Azt hisszük, drága kezelésekkel, termékekkel és eljárásokkal egyik pillanatról a másikra ránctalanok, feszes bőrűek lehetünk. ne higgyünk el mindent. A drágább nem mindig jobb, a csodákat ígérő kezelések pedig nem mindig hatásosak. Néhány érdekesség a bőrápolásról.

8 tény, amit tudni kell a bőrápolásról

1. A könnyebb út nem mindig jobb

Manapság, amikor a bőrgyógyászati technológia szinte a csúcsán van, és lézeres, komputeres kezeléseket ontanak magukból a szépség- vagy bőrgyógyászati szalonok, hajlamosak vagyunk a könnyebbutat választani. Eltávolíttatjuk végleg a szőrt, leszedetjük a nem tetsző anyajegyeket, szemölcsöket. Mielőtt azonban bármit tennénk, a bőrgyógyásszal kell konzultálnunk. Nem mindenkinek tesznek jót ezek a világi eljárások, nem mindenki alkalmas végleges szőrtelenítésre, és nem minden anyajegy távolíttatható el.

2. A lézer sem tökéletes

Legyenek bármilyen népszerűek és hatásosak a lézeres kezelések, kering róluk néhány tévhit. Az egyik az, hogy az eredmény azonnali. Ez nem feltétlenül igaz. A bőrnek a kezelés után bizony akár 10 napos regenerációra is szüksége van, addig a kezelt felület vörös és gyakran fájdalmas lehet. A sötétebb árnyalatú bőrön akár égésnyomok is keletkezhetnek.

3. Nem csak kívülről kell ápolni

A drága krémek, kencék, kezelések nem oldják meg az összes bőrproblémát. Nagyon fontos a megfelelő táplálkozás is. Vízben és rostban gazdag gyümölcsök fogyasztásával belülről is ápolható a bőr. Ezek a finomságok egészséges színt adnak a bőrnek és belülről hidratálják. ezenkívül az antioxidánsokban gazdag zöld tea is szépít, fiatalít.

4. Mindent csak meggyőződéssel

Számos egészen kiváló kozmetikai kezelés közül választhatunk. Arckezelések, testkezelések, fiatalító eljárások. Azonban ne higgyünk el mindent. Győződjünk meg arról, hogy az ígért végeredmény legalább 60 százalékban garantált. 100 százalékos ránctalanítást, bőrfeszesítést nem ígérhet felelős en egyik eljárás sem. Ne legyenek illúzióink. Természetesen érdemes kipróbálni a különféle kezeléseket, hiszen a legtöbbje valóban hatékony, de csodát ne várjunk semmitől

5. A drágább nem mindig jobb

Néha a drágább termékek távolról sem olyan jók, mint amilyen magas az áruk. Sokszor az olcsóbb hidratálók, szemránckrémek és testápolók is tökéletesen megfelelnekmindennapi használatra. Például egy jó szappannal éppen olyan tökéletesen lehet arcot mosni, mint drága lemosókkal, habokkal, gélekkel. Ha pedig ügyelünk a táplálkozásra és a rendszeres folyadékbevitelre, akkor semmi szükség extradrága termékekre.

6. Kávé, koffein, cigaretta

A gyilkos hármas. Ez a három dolog igen káros hatással van a bőrre. A bőr kiválasztó szerv, s mint ilyen, gyakorlatilag egész nap méregtelenít, és rajta keresztül távoznak a méreganyagok. Ha azonban ezt megnehezítjük káros anyagok bevitelével, akkor a bőr nem tud rendesen tisztulni, így elzsírosodik, pattanások jelenhetnek meg rajta, petyhüdt és élettelen lesz. Már csak ezért is érdemes a három mérgező szokásról leszokni.

7. Nem kell állandóan radírozni

A test- és arcradírok nagyon jók. Valóban eltávolítják a felső, elhalt hámsejteket, felfrissítik a bőrt. De nem szabad túl sűrűn használni ezeket. Három-négy hetente egyszer bőven elég, nem szükséges hetente vagy annál is gyakrabban. Addigra pont olyan vastag felső hámréteg keletkezik, amelynek eltávolítása a radír segítségével még nem okoz károkat. Ha túl vékony réteget radírozunk, akkor a bőr mikrosérüléseket szenvedhet, kipirosodhat, ez pedig már nem tesz jót.

8. Drága hámlasztás helyett

Rengeteg hámlasztás helyett kipróbálhatja az olcsóbb gyümölcsöket. A legjobb az alma, az áfonya, a citrusfélék vagy az ananász. Ezeket általában joghurttal összekeverve kell felvinni az arcbőrre. A gyümölcssavak nagyon hatékonyan tisztítanak, eltávolítják a sérült hámsejteket, antioxidáns hatásuk miatt pedig feszesítik, fiatalítják a bőrt. Drága kencék helyett néha vesse be a természet csodáit.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.