Ha éppen fogyókúrázik, és szeretné megúszni az ünnepet plusz kilók nélkül, akkor sem kell lemondani a finom falatokról. Próbálja ki menüajánlatunkat!

Könnyű és finom alakkímélő menü húsvétra

Az ünnepi időszak sokak számára egyet jelent a nagy traktával. Viszont ha valaki a súlyvesztésközpontú életmódváltás kellős közepén van, fogyókúrázik, vagy egyszerűen csak odafigyel az alakjára, akkor nem a kalács, a zsírosabb sonka, a majonézes tojássaláta vagy a csokoládé a jó választás számára. Az alábbi könnyű, finom, egyszerűen elkészíthető alakkímélő menü biztosan a kedvére lesz!

 

Előétel

Medvehagyma-krémleves

alakkímélő menü medvehagyma krémleves

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (4 személyre):

4 csokor medvehagyma (1 csokor kb. 20 szál)

2 csomó snidling vagy zöldhagyma

3 ek olívaolaj

4 ek rizsliszt

500 ml zsírszegény tej

1 l víz

1 tk só

1 ek ételízesítő

A tálaláshoz

2 ek szárazon megpirított mandulapehely

1 ek reszelt parmezán

Elkészítése:

A megmosott medvehagymát ollóval szabdaljuk össze. A megmosott snidlinget vagy zöldhagymát szintén vágjuk apróra.

A felaprított hagymákat olívaolajon pároljuk addig, míg egy kicsit összeesnek, majd 100 ml tejjel turmixoljuk krémszerűre, ezután a vízzel és az ételízesítővel forraljuk fel.

Közben a megmaradt tejet keverjük csomómentesre a rizsliszttel, és adjuk hozzá a hagymás léhez. Forraljuk össze, és a sót csak a végén adjuk hozzá.

Tálaljuk pirított mandulapehellyel és kevés reszelt parmezánnal megszórva. (Ha nem az alakkímélő menü részeként szerepel, akkor reszelt parmezán helyett pirított bacon is kerülhet a leves tetejére tálaláskor.)

Elkészítési idő: 30 perc

 

Főétel

Paradicsomos-csirkés rakott cukkini

Fotó: Vidék íze

Hozzávalók (4 személyre):

1 db nagy cukkini

400 g csirkemellfilé

olívaolaj

3-4 db közepes paradicsom

200 g sajt (nem füstölt, félkemény)

1 csokor bazsalikom

őrölt fekete bors

Elkészítése:

A cukkinit mossuk meg, és ferdén vagy hosszában vágjuk fel 1/2 centi vastag csíkokra. A megtisztított, megmosott csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk meg, majd egy serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldaláról süssük elő a szeleteket. A paradicsomot karikázzuk fel, a sajtot reszeljük le.

Egy sütőtálat vékonyan kenjünk ki olajjal (elhasználhatjuk a serpenyőben maradt pecsenyeszaftot is), fektessünk rá egy réteg cukkinit, arra jöhet egy réteg hús, arra a paradicsom, majd ezt még egyszer ismételjük meg. Minden réteget hintsünk meg egy kis reszelt sajttal, borssal, sóval, és morzsoljunk rá pár levél bazsalikomot. A tetejére paradicsom és sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben süssük össze nagyjából félóra alatt.

Elkészítési idő: 60 perc

 

Desszert

Bogyós gyümölcsös túrógombóc

alakkímélő menü túrógombóc

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (4 személyre):

2 db tojás

500 g túró

250 ml búzadara

1/2 db citrom

150 dkg bogyós gyümölcs, például málna + pár szem a gombócokba (használhatunk mirelitet is)

folyékony édesítőszer

1 kk étkezési keményítő

800 ml víz

Elkészítése:

Kis lábosban egészen kevés vízzel forraljuk fel a bogyós gyümölcsöt, majd keverjünk hozzá ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert. A gyöngyöző gyümölcsszószba öntsük bele a vízben elkevert keményítőt, majd vegyük le a tűzről.

A túrót keverjük össze a tojásokkal, a búzadarával és egy csipetnyi sóval. Reszeljük rá a ½ db citrom héját, és facsarjunk hozzá egy kevés levet. Egy órára tegyük a hűtőbe.

Amikor a túró összeállt, vizes kézzel formáljunk belőle diónyi nagyságú gombócokat. A gombócok közepét töltsük meg 1-2 málnaszemmel.

A gombócokat forrásban lévő vízben, közepes lángon főzzük addig, amíg feljönnek a víz tetejére (kb. 10-15 perc). Ezután csepegtessük le, és azonnal tálaljuk a málnaöntettel.

Elkészítési idő: 45 perc

 

A receptek forrása: mindmegette.hu, videkize.hu

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink