Közhelynek tűnik, de többnyire sajnos igaz a megállapítás, miszerint a hölgyek többsége nem elégedett önmagával. Az egyik leggyakoribb gond a haj. Akinek göndör fürtöket adott a természet, az egyenes hajra vágyik, és fordítva, a szőke feketét szeretne, a rövid hajú hosszút – és a listát még lehetne sorolni. Ne adja fel, minden elérhető és megvalósítható, ha csak rövid időre is. Néhány trükk a megújuláshoz.

Hajas trükkök

Hogyan lesz gyönyörű hullámos a haja…

…egy napra?

A legkönnyebb helyzetben akkor van, ha a haja kissé dús és hullámos textúrájú. Nincs is más dolga, mint egyszerűen befújni a haját göndörítő sprayjel, majd hagyja a szabad levegőn megszáradni. Ha biztosra akar menni, diffúzor segítségével szárítsa. Garantált a hullámos, dús hatású frizura rövid idő alatt. Ha nem ilyen szerencsés, és a haja egyenes, vékony szálú, több lehetőség közül választhat.

Kezdjen egy dúsító samponos mosással, utána használjon balzsamot és hajhabot. Bár úgy tűnhet, a hajcsavarók ideje lejárt, érdemes egy pár darabot beszerezni. Attól függően, hogy göndör vagy hullámos hajat szeretne, kisebb vagy nagyobb hengereket használjon. Ha csak négy-öt darab nagy hengerrel dolgozik, szexi, lágy hullámokat tud a hajába varázsolni. A legegyszerűbb persze hajsütő vassal göndöríteni.

Figyeljen arra, hogy használat előtt kezelje a haját hővédő termékekkel, megóvva a hajszálakat a meleg roncsoló hatásától. Ha egy tincset már begöndörített, tekerje vissza az ujjára (követve a haj tekeredésének az irányát), és egy hullámcsattal rögzítse a fejtetőn. Így a haj csigaformában hűl ki és tartósabb lesz a göndörség.

Laza fürtöket otthon is megtalálható, hétköznapi eszközök segítségével is készíthet. Sőt, ha csak simán becsavarja vagy befonja a vizes haját és hagyja a levegőn megszáradni, szép hullámos frizurát kap. De tekerheti a haját papír- vagy szivacsdarabokra, zoknira, kendőre.

…hosszabb időre?

Nagy csodák nem történtek ez ügyben az elmúlt időszakban, így igazán tartós hullámokat még mindig a régi, jól bevált dauerolással lehet elérni. Tartós hullám készítésénél kémiai anyagokat használnak a haj 97 százalékát kitevő keratin felpuhítására, majd ezt követően oxidálószerekkel rögzítik az átalakított formát. Bár egyre többféle dauervíz jelenik meg a piacon, sajnos káros hatásokkal még mindig számolni kell. A haj könnyen szárazzá és fénytelenné válik, esetleg töredezni kezd, és hajhullás is kialakulhat.

Hogyan lesz egyenes a haja…

…egy napra?

Ha hullámos hajjal áldotta meg a természet, nem lesz nehéz dolga. Mivel a hullámos haj legtöbbször száraz és durva tapintású, a legfontosabb a megfelelő samponnal történő mosás. Szükség esetén használjon hidratáló balzsamot, amelyek segítenek a hajszálak nedvességtartalmának megőrzésében. Mosás után nagy körkefe segítségével szárítsa meg a haját. A göndör fürtök kiegyenesítéséhez a legbiztosabb módszer a hajvasalás. Sajnos használata nem tesz jót a hajnak: nedvességet von el a hajszálakból, amelyek így fénytelenné válnak, könnyebben töredeznek. Mindennapi használata tehát nem javasolt, de alkalomadtán nyugodtan kivasalhatja a haját.

…hosszabb időre?

Ha nem szeretne mindennap bíbelődni a hajszálak kiegyenesítésével, a tartós hajegyenesítés a megoldás. A legnépszerűbb az úgynevezett brazil keratinos hajegyenesítő, amely egy hőre aktiválódó hajszerkezet-újraépítő kezelés: egy speciális oldatot visznek fel a hajra, amit hajvasalóval kiegyenesítenek. Aktív összetevője a keratin. Ez a módszer nem károsítja a hajat, és az eredmény kb. 3 hónapig tart.

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink