A hibátlan, szép bőr minden nő álma 20-tól 60 éves korig. Garantált módszer ugyan nincs a bőr egészségének megóvására, de számos stratégia létezik, hogy puha, selymes maradjon. Még a súlyosabbnak vélt problémákra is van segítség, hála az új generációs krémeknek, a bőrbarát ételeknek és az új kozmetikai beavatkozásoknak. Tippek a bársonyos, élettel teli bőrért.

A bársonyos bőr titka

Tisztítsa megfelelően az arcbőrét!

Sokan attól tartanak, hogy az arctisztítás kiszáríthatja a bőrt, elősegítve a ráncok idő előtti megjelenését. Ez azonban nem igaz: a bőrnek szüksége van rendszeres tisztításra, hiszen csak a szennyeződések, elhalt hámsejtek eltávolításával őrizhető meg a frissessége. Használjon a bőrtípusának megfelelő arclemosót, és mindig langyos vízzel öblítse le az arcát. Ha érzékeny a bőre, a szappanmentes lemosó a jó választás. A szappan ugyanis kiszáríthatja a bőrt, mint ahogy a meleg víz is.

Őrizze meg bőre hidratáltságát!

Évek óta ugyanazt a krémet használja és már nem elégedett az eredménnyel? Nézzen körül a drogériák polcain, meg fog lepődni, mennyi új termék közül választhat. A legjobb, ha évszakonként vált hidratálót, hiszen a bőrnek másra van szüksége a téli hidegben és a nyári napsütésben. Mindenképpen érdemes nappali és éjszakai krémet is beszerezni. Az éjszakai hidratálók zsírosabbak, „nehezebbek”, több bőrtápláló anyag van bennük. A nappali krémeknél fontos, hogy tartalmazzanak fényvédőt, gyorsan felszívódjanak és jó sminkalapot képezzenek.

Keresse fel rendszeresen a kozmetikusát!

A rendszeres arctisztítás nagyon fontos és időnként érdemes más, kényeztető kezelések céljából is szakemberhez fordulni. A kozmetikákban kémiai és mechanikai eljárásokkal elsimítják az egyenlőtlenségeket és eltávolítják a bőr felső, károsodott rétegét. több anyaggal végeznek hámlasztást, például glikol-, szalicil-, retinsavval. A mikrodermabrázió (arccsiszolás) az egyik legelterjedtebb módszer a felső hámréteg mechanikai úton történő eltávolítására.

Egyen több halat!

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. A feldolgozott élelmiszerek, a magas cukor- és zsírtartalmú ételek fogyasztásának káros következménye a fénytelen, száraz, aknés bőr. Annak érdekében, hogy a bőre rugalmas és puha maradjon,az egészséges étkezési terv követése elengedhetetlen. Fogyasszon sok friss zöldséget, gyümölcsöt és halat. A lazac, a tilápia, a hering gazdag ómega 3 zsírsavakban, amelyek gyulladásgátló, bőrszépítő hatása bizonyított.

Védje bőrét a napsugárzástól!

A napsugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva leállítják a kollagén és az elasztin termelését, ami a bőr öregedéséhez vezet. A napsugarak nemcsak idő előtti ráncosodást okoznak: pigmentfoltok és más bőrhibák is kialakulhatnak. A bőr szárazzá, érdes tapintásúvá válik, elveszti ragyogását.

Mozogjon rendszeresen és aludjon sokat!

Az alvás és a testmozgás a legjobb bőrszépítők. mozgás hatására élénkül a vérkeringés, csökken a kortizol hormon szintje. A megnövekedett kortizolszint gyengíti a bőr védőrétegét. A bőr fakóvá, élettelenné válik, megjelennek a pattanások. A testmozgás nemcsak jó stresszcsökkentő: a jóleső fáradtságnak köszönhetően az alvás is pihentető lesz. Alvás közben, sötétben termelődik a melatonin nevű hormon, amely megvédi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól. Ilyenkor választódik ki a szomatotrop hormon is, amely fontos szerepet játszik a bőr regenerálódásában.

Ne dohányozzon!

A dohányzás lassítja a sejtek megújulását: a kiserek beszűkülnek, így kevesebb oxigén jut a bőr alatti rétegekbe, a bőrsejtek kevesebb tápanyagokhoz jutnak, és a sejtképződés lelassul. A bőr elveszti rugalmasságát, szárazzá válik. Mivel kevesebb kollagén termelődik, illetve felgyorsul a lebomlása, előbb jelennek meg ráncok.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink