A hőmérséklet csökkenésével nemcsak a bőrápolásra kell több gondot fordítani, hanem a fejbőr és a haj védelmére is jobban kell figyelni. Ebben a szezonban őrizze meg a haja egészségét új hajápolási rutin bevezetésével. Nézzük, mit tehet, hogy a haja egész télen ragyogó és élettel teli legyen.

Csillogó hajkorona

Használjon ionizáló hajszárítót!

Az ionizáló hajszárítók negatív ionokat bocsátanak ki, melyek segítenek megőrizni a haj nedvességtartalmát. A hidratáció javítja a haj állapotát, regeneráló hatású, könnyebb fésülést tesz lehetővé. Lágyabbá, dúsabbá, jobban kezelhetővé teszi a hajat. A negatív töltésű ionok csökkentik az elektrosztatikus töltést. Mivel az ionok segítik a vízmolekulák gyors elkülönítését és párologtatását, a haj gyorsabban szárad, és kevesebb ideig kell a meleg levegővel érintkeznie.

Védje a hajszálak végét is!

A hosszú hajszálak végére nem jut a fejbőr faggyúmirigyei által termelt védőanyag, így a hajvégek kiszáradnak és töredezetté válnak. A hajvégek sérülése különböző növényi olajok, például kókuszolaj, argánolaj vagy hajvégápoló balzsamok használatával megelőzhető. Előzze meg a fejbőr korpásodását A hőmérséklet-ingadozás – kint a szabadban a hideg levegő, fedett helyen a száraz, meleg levegő – kiszáríthatja a fejbőrt. A száraz bőrdarabkák leválnak, és megülnek a hajszálakon és a ruhán. Ha ezt a kellemetlen jelenséget meg szeretné előzni, váltson szalicilsavat tartalmazó samponra. Ez a természetes összetevő finoman hámlasztja a fejbőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket.

Gondosan válasszon sapkát!

Mindenféle formájú, színű és anyagú sapka és kalap kapható, de vásárlásnál ne csak a színre koncentráljon. A túl szoros fejfedő gátolja a hajhagymák szellőzését, így a haj könnyebben zsírosodik és a kórokozók is könnyebben megtelepszenek rajta. Fontos, hogy természetes, jól szellőző anyagból legyen a sapka bélése.

Hajformázókat csak mértékkel használjon!

Bánjon csínján a hajformázó habokkal, zselékkel, spraykkel, hiszen a sapka alatt a hajszálak csak még jobban összetapadnak. Válasszon inkább könnyedebb textúrájú termékeket, amelyek flexibilisebb tartást biztosítanak a hajnak.

Szerezzen be szárazsampont!

A szárazsampon nem hiányozhat a téli hajápolási kellékek közül: használatával kitolható a hajmosás időpontja, és tartást is ad a hajnak. Egyszerűen szórja a hajra – a fejbőrre lehetőleg ne, inkább csak a hajtőre és a hajszálakra –, dörzsölje be és fésülje át. Frissíti, dúsítja a hajat. A szintetikus adalékokat tartalmazó szárazsamponok helyett válasszon natúr port.

Fényesítse a hajszálait!

A fáradt, halvány, élettelen hajszálakra jótékonyan hat a hajfényező spray. Használata után a haj újjáéled, a színe felfrissül. Vigyázzon, hogy csak keveset fújjon és lehetőleg csak a hajvégekre jusson, különben könnyen zsíros hatású lesz a haj. Búcsúzzon el a műanyag fésűtől A műanyag fésűk statikussá teszik a hajat. A szálló hajat fém- vagy fafésű segítségével lehet megszelídíteni.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink