Sűrű haj, ránctalan, feszes bőr, vakító fehér mosoly? A nők túl a negyvenen is szeretnének szépek és szexisek lenni. Nem érdemes az idő visszafordításáról ábrándozni, inkább kövesse tanácsainkat és fiatalodjon akár tíz évet apró trükkök segítségével.

Fiatalodjon 10 évet!

Dús haj minden korban

Bizonyos mértékű hajhullás és hajveszteség teljesen normális. A kor előrehaladtával azonban a haj elvékonyodik, megújulásának folyamata lelassul, szárazzá és törékennyé válhat. Néha fokozott hajhullás is előfordul. Mindezért az ösztrogénszint csökkenése a felelős. Használjon a haj növekedését serkentő gyógynövényes pakolásokat, amelyek felgyorsítják a fejbőr vérkeringését és segítenek megelőzni a hajhullást. Többféle hajdúsító sampon közül választhat és érdemes beszereznie hajdúsító sprayt is, amely az alsó hajszálakra permetezve növeli a haj térfogatát. A szabadban végzett sportolás, a helyes táplálkozás, a stresszmentes életmód a haj egészségének is jót tesz.

Ránctalannak tűnő bőr

A bőr víztartalma határozza meg, mennyire sima és feszes. A víz bőrben való tárolásáért az ösztrogén a felelős. Harmincéves kortól a szervezet egyre kevesebb kollagént termel, ami egy kötőszöveti fehérje. Ennek következtében a bőr vékonyabb lesz és veszít rugalmasságából. Ráadásul az ösztrogénszint is csökken, így felgyorsul a bőr öregedése: szárazabbá, érzékenyebbé válik, megjelennek a ráncok. Emellett a szervezet lassabban képez melanint, ami a sugárzástól véd, így a napozásra is érzékenyebben reagál a bőr, mint korábban. A ráncok kialakulása ellen, illetve azok finomításáért olyan készítmények alkalmazásával küzdhet, amelyek összetevői serkentik a bőr regenerálódását, javítják a textúráját, ragyogóvá és élettel telivé teszik. ilyen „csodaszer” például a retinol, a hyaluronsav, a béta-karotin, a Q10 koenzim, az E-vitamin, a folsav és a kreatin.

Hibátlan mosoly

Az életkor és a fogak színe között szoros összefüggés figyelhető meg. Az évek múlásával egyre több lerakódás halmozódik fel a zománcban, a fog veszít fehérségéből és fényéből. A negyvenes évekre a sárga árnyalat egyre inkább barnába hajlik. ilyenkor már nem elegendő a fehérítő fogkrém, fogpor használata. Érdemes fogorvoshoz fordulni, aki erősebb szerekkel, illetve kémiai fehérítéssel akár több árnyalattal fehérebbé varázsolhatja fogait. Pikáns, friss illat negyven felett a női szervezetben zajló hormonváltozások hatására megváltozik a testszag, és előfordulhat, hogy a korábban használt és bevált illat már nem illeszkedik tökéletesen viselőjéhez. Akár évekkel fiatalabbnak tűnhet a koránál, ha citrusos parfümöt használ – legalábbis kutatók erre az eredményre jutottak. Az emberek többsége egyébként az alma és a grépfrút illatát társítja a fiatalsághoz.

Szeplők a mellkason

Az öregedés kellemetlen jelei lehetnek a dekoltázson lévő pigmentfoltok. Ezek kialakulásáért elsősorban a túlzott napozás okolható, ezért mindig használjon magas faktorú fényvédőt. Szokásos testápolóját cserélje le speciális nyak- és dekoltázsápoló krémre, amely összetevői révén halványítja a barna foltokat és növeli a kollagéntermelést, hogy a bőr feszesebb és egyenletesebb legyen.

Ápolt kéz

A kéz bőre nem hazudik, kendőzetlenül árulkodik a korról. A finom ráncok és az erek jobban láthatóak, ha száraz a bőre, ezért fontos, hogy keze is mindig hidratált legyen. Használjon antioxidánsokat tartalmazó kézkrémeket, hogy megőrizze bőrének frissességét, puhaságát. Nyáron a napfény, télen a hideg és a szél vonja el a nedvességet az érzékeny bőrből, ezért fontos, hogy nyáron fényvédőt is tartalmazzon a kézkrém, télen pedig táplálóbb, sűrűbb krémet kellene használni. Hidegben óvja a kezét kesztyűvel!

Óvatosan a fogyással

Az egészséges súly megőrzése az évek előrehaladtával egyre nehezebb. Megoldást a teljes életmódváltás – rendszeres mozgás, egészséges ételek fogyasztása – jelent, nem pedig a kampányszerű, drasztikus diéták. Az utóbbiakat azért is érdemes kerülni, mert a gyors súlygyarapodás vagy veszteség látható elváltozásokat eredményez a bőrön.

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink