A konyhában, kamrában fellelhető szépségápolási csodaszerekről már sokszor írtunk. Most összegyűjtöttük a tíz leggyakrabban jelentkező problémát, amelyeket gyorsan, hatékonyan kezelhetünk olyan alapanyagból készített krémekkel, pakolásokkal, amelyek minden háztartásban megtalálhatók.

Csodaszerek a konyhából

GOND: mitesszerek
MEGOLDÁS: fahéj
MIÉRT? A fahéj antibakteriális tulajdonságú, csökkenti a gyulladást, segíti a sebgyógyulást, serkenti a vérkeringést. 3 teáskanál mézhez keverjen 1 teáskanál fahéjat, keverje el alaposan, majd vigye fel a mitesszeres bőrre. Hagyja hatni 10-15 percig, majd öblítse le.

GOND: kócos haj
MEGOLDÁS: olívaolaj
MIÉRT? Az olívaolaj gazdag antioxidánsokban, amelyek védik a hajat (is) a káros környezeti hatásoktól. Magas vitamintartalma révén regenerálja, táplálja, hidratálja a sérült, vitaminhiányos hajszálakat. Keverjen el 1 tojássárgáját 1 evőkanál natúr joghurttal és 1 evőkanál olívaolajjal. Hajmosás után vigye fel a hajára a pakolást, hagyja hatni 25 percig, majd alaposan öblítse le.

GOND: sárga fogak
MEGOLDÁS: kurkuma
MIÉRT? A kurkumában erős gyulladáscsökkentő, antimikrobiális anyagok találhatók, amelyek jót tesznek a szájhigiéniának. Az egyébként mindent sárgára színező fűszer a fogakat és a szájüreget nem színezi meg. Pontosan nem tudják, miért, de fehéríti a fogakat. Keverjen el 2 evőkanálnyi kurkumát ½ teáskanál szódabikarbónával, adjon hozzá 1 evőkanál organikus, szűz kókuszolajat és a szokásos módon mosson fogat a keverékkel.

GOND: leégés
MEGOLDÁS: tej
MIÉRT? A benne lévő zsírok és vitaminok enyhítik az enyhe bőrpír, a száraz, feszessé vált bőr okozta kellemetlen érzéseket. Mártson egy puha mosdókesztyűt hideg tejbe, és borogassa be az érintett területet, vagy adja a tejet a langyos fürdővízhez, merüljön bele 15 percre, majd óvatosan itassa fel a nedvességet a bőréről.

GOND: apró sérülések, bőrpír
MEGOLDÁS: kamillatea
MIÉRT? Olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítik a bőrsejtek regenerálódását. Erős gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású. Készítsen teát filteres vagy szárított kamillából. Hűtse le, majd vattapamaccsal, pamutronggyal törölje át a sérült bőrfelületet.

GOND: száraz bőr
MEGOLDÁS: zabliszt
MIÉRT? Keményítőtartalma nemcsak táplálja a bőrt, de védőréteget is képez, amellyel a nedvesség a bőrben marad. Adjon 2-3 evőkanál finomra őrölt zabpelyhet a fürdővízhez, áztassa a testét 15 percig, majd óvatosan törölközzön meg.

GOND: korpásodás
MEGOLDÁS: citromlé
MIÉRT? A citrom savtartalma segít megteremteni a fejbőr pH-egyensúlyát. Természetes fertőtlenítő. Masszírozzon 1 evőkanál citromlevet a fejbőrbe legalább 10 percen át, majd mossa meg a haját a szokásos módon. Készíthet citromos lemosót is: 1 csésze vízhez adjon 1 evőkanál citromlevet, és mindennap öblítse le a fejbőrét és a haját a keverékkel.

GOND: akne
MEGOLDÁS: paradicsom
MIÉRT? Méregteleníti a bőrt, fertőtlenítő, hámlasztó hatású, gyorsítja a bőr regenerálódását, összehúzza a pórusokat. Tegyen egy kis darab paradicsomot közvetlenül a pattanásra vagy a hegekre. Hagyja hatni 10-15 percig, majd távolítsa el és öblítse le a bőrt bő langyos vízzel.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink