Talán egy nőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.

A megfelelő méretű melltartó fontossága

 

Tekintve, hogy a melltartó elsődleges feladata, hogy megtartsa, kiemelje vagy hangsúlyozza mellünket, a méreteinkhez illő választás elengedhetetlen. Azonban sajnos sokak által köztudott, hogy a nők jelentős része a mai napig nem a megfelelő típusú és méretű melltartót választja magának. Női fehérnemű esetében a többi ruhadarabtól eltérően egészségügyi okokból is kiemelten fontos a tökéletesen illeszkedő és megfelelő tartást biztosító darab megtalálása. Azonban a melltartó méretek és a rengeteg fajta kosárkialakítás között sokan könnyen elveszünk. Nagy probléma ez, hiszen így nem képes a megfelelő módon illeszkedni, emellett pedig igencsak kényelmetlen érzést is eredményez. Ebben a cikkben mindent megtudhattok a megfelelő méretű melltartó fontosságáról és kiválasztásáról, továbbá kis útmutatóval szolgálunk a tökéletes melltartó megtalálása felé.

Honnan tudod, mi a méreted?

Kezdjük talán a legfontosabbal, a melltartó méretének megállapításával. Azt mind tudjuk, hogy a melltartó méret egy számból és egy betűből tevődik össze. Ennek a helyes kiválasztása azonban sok nő számára okoz problémát. Nézzük meg tehát, hogy mit is jelentenek a jelölések. A szám jelzi a mellkasunk kerületét, a betű pedig a kosárméretet. Ezek alapján tudjuk azt is megállapítani, hogy hogyan is kell helyesen kiszámolni az egyénnek megfelelő méretet!

Az eredményhez két mérésre lesz szükséged: a mell alatti körméret és a mellbőség lemérésére egy egyszerű centi használatával. Ezt természetesen még a vásárlás előtt, otthon érdemes lemérni. Ha ezzel megvagy, tegyük fel, hogy a két szám a 98 és 85. Második lépésként vond ki a két értéket egymásból, ezzel a mi példánkban 13-at kapunk. Erre a három számra lesz szükségünk. A két szám különbözete adja a kosárméretet, a kisebb szám pedig a méretjelzésekben szereplő számmal azonos. Tehát a példánk esetében a megfelelő méret a 85A. Ha a számok megvannak, hogyan is kapjuk meg az A betűt? Egy, a neten is fellelhető mérettáblázattal, melyet az egyszerűség kedvéért itt is megtaláltok.

melltartó

Fotó: astratex.hu

Különbség (centiméterben)

12-13 cm A kosár
14-15 cm B kosár
16-17 cm C kosár
18-19 cm D kosár
20-21 cm E kosár

Ha megvan a megfelelő méret számodra, fontos, hogy az ideális típus megtalálása.

Nézzük meg közösen a legkényelmesebb választásokat!

Elsődlegesen, fontos különbséget tennünk merevítős és merevítő nélküli kialakítások között. Az alapvető eltérés a kettő között, hogy a merevítő nélküli kevésbé ad szépen kiemelt formát a melleknek, előnye azonban, hogy sokkal kényelmesebb viseletet tesz lehetővé. Ezzel szemben a merevítő látványosan kiemeli a melleket, ezáltal azonban sokszor kényelmetlenebb viselést eredményez.

Szivaccsal vagy szivacs nélkül?

Másodsorban, találhatunk szivacs nélküli és szivacsos melltartókat. A szivacs nélküli fajták igazán kényelmesek, ideális viselet egyszerű hétköznapokra. A szivacsos megoldás ezzel szemben megemeli a melleket, ezáltal szép dekoltázst létrehozva. Emiatt népszerűségük vitathatatlan. Itt érdemes külön megemlíteni a push-up melltartókat is, amely akár egy-két kosármérettel is nagyobbnak tudja láttatni a melleket. Ezáltal ez a mai napig legnépszerűbb típus, amely rengeteg nő önbizalmán tud javítani.

Végezetül pedig eltérő megoldásokkal találkozhatunk az üzletekben a kosárméret szempontjából is: azaz, hogy mennyit takarnak ténylegesen. Itt négy alapvető típust különböztetünk meg: egész- illetve félkosaras, mélyen kivágott és dekoltált/balconette. Az egészkosaras megoldás a viszonylag hagyományosabb, kényelmesebb fazon, amely ma már talán ritkábban választott. A félkosaras megoldás nevéből adódóan alacsonyabban záródik, mint az egészkosaras társa. Ennek eredményeképpen kevésbé tart biztosan, azonban szexibb megoldás. A mélyen kivágott melltartók a speciális fazonú ruhákhoz és felsőkhöz ideálisak. Végezetül a dekoltált balconette típus az egyik legnépszerűbb szexi kialakításának köszönhetően. Egyenes szabású, melynek pántjai a kosarak mellett kerülnek elhelyezésre. Előnyük, hogy minden formához és mérethez ideálisak. Általában szivacsosak, így optikailag megnövelik a mellméretet.

 

A fenti alapvető típusok mellett azonban rengeteg, speciális funkció szerinti fajtát találhatunk meg az üzletek polcain. A leggyakrabban választottak a sportmelltartók, pánt nélküli, levehető és variálható pántos melltartók. Speciális igényekre létrehozott darabok pedig a szoptatós melltartók illetve a minimizer, azaz mellkisebbítő melltartók. Mindezek biztosítják azt, hogy minden nő egyedi igényeit és szabadidős tevékenységeit figyelembe véve tudja kiválasztani a tökéletes melltartót.

 

Hozzászólások

A cukor rabságában: így szabadulj meg
A cukor, a cukros ételek utáni vágy nagyon kínzó tud lenni. Sok időbe és erőfeszítésbe telik, mire uralni tudjuk ezt a vágyat. De lehet uralni. Ha megértjük, hogy a sok felesleges cukor nem csak hizlal, de számos betegség kialakulásához vezethet, könnyű belátni, hogy a legjobb döntés az, ha megszabadulunk ettől a függőségtől is.
9 jól ismert diétamítosz – most megdől mind!
Semmi szénhidrát. Zsírmentes étrend. Este hat után tilos enni. Ismerős mondatok? Bizony, aki valaha belevágott akár csak egyetlen diétába is, összefuthatott már hasonló intelmekkel. De muszáj mindent elhinni?
Mit rontunk el? 8 ok, amikor hizlal a diéta
Akármilyen keményen diétázol, nem akarnak eltûnni a zsírpárnák? Fogadjunk, sosem jönnél rá, hogy hol rontod el!
Mennyi és milyen magot ehetsz, ha diétázol?
Tudtad, hogy az olajos magvak az emésztőrendszered testőrei? Persze csak ha okosan bánsz velük. Kóstolj meg a jól ismert dió, mandula, tökmag vagy szezámmag mellett néhány egzotikus különlegességet is!
Mit lehet tenni, hogy ne ráncosodjon a szem?
A szem sarkából kifutó aprócsaka kis árkok a legtöbb nőnek az idő múlását jelzik, ezért szeretne hadba szállni velük.
Egyszerű túródiéta, ha gyorsan szeretnél ledobni pár kilót
Ha gyorsan szeretnénk megszabadulni a ránk rakódott feleslegtől, bizony néha szigorúbb étrendet kell követnünk. Bár ilyenkor is érdemesebb elgondolkodni egy hosszabbtávú életmódváltozáson, mert bizony a látványos eredményeket csak így tarthatjuk meg.
20 perc otthoni edzés a kerek popsiért 
Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el.
Isteni diétás receptek gesztenyével, ezt imádni fogod!
A hűvös idő elengedhetetlen nasija a gesztenye, amit rengeteg formában tudsz fogyasztani. Most két gyorsan elkészíthető receptet mutatunk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.