeretnék kapcsolódni, akkor zenét hallgatok. Ha pedig zenét hallgatok, akkor semmi másra nem figyelek. Kizárólag a minőségi zenét szeretem, azt pedig minőségi eszközökön hallgatom, be is szereztem egy megfelelő fejhallgatót. sokat járok koncertekre is, az nagyon inspirál.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink