Az arcon megjelenő finom, majd egyre mélyülő ráncok az idő múlására emlékeztetnek. Vannak, akik botoxkezeléssel küzdenek az öregedés árulkodó jelei ellen, ám olyanok is akadnak szép számmal, akik idegenkednek ettől a beavatkozástól. Szerencsére nekik sem kell aggódniuk: számos természetes módszerrel fiatalodhatnak a bőr károsodása, sérülése nélkül.

Fiatalodjon botox nélkül

Illóolajok

Az illóolajok késleltetik a bőr öregedését: a sejtek falain átjutva megakadályozzák azon enzimek elszaporodását, amelyek a bőr öregedéséért felelősek. képesek a bőr feszesítésére, fiatalítására. Magas vitamin-, ásványianyag- és antioxidánstartalmuknak köszönhetően védik a sejteket a káros szabad gyökök hatásaitól. Illóolajokat megbízható forrásból szerezzen be, és mindig szigorúan tartsa be az elkészítésre vonatkozó szabályokat. néha nagy a kísértés pár extra cseppentésre, de a szabály – „a kevesebb több” – az aromaterápiában is betartandó.

Ránctalanító olaj

Hozzávalók:
    8 csepp tömjén és mirha
    14 csepp levendula
    3 csepp neroli olaj
    alapolajként 50 ml édes mandula- vagy búzacsíraolaj

A keveréket masszírozza az arcába 5 percig. Használja este, lefekvés előtt.

Keringésserkentő olaj

Hozzávalók:
    10 csepp ciprus
    10 csepp boróka
    5 csepp levendula
    alapolajként 50 m jojobaolaj

Masszírozza naponta át a testét, hogy segítse a keringést és a vízelvezetést.

Feszesítő olaj

Hozzávalók:
    9 csepp geránium
    16 csepp ylangylang
    alapolajként 50 ml édes mandulaolaj

A keverékkel masszírozza át a testét naponta kétszer.

Masszázs

A masszázs gyorsítja az anyagcserét, fokozza a szövetek rugalmasságát, javítja a bőr állagát, feszességét. Hatására megnő a bőr oxigénellátása, az öregedés lassul. Segít az elhalt hámsejtek eltávolításában, javítja a tápanyagok, vitaminok felvételét, fokozza a sejtképződést, segíti a sejtek regenerálódását.

Ránctalanító arctorna

1. Csippentse a hüvelyk- és a mutatóujja közé az orrcimpák külső részét. Kezdje el fienoman csipkedni, majd haladjon végig az orra és a szája sarkait összekötő vonalon. ismételje 10-szer a gyakorlatot.

2. Fogja a hüvelyk- és a mutatóujja közé a bőrt a szemöldök belső zugában, és finoman csipkelődő mozdulatokkal haladjon végig a szemöldök ívén egészen a halántékig. ismételje a mozdulatsort 5-ször.

3. Fogja meg hüvelyk- és mutatóujjával a szem alatti vastagabb bőrrétegeket, és csipkelődő mozdulatokkal haladjon a fül irányába. Ezután haladjon lefelé, végig az áll vonalán, az arc belső része felé, végig az arc egész felületén. 10-szer ismételje a mozdulatokat.

Természetes, hogy az idő múlásával jönnek az első ráncok. Általában 35 éves kor körül jelennek meg az öregedés első látható jelei, amikor a kollagén- és az elasztintermelés lelassul. Egyes embereknél ez a folyamat lassabb, másoknál gyorsabb. Akármelyik csoportba tartozik is, védje bőrét a kiszáradástól. Ugyanakkor az öregedés nem az egyetlen oka a ráncok kialakulásának.

DOHÁNYZÁS: Szakértők szerint a cigaretta gyorsítja a bőr öregedését, mivel a káros anyagok a véráramlás csökkentésével gátolják a tápanyagok célba érését. A sejtek így nem tudnak regenerálódni, a bőr szürke, tónustalan lesz.

KÁROS KÖRNYEZETI HATÁSOK: A szennyeződések, az ultraibolya sugárzás csökkenti a kollagénszintet, ami ráncok kialakulásához vezethet.

DRASZTIKUS FOGYÁS: A testsúly hirtelen csökkenése, a zsírtartalom elvesztése is hozzájárulhat a bőr ráncosodásához.

A STRESSZ A BŐR ELLENSÉGE: Tartós stressz hatására a bőr fénytelen, fakó lesz, és megjelennek a mély ráncok.

HIÁNYOS TÁPLÁLKOZÁS: Az egyoldalú, vitaminokban és ásványi anyagokban szegény étrend következtében a bőr elveszti rugalmasságát.

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink