Természetesen személyi edző nélkül is remekül lehet sportolni, de ha valódi eredményeket és fejlődést szeretne elérni, akkor érdemes legalább egy átmeneti időszakra szakember segítségét kérni az edzőteremben.

Válasszon ügyesen trénert!

Egy jó személyi edző nagyon hatékony edzéstervet tud összeállítani. Követni tudja a vendége testének változásait, az erőnlétéhez tudja igazítani a gyakorlatokat. Ráadásul megismertetheti olyan gyakorlatokkal, amelyekről azt sem tudta, hogy léteznek. Vagy éppen ráébresztheti arra, hogy eddig bizonyos mozdulatsorokat rosszul gyakorolt. De hogyan lehet rátalálni az igazira?

1. ISMERJE MEG AZ ELŐÉLETÉT

Derítse ki, hol és mikor szerezte a képesítéseit. Kérdezze meg a terembe rendszeresen járókat, mennyire népszerű, mennyi vendége van, mióta dolgozik az adott helyen. Esetleg érdeklődjön közvetlenül az ő vendégeitől, hogy milyen tapasztalataik vannak. Árulkodó jel, ha túl olcsó vagy túl drága az illető, de szintén gyanús, ha túl sűrűn vált munkahelyet. Persze az nem ritka, hogy egy edző több teremben is dolgozik, de ha túl sok helyre jár, az azt jelenti, hogy egy-egy helyen csak nagyon kevés vendége van.

2. ISMERTESSE VELE A CÉLJAIT

A jó személyi edző nem vág bele csak úgy, egyik percről a másikra az edzésbe. Ahhoz, hogy megfelelően tudjanak együtt dolgozni, az kell, hogy maga az edző javasoljon egy előzetes konzultációt. Ha ezt elmulasztja, jobb, ha máris valaki mást keres. a jó edző leül a vendégével, megbeszéli a céljait, alaposan kikérdezi az étkezési szokásairól. alapos edzéstervet, és ha szükséges, étrendet is összeállít a számára. az, hogy mennyire tudnak együtt dolgozni, csak néhány alkalom és az elért eredmények alapján derül ki.

3. PRÓBAIDŐSZAK

Ha az edző rutinos, eredményes és tisztességes, akkor az első alkalomért nem számol fel pénzt. Amennyiben az első alkalom ígéretes, akkor is csak 2, 3 vagy 4 alkalomban egyezzenek meg. Majd ha ezek az edzések jól sikerülnek, érezhető némi változás és tudnak együtt dolgozni, akkor legyen a találkozásból tartós kapcsolat

4. EREDMÉNYESSÉG ÉS VÁLTOZATOSSÁG

Az első pár alkalom során kiderül, hogy mennyire figyelmes az edző. Ha napokon vagy akár heteken keresztül ugyanazt a sémát követi az edzések során, akkor nem fordít elegendő figyelmet a változatosságra. Ez pedig baj, hiszen a szervezet könnyedén hozzászokik egyfajta edzésprogramhoz, és egy idő után ez nem vezet fejlődéshez. A jó edző variálja a gyakorlatokat, a súlyokat és a fejlődéshez mérten alakítja az erőnléti gyakorlatokat.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink