Lassan elkezdhetünk készülni a húsvétra, mely a könnyed salátákról és pompás sültekről, gyümölcsös ízekről is szól. Persze nem kell teljesen elfordulnunk a hagyományainktól, marad a sonka és a tojás, de kenyérfélék és burgonya helyett szénhidrátban szegény köreteket válasszunk. Könnyed és gyorsan elkészíthető ételeket válogattunk, és receptjeinket a következő hetekben folyamatosan bővíteni fogjuk.
Sajtkrémmel töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db keményre főtt tojás
- 1 evőkanál natúr sajtkrém
- 1 evőkanál majonéz
- só, bors ízlés szerint
- kapribogyó, ízlés szerint
- 1 újhagyma
- 2 vékony szelet füstölt sonka
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd levágjuk a tetejüket a képen látható arányban, és kikaparjuk a tojássárgáját óvatosan. A sárgát összetörjük villával és alaposan kikeverjük a majonézzel és a krémsajttal, sóval, borssal. Szórjuk bele a kapribogyót és a felkarikázott újhagymát. Töltsük vissza a tojásokba a krémet. Majd tegyünk rá egy darabka sonkát, végül a „kalapot”. A tetejét díszíthetjük hagymával.
Friss, joghurtos saláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kígyóuborka
- 4 db zsenge retek
- 4 db újhagyma
- 4 db főtt tojás
- só
- kapor
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, és hosszában négy szeletre vágjuk. Felkarikázzuk a zöldségeket, tányérra tesszük, és egy-két evőkanál joghurttal meglocsoljuk. Sózzuk, és a tetejét kaporral díszítjük.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- 8 szuper tipp a húsvéti sonkafőzéshez
- 3 édesség, amit fogyni vágyóként is nyugodtan ehetünk
- Könnyű és finom alakkímélő menü húsvétra