Minden nő álma az egészséges és fiatalos bőr. Ehhez elsősorban megfelelő szépségápolási rutin kialakítása szükséges, de apró trükkökkel is sokat tehet a bőre szépségének megőrzéséért. Egyszerű ötletek a ragyogó, élettel teli bőrért.

13 bőrfiatalító tipp

1. Hosszú, kényeztető fürdő egy kád meleg vízben, vagy inkább egy forró zuhany? Ha sokáig meg szeretné őrizni bőre fiatalságát, rövid ideig tartó, langyos vizes tusolás a nyerő. Zuhanyozzon maximum 10 percig langyos vízzel. Ha ugyanis sokáig áztatja magát, lemossa a bőr zsíros védőrétegét.

 2. Karcolja meg finoman a körmével a bőrét a karján vagy a lábán. Ha egy fehér csík marad utána, a bőre száraz. Gondoskodjon az elhalt hámréteg eltávolításáról és a megfelelő hidratálásról is.

 3. Az arcápolást terjessze ki a nyakra és a dekoltázsra is. Ezen a területen a bőr nagyon érzékeny, így gyorsan megjelennek az öregedés látható jelei – bőrszárazság, finom ráncok, napfoltok. Annak érdekében, hogy megőrizze bőre fiatalságát, rendszeresen tisztítsa itt is a bőrt, és bátran használjon hidratáló krémeket!

Kerülje a szappan- és az alkoholtartalmú lemosókat, mert azok szárítanak. Ha nagyon száraz a bőre, használjon kéthetente hidratáló maszkot. Az a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatja a tápláló hatóanyagokat, hogy megőrizze nedvességtartalmát.

 4. A páramentes levegő nemcsak a nyálkahártyát szárítja ki, hanem a bőrt is. Gondoskodjon a levegő hidratálásáról a hálószobában – a bőre is meghálálja. A viszkető, hámló bőr gyorsan regenerálódik, szinte újra lélegzik a párás levegőn.

 5. Kerülje a mesterséges színezéket, illatanyagokat, kőolajszármazékokat tartalmazó szépségápolási termékeket, különösen, ha érzékeny bőrű. Ugyanígy mellőzze az antibakteriális szappanokat, lemosókat, krémeket is, mert irritálhatják a bőrt, megbontva természetes védőrétegét.

Ne feledkezzen meg a keze és a lába hidratálásáról! Alvás előtt kenje be vitaminokban, tápanyagokban gazdag hidratálóval a kezét és a lábát, húzzon fel finom pamutkesztyűt és zoknit. Hagyja hatni egész éjjel.

 7. A zsályát, borsmentát és varázsmogyorót tartalmazó arctonik igazi csodaszer: tisztítja, nyugtatja és fertőtleníti a bőrt.

 8. A luffaszivacs segít megakadályozni a szőrszálak benövését és eltávolítja az elhalt hámréteget is. A zuhany alatt finoman dörzsölje át körkörös mozdulatokkal a bőrét. Ha extrasima bőrt szeretne, tegyen néhány csepp AHA-savat (gyümölcssav, tejsav) a szivacsra. Ezek a savak a bőr felszínén fejtik ki hatásukat, eltávolítják az elhalt bőrsejteket, halványítják a kisebb ráncokat, bőrhibákat, pattanásokat, hegeket.

 9. Használjon hintőport a hajlatokban (belső comb, hónalj alatt, mell alatt). Így megakadályozhatja, hogy a nedves, összefekvő bőrterületeken, bőrredőkben elszaporodjanak a baktériumok vagy a gombák.

10. Ha közvetlen napfénynek teszi ki a bőrét, kerülje az illatosított krémek és parfümök használatát. Ezek a termékek ugyanis a napfény hatására bőrelváltozásokat okozhatnak.

11. Extraszáraz bőrre a legjobb természetes ápolószer az aloe vera gél. A benne található savak elpusztítják az elhalt hámsejteket, felgyorsítják a bőrsejtek regenerálódását. Vágjon le egy levelet a növényről, vágja szét hosszában, és a zselét vigye fel a bőrére.

12. Az érdes, száraz könyökre gyógyír a grépfrút leve. Először radírozza le a könyökét a kádban vagy a zuhany alatt, majd könyököljön bele egy-egy fél grépfrútba. Hagyja ázni a bőrét 15 percig. A benne található savaknak köszönhetően a bőr tökéletesen ránctalan lesz.

13. Fusson, kerékpározzon, dolgozzon a kertben úgy, hogy megizzadjon. Az izzadás segíti a mérgező anyagok eltávolítását a szervezetből – ez pedig a bőrre is jótékonyan hat. A rendszeres testmozgás ráadásul fenntartja az egészséges vérkeringést az egész testben, beleértve a bőrt is. Ha a szabadban dolgozik, sportol, ne feledkezzen meg a fényvédelemről.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink