A konyhában található természetes alapanyagokból készült maszkok segítenek megőrizni bőre szépségét, egészségét. A házilag készített krémeket, pakolásokat évszázadok óta használják a nők – miért ne választaná a szépségápolásnak ezt a módját ön is? Tápláló, bőrvédő pakolások télen is.

Élvezze a törődést!

Avokádómaszk

Tökéletes a száraz bőrre, amely a téli hónapokban még több törődést igényel. Egy érett avokádó húsát pépesítse villával, adjon hozzá kevés extraszűz olívaolajat, és vigye fel a keveréket az arcára. Ezzel a maszkkal sok-sok bőrtápláló vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst juttat a bőr mélyebb rétegeibe is.

Maszk savanyított tejtermékekből

A savanyított tejtermékek egyszerűen és hatékonyan frissítik fel a fáradt bőrt. Vigyen fel egy kis natúr joghurtot, írót, tejfölt vagy kefirt az arcára, kihagyva a szemkörnyék érzékeny bőrét. Hagyja hatni 10-15 percig, majd öblítse le hideg vízzel. Ezek az élelmiszerek puhítják, fiatalítják a bőrt, és visszaállítják pH egyensúlyát, megvédve a hideg téli levegő károsító hatásaitól.

Tojásfehérje pakolás

A tojásfehérje tökéletes a zsíros bőrre. Verjen fel egy tojásfehérjét, vigye fel az arcára, hagyja hatni 30-60 percet, majd öblítse le vízzel. Frissíti a bőrt, összehúzza a pórusokat. Megvédi a bőrt a hidegtől és az erős széltől. Zablisztes maszk keverjen el 1 evőkanál zabpelyhet 1 tojássárgájával és 1 evőkanál mézzel. Vigye fel a keveréket az arcára, hagyja hatni 20 percig, majd mossa le langyos vízzel. Az arca puha, friss és egészséges színű lesz.

Epres pakolás

Egy maszk azoknak, akik a hidegben bőrpírtól szenvednek. Egy marék epret pépesítsen, keverjen hozzá 2 evőkanál citromlevet és 1 evőkanál mézet. Vigye fel a pasztát az arcára, hagyja hatni 20 percig, majd mossa le.

Banános maszk

A kombinált bőrre igazi csodaszer a bőrpuhító banánmaszk. keverjen össze egy villával pépesített, érett banánt friss tejszínnel, vigye fel az arcbőrére, hagyja hatni 30 percig. bőre sima, hidratált lesz. Mézes maszk az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb természetes bőrápoló a méz. keverjen el 5-6 evőkanál tejet 2 evőkanál mézzel. a keveréket masszírozza 5 percen keresztül az arcbőrébe és a nyakára. Hagyja hatni 20 percig, majd langyos vízzel öblítse le. Ez a maszk hidratálja a száraz, érzékeny bőrt.

Papayamaszk

Törjön össze villával 1 érett papayát, adjon hozzá 1 teáskanál olívaolajat és vigye fel a megtisztított arcbőrére. Hagyja hatni 15 percig, majd öblítse le. Sima, selymes lesz az arcbőre.

Kávés maszk

Lágyítja a bőrt, segíti helyreállítani a nedvességtartalmát. Keverjen el 2 evőkanál őrölt kávét 2 evőkanál kakaóporral, 3 evőkanál tejjel és 1 evőkanál mézzel. Vigye fel a keveréket az arcbőrére, hagyja hatni 30 percet, majd öblítse le vízzel. Uborkás maszk az uborka nemcsak a zsíros bőr ápolószere. Próbálja ki ezt a keveréket – az illata egy kicsit furcsa, de a végeredmény önmagáért beszél. Keverjen el 4 evőkanál tört uborkát 2 evőkanál tejföllel, vigye fel a megtisztított arcbőrre, hagyja hatni 20 percig, majd öblítse le bő vízzel.

Majonézes pakolás

Ez sem éppen finom illatú maszk, de a száraz bőrre kitűnő gyógyír. Használhatja az egész testén. keverjen el 2 evőkanál majonézt 1 teáskanál babaolajjal. Vigye fel a száraz bőrre: arcra, nyakra, könyökre, térdre. Hagyja hatni 20 percig, majd alaposan öblítse le langyos vízzel. Kókuszmaszk a kókuszolaj sokoldalúan használható a bőrápolásban, szinte minden bőrtípust ápol, táplál – így az egyik legjobb természetes hidratálószer a száraz bőrre is. Pépesítsen ½ érett banánt, adjon hozzá 2 evőkanál kókuszolajat és 3 csepp tömjénillóolajat. Az utóbbi kiváló sejtregeneráló. Hagyja hatni 20 percig, majd öblítse le és használja a szokásos hidratáló krémét.

Csokoládés maszk

Az étcsokoládé nemcsak finom és egészséges, de a bőrre is jótékony hatással van. Keverjen el 1/3 csésze kakaóport ¼ csésze mézzel, 2 evőkanál tejszínnel vagy natúr joghurttal és 3 teáskanál őrölt zabpehellyel. Vigye fel az arcára, hagyja hatni 15-20 percig, majd langyos vízzel öblítse le.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink