A nők a szépségért sok mindenre hajlandók. Nem riadnak vissza a gyakran furcsa, szokatlan kezelésektől sem, ha azok ragyogó bőrt vagy vékonyabb combokat ígérnek. Vannak, akik kígyók mérgével fiatalodnak, mások madárürülékes arckrémet használnak, és akadnak olyanok, akik piócákkal méregtelenítenek. Extrém kezelések a szépségért és az örök fiatalságért.

Bizarr szépségápolási praktikák

Halpedikűr

El tudja képzelni, hogy a pedikűröse helyett apró halak szabadítják meg a lábán lévő elhalt bőrsejtektől? A kezelés során a vendégek pici, fogatlan halakkal teli medencébe lógatják a lábukat. 15-20 perc alatt a halak „lerágják” a száraz bőrt, a láb sima és puha lesz. Aggodalomra nincs ok, hiszen a Garra Rufa, vagy más néven doktorhal az élő bőrt nem rágcsálja meg. A halpedikűr ellenzői szerint a halas vízben sok mikroorganizmus él, így a kezelés során a halak baktériumokat is átvihetnek egyik vendégről a másikra. Szakemberek szerint azonban, ha betartják a szigorú higiéniai előírásokat, erre nagyon kicsi az esély.

Piócás ránctalanítás

Már az ókori egyiptomi orvosok is gyógyítottak piócával, Demi Moore pedig ezeknek a kis élőlényeknek a segítségével fiatalodik. A szépségiparban nem a mocsári változatokat használják, hanem olyan orvosi piócákat, amelyek enzimje bekerülve a vérbe, méregteleníti a szervezetet. A pióca nyálában lévő hatóanyagok gyulladásgátló, antibiotikumos és szövetlazító hatással rendelkeznek. Az egyik legszélsőségesebb módszer, amikor a kezelés során a piócákat az arcra teszik, majd az így nyert vért a bőrbe masszírozzák. Állítólag kiváló ránctalanító.

Arcpakolás madárürülékből

A legenda úgy tartja, hogy a fülemüle ürülékét használták a japán gésák az arcukat fedő fehér smink eltávolításához. Napjainkban ránctalanító krémet készítenek a szagtalanított ürülékből, amit a bőrbe masszíroznak. A végeredmény feszes, telt, ránctalan arcbőr az ürülékben található guanin enzimnek köszönhetően. Magas nitrogéntartalmának köszönhetően pedig az egyik leghatékonyabb kémiai hámlasztó, mellékhatások nélkül.

Kígyóméreg öregedés ellen

A viperák mérgének idegbénító összetevőjét utánozza az a különleges anti-aging hatóanyag, amely úgy működik, mint a botox: krémekbe keverve visszafogja az arcizmok összehúzódását, blokkolja a mimikai izmok sejtfalában található receptorokat, így csökkentve a ráncok kialakulását, mélyülését, kisimítva a bőrt.

Hajpakolás bikaspermából

Szeretne gyönyörű, egészséges hajat? Akkor irány London, ahol egy exkluzív hajszalonban kérheti ezt a nem mindennapi hajpakolást. a bikaspermát vitaminokban és fehérjékben gazdag kateragyökérrel keverik, majd ezt a masszát kenik kondicionálóként a száraz, töredezett hajra. A pakolás hidratál és helyreállítja a haj szerkezetét.

Kígyómasszázs

Tud úgy lazítani, hogy hat nem mérges kígyó vonaglik a hátán? Ha igen, akkor próbálja ki a kígyómasszázst. Szakemberek szerint gyógyító hatás csak akkor érhető el, ha minden félelem elmúlik a vendégből, ezért az apróbb kígyókat arra használják, hogy enyhítsék a feszültséget a kényes területeken, mint például a nyak és az arc. A nagyobb példányok tekergő mozgásukkal feloldják a páciensek izmaiban keletkezett csomókat. Remek stresszoldó és növeli a csúszómászók iránt érzett bizalmat.

Kaktusz masszázs

Ha kényeztető kaktuszmaszszázsra vágyik, a mexikói sivatagig kell utaznia. A Hakali-masszázs során tüske nélküli kaktuszok segítségével juttatják be a bőrbe a növény nedvében és virágában található tápláló anyagokat. A kaktusz nedve gazdag klorofillban, amely segít a bőr méregtelenítésében és hidratálja, táplálja azt.

Ramenfürdő

Japánban, a Yunessan Spa termálfürdőben a normál kezelések mellett a vendégek fürödhetnek zöld teában, kávéban, vörösborban, szakéban vagy a távol-keleti ország kedvelt levesében, a ramenben. bizonyos fűszerek, mint a fokhagyma vagy a fekete bors táplálják a bőrt, és nem mellesleg immunerősítő hatásúak is.

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink