Úgy érzi, túl gyorsan öregszik? Az elmúlt években egyre több ránc jelent meg az arcán? Ha nem tetszik, amit a tükörben lát, ideje, hogy átértékelje a szokásait. A napi rutin részeként ugyanis sok-sok bőrkárosító szokás rögzül. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, és ötleteket adunk, hogyan lassíthatná le a bőr idő előtti öregedését.

Állítsa meg a bőr öregedését!

Túl sokat dolgozik

Ha a feladatlistája soha nem lesz rövidebb, a stressz egy idő után állandósul az életében. Az emberek többsége azt hiszi, jó, ha állandó elfoglaltsága van, ha egyszerre több dolgot kell csinálnia, de valójában a túlfeszített tempó „jutalma” kizárólag a szorongás, a feszültség. A krónikus stressz következtében a sejtvédelem gyengül, a szabad gyökök károsító hatása jobban érvényesül.

Tipp: Az élet minden területén képtelenség egyszerre helytállni. Relaxáljon, pihenjen, és tanuljon meg nemet mondani.

Gyakran eszik desszertet

A rendszeres édességfogyasztás nemcsak az optimális testsúly megőrzését nehezíti meg, de a bőrt is öregíti. Csökkenti a sejtek élettartamát, és mivel nehezíti a máj méregtelenítő munkáját, bőrproblémákat okozhat. Gyorsítja a szervezet és a bőr öregedési folyamatát, amely ráncosodáshoz vezet és károsítja a hajszálereket.

Tipp: Ha szeretné megőrizni a bőre fiatalos ragyogását, iktassa ki étrendjéből a finomított cukrokat tartalmazó ételeket. Édességéhségét csillapítsa bogyós gyümölcsökkel vagy magas kakaótartalmú csokoládéval.

Egyáltalán nem fogyaszt zsírt

Az egészséges zsírokra a bőrnek is szüksége van. A szívbarát ómega 3 zsírsavak segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát, késleltetik a ráncok kialakulását.

Tipp: Fogyasszon legalább hetente kétszer halat (lazacot, makrélát), egyen rendszeresen diót és lenmagot.

Keveset alszik

A sejtek éjszaka regenerálódnak, így, ha éjszaka nem alszik legalább 7-8 órát naponta, nemcsak a szeme alatt megjelenő sötét karikákkal kell számolnia, hanem a bőre idő előtti öregedésével is. Alvás közben a keringés és a bőr PH-értéke megváltozik, ilyenkor az öregedésgátló, hidratáló krémek a bőr mélyebb rétegeibe is könnyebben eljutnak.

Tipp: Éjszakára mindig használjon a bőrtípusának megfelelő tápláló, regeneráló krémet.

Imádja a filmnézős maratonokat

Minden tévénézéssel töltött óra 22 perccel rövidíti meg egy felnőtt életét. Ha csak 30 percig ül egyhuzamban, a szervezet rögtön elkezdi a cukrot raktározni a sejtekben. Ez elhízáshoz és a bőr idő előtti öregedéséhez vezet.

Tipp: Tévénézés közben legalább félóránként álljon fel és mozgassa át a tagjait.

Napja nagy részében ül

Akik idejük nagy részét az íróasztalnál ülve töltik, nagyobb eséllyel szenvednek szív- és érrendszeri betegségekben, vesebetegségben, rákban, vagy lesznek túlsúlyosak. Gyakori a fáradt, fakó arcbőr, amelyen könnyebben megjelennek a ráncok.

Tipp: A rendszeres testmozgás segít ellensúlyozni a káros hatásokat. Már napi 30 perces sétával is sokat tett az egészsége megőrzéséért.

Nem használ arckrémeket

A jó arckrém a ráncokat is sakkban tartja. a ránctalanító, hidratáló krémek fő összetevői: a Q10 koenzim, az A-, C- és E-vitamin és a hyaluronsav. Ezek elősegítik a kollagén és az elasztin kialakulását, megerősödését, amik feszesítik a bőrt, csökkentik a finom ráncok mélységét.

Tipp: Ne feledkezzen meg a szemkörnyéki érzékeny bőr ápolásáról sem, használjon rendszeresen szemránckrémet.

Csak nyaraláskor használ fényvédő krémet

Ügyeket intéz a városban, jön-megy egész nap? Ilyenkor is mindig használjon fényvédőt. Ha ugyanis napkrém nélkül sétál, vezet autót, a bőrét nagyobb veszélynek teszi ki, mint amikor egy napot eltölt a strandon naptejet használva. Az UV-sugárzás felelős a bőr korai öregedéséért, a sötét foltok kialakulásáért.

Tipp: Ne feledje: az UV-fény felhős időben is károsítja a bőrét, ezért a hűvösebb napokon is gondoskodjon a bőre védelméről.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink