A nagy meleg és az erős sugárzás roncsolhatja a hajszálakat. A nyaralás során sem szabad megfeledkezni a hajápolásról, sőt ebben az időszakban még fokozottabban kell figyelni a haj védelmére. Ilyenkor ugyanis nem elég a szokásos ápolás, gondolni kell az UV-sugarak romboló hatására, a klóros víz vagy forró levegő okozta károkra. Néhány jó tanács, hogy a haja nyáron is erős és egészséges maradjon.

Gyönyörű haj nyáron is

Hajmosás: Nem mindegy, mivel és hogyan

Sajnos előfordulhat, hogy a téli időszakban jól bevált sampon nem megfelelő a nyári hónapokban. Kerülje a káros vegyi anyagokat, a formaldehidet, szilikont vagy alkoholt tartalmazó termékeket, ezek ugyanis szárítják a hajat. nyáron a gyakoribb hajmosás miatt szükség lehet kíméletesebb, jobban hidratáló samponra. Ügyeljen arra, hogy langyos vízzel öblítse le a haját, a túl forró víz ugyanis tovább roncsolhatja a szálakat.

Egészséges fejbőr

Az egészséges hajhoz elengedhetetlen az egészséges fejbőr. Puha fogkefével masszírozza át a fejbőrét, serkentve a vérkeringést, ezáltal elősegítve a hajnövekedést. A durva fogazatú fésűk, kemény sörtéjű kefék nemcsak a hajszálakat sértik, hanem a fejbőrt is, felborítva a bőr egyensúlyát.

Ragyogó színek

A festett haj ápolása nyáron különösen fontos. A napfény, a sós tengervíz, a medence klóros vize a festett hajat fakíthatja. A színvédő sampon, a fényvédőt tartalmazó balzsamok és pakolások mellett célszerű kimondottan festett hajra való ápoló és regeneráló szerekkel felkészülni a nyaralásra. Lehetőleg nyaralás előtt ne festesse be a haját, mert a vegyszerektől sérült hajban az UV-sugarak még több kárt okoznak.

Hajformázók, hajdúsítók

Nyáron a magas páratartalom olykor lehetetlenné teszi a megszokott frizura elkészítését. A leggyakoribb probléma a lelapuló haj: a fokozott verejtékezés miatt a hajtő nem tartja eléggé a hajszálakat. Könnyű hajdúsító samponokkal és megfelelő hajformázókkal azonban kezelhető a helyzet. Balzsamot kizárólag a haj végére tegyen – így nem nehezedik el –, a rövid hajúak vax és zselé helyett vízalapú folyékony hajformázót válasszanak, hosszabb haj esetén pedig remek választás a volumennövelő hajhab.

Káros UV-sugárzás

A haj több mint 90 százaléka fehérjéből áll. Az UV-sugarak lebontják a védő szarulemezkék fehérjekötéseinek egy részét, így a mélyebb rétegek védtelenné válnak. Ennek következményeként a haj fénytelen, fakó lesz. Az UV-sugarak oxigént szabadítanak fel a levegő molekuláris oxigénjéből, ami reakcióba lép a hajszálakban található vízmolekulákkal. A haj rugalmassága a víztartalmától, a proteinkészletétől és az egészségi állapottól függ. napozás során a haj sok vizet veszít, és szárazzá, durva tapintásúvá válik.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink