Mindenkivel előfordult már, hogy szégyentelenül megbámulta a mellette ülő, álló nőt, és közben arra gondolt, vajon mi a titka a gyönyörű hajának, sima arcbőrének, hibátlan fogsorának? Nos, a kortalan és majdnem tökéletes megjelenés apró trükköknek köszönhető – a szerencsés géneken kívül, persze. Egyszerű tanácsok a ragyogó szépségért.

A kortalan megjelenés titka

Használjon szezámolajat!

Minden reggel masszírozza át a testét szezámolajjal. Értékes vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen a száraz bőrre jótékony hatású. A masszázs fokozza a vérkeringést, az olaj ragyogóvá teszi a bőrt. A masszázs után zuhanyozzon le. Az olaj természetesen tisztítja a bőrt, és kíméletesen eltávolítja az elhalt bőrsejteket.

Szedjen halolajkapszulát!

A halolaj nemcsak a szívet és az immunrendszert erősíti, de segíti a haj növekedését és csodákra képes a bőrápolásban is. Esszenciális zsírsavai létfontosságúak a bőr egészsége szempontjából, és remek hidratáló. Véd a korai öregedéssel szemben, gátolja az androgénképződést, és jól használható az ekcéma és a pikkelysömör kezelésében.

Igya meg gyorsan a kávéját!

A kávéfogyasztás által okozott fogelszíneződés csak egy bizonyos idő után lesz látható. A kávé akkor színezi a fogakat, amikor a benne található tanninok a fogzománcra tapadnak. Ha a kávét hosszú időn át kortyolgatja, a bevonat újra és újra a fogzománcra kerül. Hogy ezt elkerülje, igya meg gyorsan a kávéját és utána mosson fogat.

Ne feledje: a kevés több!

A szépségipar ontja magából az újdonságokat, nehéz nemet mondani a sokat ígérő csodaszereknek. Ha nem figyel, rengeteg pénzt elkölthet olyan krémekre, szérumokra, alapozókra, amelyekre tulajdonképpen semmi szüksége. A legegyszerűbb bőrápolási rutin a leghatékonyabb: keresse meg a bőrtípusának megfelelő készítményeket: arclemosót és hidratálót, alapozót vagy színezett arckrémet – és kész.

Kerülje a finomított cukrot!

A feldolgozott cukor felgyorsítja az öregedési folyamatokat, gyengíti a bőr kollagéntermelését, ami a bőr megereszkedéséhez, a ráncok idő előtti megjelenéséhez vezethet. Egyen sok friss zöldséget és gyümölcsöt, és kerülje a cukros ételeket, italokat.

Ápolja a szem környékét!

A szem körüli bőr vékony, érzékeny, ezért külön ápolást igényel. Az arckrémek irritálhatják a bőrt ezen a területen, de a megfelelő szemkörnyékápolókkal az ilyen problémák megelőzhetők. A szemránckrémek nem jutnak a bőr kötőszöveti rétegébe, jelentős mélységbe, így a tartós ráncokat már nem tudják feltölteni. csökkentik viszont a szarkalábak mélységét, enyhítik a szem alatti duzzanatokat, halványítják a szürke karikákat.

Kényeztesse a kezét!

Az időjárás, a különböző vegyi anyagok kiszárítják a kézbőrt. A száraz bőr hamarabb öregszik, így az idő múlásáról leginkább a kéz árulkodik. A kezek ápolása ezért legalább olyan fontos, mint az arcbőré. Ehhez nem megfelelőek az arckrémek, testápolók, speciális kézápolókat kell használni. A gyógyszertárakban, drogériákban széles a kínálat kézkrémekből, érdemes többet is kipróbálni.

Járjon masszázsra!

A masszázs az egyik leghatékonyabb módja a stresszoldásnak. Hatására ugyanis oldódik a felgyülemlett feszültség, az izmok ellazulnak, így elkerülhető a hát- és nyakfájás, a migrén és a depresszió.

Hajszárítás csak természetesen!

A hajszálakban hő hatására a hidrogénkötések megváltoznak, így sérülékenyebbé válnak, könnyen roncsolódnak, meghasadnak és eltörnek. A fejbőrnek sem tesz jót a forró levegő: kiszáradhat, a felső hámréteg sérülhet és leválhat. A legjobb, ha törülközővel felitatja a nedvességet, majd szobahőmérsékleten hagyja a haját megszáradni.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink