Talán egy nőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.

A megfelelő méretű melltartó fontossága

 

Tekintve, hogy a melltartó elsődleges feladata, hogy megtartsa, kiemelje vagy hangsúlyozza mellünket, a méreteinkhez illő választás elengedhetetlen. Azonban sajnos sokak által köztudott, hogy a nők jelentős része a mai napig nem a megfelelő típusú és méretű melltartót választja magának. Női fehérnemű esetében a többi ruhadarabtól eltérően egészségügyi okokból is kiemelten fontos a tökéletesen illeszkedő és megfelelő tartást biztosító darab megtalálása. Azonban a melltartó méretek és a rengeteg fajta kosárkialakítás között sokan könnyen elveszünk. Nagy probléma ez, hiszen így nem képes a megfelelő módon illeszkedni, emellett pedig igencsak kényelmetlen érzést is eredményez. Ebben a cikkben mindent megtudhattok a megfelelő méretű melltartó fontosságáról és kiválasztásáról, továbbá kis útmutatóval szolgálunk a tökéletes melltartó megtalálása felé.

Honnan tudod, mi a méreted?

Kezdjük talán a legfontosabbal, a melltartó méretének megállapításával. Azt mind tudjuk, hogy a melltartó méret egy számból és egy betűből tevődik össze. Ennek a helyes kiválasztása azonban sok nő számára okoz problémát. Nézzük meg tehát, hogy mit is jelentenek a jelölések. A szám jelzi a mellkasunk kerületét, a betű pedig a kosárméretet. Ezek alapján tudjuk azt is megállapítani, hogy hogyan is kell helyesen kiszámolni az egyénnek megfelelő méretet!

Az eredményhez két mérésre lesz szükséged: a mell alatti körméret és a mellbőség lemérésére egy egyszerű centi használatával. Ezt természetesen még a vásárlás előtt, otthon érdemes lemérni. Ha ezzel megvagy, tegyük fel, hogy a két szám a 98 és 85. Második lépésként vond ki a két értéket egymásból, ezzel a mi példánkban 13-at kapunk. Erre a három számra lesz szükségünk. A két szám különbözete adja a kosárméretet, a kisebb szám pedig a méretjelzésekben szereplő számmal azonos. Tehát a példánk esetében a megfelelő méret a 85A. Ha a számok megvannak, hogyan is kapjuk meg az A betűt? Egy, a neten is fellelhető mérettáblázattal, melyet az egyszerűség kedvéért itt is megtaláltok.

melltartó

Fotó: astratex.hu

Különbség (centiméterben)

12-13 cm A kosár
14-15 cm B kosár
16-17 cm C kosár
18-19 cm D kosár
20-21 cm E kosár

Ha megvan a megfelelő méret számodra, fontos, hogy az ideális típus megtalálása.

Nézzük meg közösen a legkényelmesebb választásokat!

Elsődlegesen, fontos különbséget tennünk merevítős és merevítő nélküli kialakítások között. Az alapvető eltérés a kettő között, hogy a merevítő nélküli kevésbé ad szépen kiemelt formát a melleknek, előnye azonban, hogy sokkal kényelmesebb viseletet tesz lehetővé. Ezzel szemben a merevítő látványosan kiemeli a melleket, ezáltal azonban sokszor kényelmetlenebb viselést eredményez.

Szivaccsal vagy szivacs nélkül?

Másodsorban, találhatunk szivacs nélküli és szivacsos melltartókat. A szivacs nélküli fajták igazán kényelmesek, ideális viselet egyszerű hétköznapokra. A szivacsos megoldás ezzel szemben megemeli a melleket, ezáltal szép dekoltázst létrehozva. Emiatt népszerűségük vitathatatlan. Itt érdemes külön megemlíteni a push-up melltartókat is, amely akár egy-két kosármérettel is nagyobbnak tudja láttatni a melleket. Ezáltal ez a mai napig legnépszerűbb típus, amely rengeteg nő önbizalmán tud javítani.

Végezetül pedig eltérő megoldásokkal találkozhatunk az üzletekben a kosárméret szempontjából is: azaz, hogy mennyit takarnak ténylegesen. Itt négy alapvető típust különböztetünk meg: egész- illetve félkosaras, mélyen kivágott és dekoltált/balconette. Az egészkosaras megoldás a viszonylag hagyományosabb, kényelmesebb fazon, amely ma már talán ritkábban választott. A félkosaras megoldás nevéből adódóan alacsonyabban záródik, mint az egészkosaras társa. Ennek eredményeképpen kevésbé tart biztosan, azonban szexibb megoldás. A mélyen kivágott melltartók a speciális fazonú ruhákhoz és felsőkhöz ideálisak. Végezetül a dekoltált balconette típus az egyik legnépszerűbb szexi kialakításának köszönhetően. Egyenes szabású, melynek pántjai a kosarak mellett kerülnek elhelyezésre. Előnyük, hogy minden formához és mérethez ideálisak. Általában szivacsosak, így optikailag megnövelik a mellméretet.

 

A fenti alapvető típusok mellett azonban rengeteg, speciális funkció szerinti fajtát találhatunk meg az üzletek polcain. A leggyakrabban választottak a sportmelltartók, pánt nélküli, levehető és variálható pántos melltartók. Speciális igényekre létrehozott darabok pedig a szoptatós melltartók illetve a minimizer, azaz mellkisebbítő melltartók. Mindezek biztosítják azt, hogy minden nő egyedi igényeit és szabadidős tevékenységeit figyelembe véve tudja kiválasztani a tökéletes melltartót.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink