A téli időjárás és a fűtött lakás meleg, száraz levegője igénybe veszi a hajat és a fejbőrt. Érdemes ilyenkor fokozott figyelmet fordítani a hajápolásra, hogy megőrizze haja szépségét és egészségét.

Ápolt haj télen is

Intsen búcsút a szálló hajnak!

A haj statikus elektromossága télen elkerülhetetlen: a hideg levegő és az alacsony páratartalom miatt a haj száraz, így könnyen elektromos töltöttség alá kerül. A legfontosabb teendő ilyenkor a haj nedvességtartalmának visszaállítása. Használjon olyan pakolásokat, amelyeket nem kell kiöblíteni. Ezek nemcsak kondicionálják a hajat, hanem védőréteggel is beborítják, megvédik a kiszáradástól. a haj töltöttségét csökkentheti természetes anyagból készült kefék használatával. Ha ezek után sem sikerül megszelídíteni a hajszálait, klasszikus megoldás a lakk, amelynek antisztatikus hatása jól ismert.

Táplálja a töredezett hajvégeket!

A haj sérüléseit eredményezheti a magas hőfokon végzett szárítás. A legjobb, ha szobahőmérsékleten hagyja megszáradni a haját, de ha szárítót használ, mindenképpen alacsony hőfokon szárítsa a frizuráját úgy, hogy a hajvégek felől haladjon a hajtő irányába. Télen lehetőleg este mosson hajat, mert a hőmérséklet-különbség hatására a hajszálak felülete még érdesebbé válhat. Ha száraz, töredezett végű a haja, kenje be a hajvégeket olíva-, kókuszvagy argánolajjal, shea vajjal. Ezek könnyű, természetes hidratálók, melyeket akár napi rendszerességgel is használhat.

Húzzon sapkát!

A fejbőr a hajszálakat tápláló vérerek összehúzódásával védekezik a hideg ellen, így azonban romlik a hajhagymák anyagcseréje és a hajszálak könnyen elvékonyodnak, kihullanak. Ezért ajánlott a fejbőrt védeni a hideg el len. ám nem mindegy, milyen fejfedőt választ: lehetőleg természetes anyagból készült sapkája legyen, amely melegít és a szellőzése is megoldott. Ez utóbbi azért fontos, mert a fejbőr és a sapka anyaga között felmelegszik a levegő, ami a faggyúmirigyeket fokozott működésre serkenti, így a korábban tiszta haj zsírossá válhat. Megelőzésképpen tegyen pár csepp citromfű- vagy teafaolajat a samponjába.

Kezelje a korpás fejbőrt!

Az intenzív hámképzéssel és viszketéssel járó korpásodást okozhatja ekcéma, gombás fertőzés, stressz, hormonváltozás vagy akár a sapkaviselés és a fűtés szárító hatása. Első és legfontosabb teendő, hogy szerezzen be korpásodás elleni sampont és kerülje a hajformázók használatát. A hajzselék, lakkok, habok az amúgy is irritált fejbőr állapotát csak tovább rontják. Ha nagyon száraz otthon a levegő, párásítókkal biztosítsa a megfelelő nedvességtartalmat.

Kerülje a vegyszereket!

A boltokban kapható hajápolási termékek nagy része káros vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek durva sérüléseket okozhatnak a haj szerkezetében. ne dőljön be a reklámoknak, és mielőtt megvásárolná a legújabb csodaszereket, alaposan nézze meg az összetevőket. Használjon parabén- és tartósítószermentes, természetes alapanyagok felhasználásával készült hajápoló szereket.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink