A városi túra talán legfontosabb eleme nem is a kényelmes cipő, hanem a lelkesedés és a kíváncsiság. Ha olyan helyekre látogatunk, ahol még nem voltunk, amelyeket élvezettel fedezünk fel, észre sem vesszük, hogy akár öt kilométert is sétáltunk.

Városi túra

Íme néhány tipp, hogy biztosan jól sikerüljön a túra

KÉSZÜLJÖN FEL!

Figyeljen rá, hogy kényelmes és az időjárásnak megfelelő ruhát válasszon a kiránduláshoz. Lapos talpú, kényelmes cipőt, vízhatlan ruhát húzzon, öltözzön rétegesen. Lehet, hogy a lakásból kilépve még fázik, ám pár perc után bemelegszik majd. Egy túl meleg vagy átizzadt ruha tönkreteheti a programot.

SZEDJE ÖSSZE A CSALÁDOT!

Remek vasárnapi program a család minden tagjának, idősebbeknek, fiatalabbaknak egyaránt. Nem tesznek nagy távot, nem utaznak messzire, ugyanúgy élvezhetik a túrát a kicsik, mint a nagymama.

LASSAN KEZDJEN, GYORSÍTSON A VÉGÉN!

Ne rohamtempóban induljon neki a városi sétának! A szakasz első felében sétáljon ráérősen, hiszen a bemelegítés ezúttal is fontos. Ha túl gyorsan indul, csakhamar elfárad, és oda az élvezet. Hazafelé azonban már belefér az erőltetett tempó, talán egy kis futás is…

NE FÉLJEN AZ ELTÉVEDÉSTŐL!

Hiába él a városban évek óta, bizony, az őslakosokkal is előfordul, hogy eltévednek. És mi a városi túra lényege, ha nem az, hogy új helyeket fedezzen fel?

TERVEZZEN KERESZTEDZÉST!

Ha jól megfigyeli, az egész város egy hatalmas kültéri edzőterem. A parkban a padokon végezhet tricepszerősítő gyakorlatokat, a magaslati helyek megközelítése, a lépcsőzés remek popsiformáló edzés, de egy kisebb parkban még futhat is egy keveset.

OLVASSON UTÁNA – ELŐRE!

A túra előtt érdemes egy keveset kutakodni az interneten városa történetéről. Látogasson meg híresebb, történelmileg fontos helyszíneket – így nem csak mozog, de tanul is.

NÉZZEN FEL, NÉZZEN KÖRBE!

Gondolta volna, milyen szép helyek mellett sétál el napról napra? Hajlamosak vagyunk a hétköznapokban nem látni távolabb az orrunknál. A túra során ne siessen, fedezze fel valóban a várost, lássa meg a szépségeit. Sosem tudhatja, hol akad rá a következő kedvenc helyére – ami akár rendszeres kirándulócélpontjává is válhat.

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink