A nők általában nem szeretik a ráncaikat, az álluk alatti, megereszkedett bőrt – a tokát – pedig a legtöbben gyűlölik. Mit lehet tenni a ráncok és a toka ellen? A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már viszonylag sok eszköz és terápia közül választhat, aki úgy dönt, szeretné eltüntetni.

Harc a ráncok ellen

Töltőanyagok használata

Töltőanyagok széles arzenálja áll rendelkezésre, a többségük hyaluronsav-tartalmú készítmény. A beadott anyag egy idő után fokozatosan lebomlik, azaz a hatása nem végleges. A hyaluronsav az emberi test természetes alkotórésze: megköti a vizet, hidratál és feltölti a bőrt. A különböző sűrűségű hyaluronsav-termékekkel lehetőség nyílik az arckontúr helyreállítására, a felületes és mély ráncok együttes megszüntetésére is.

Minden korosztály számára ajánlott, 20–60 év között.
Egy kezelés általában 15–45 perc.
Enyhe bőrpír jelentkezhet a kezelt területen, de ez általában 24– 48 órán belül elmúlik.
Hatása: 10–18 hónap

Rádiófrekvenciás kezelés

Hatékony módszer a toka eltüntetésére. A kezelés során a szervezetbe juttatott elektromos impulzus hatására hő termelődik, mely megindítja a zsír lebontását. Az anyagcsere-folyamatok, a vér- és nyirokkeringés élénkül. A bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok szerkezete átalakul, és fokozódik a termelődésük. A kezelt terület megváltozik: a zsírpárna csökken, a bőr megújul. A rádiófrekvencia nemcsak oldja a felhalmozódott zsírszövetet, hanem revitalizálja is a bőrt és a bőr alatti szöveteket. A kollagénrostok újraképződése fokozódik, így látványosan és tartósan feszesíti a nyak és a dekoltázs bőrét, azaz ránctalanít is. A beavatkozás komoly szaktudást igényel, hiszen ezen a területen fontos erek, idegek futnak, amelyeket könnyen meg lehet sérteni. Ha a hámréteghez közel vezetik a készüléket, a bőr alatti kötőszövet legkisebb, hámréteget ellátó erei eléghetnek, aminek következtében a bőr elhalhat.

40–60 éves kor között ajánlott.
A kezelés időtartama 20–60 perc.
Zúzódás, bőrpír előfordulhat a kezelés után.
Hatása kb. 6 hónap (a problémától függően a kívánt eredmény eléréséhez 6–12 kezelés javasolt heti 1 alkalommal, majd 4–8 hetente 1-1 fenntartó kezelés is szükséges lehet)

Ultrahangos kezelés

A legújabb eljárás során nagy intenzitású mikrofókuszált ultrahangot használnak. A mikrofókuszált ultrahanghullámok jellemzője, hogy a bőr egyes rétegeiben 65 Celsius-fok feletti hőmérsékleten elősegítik a kollagén- és elasztinrostok termelődését. A magas hőmérsékleten a rostok ugyanis összeroppannak, azonnal lifting hatást biztosítva. A bejuttatott energia pedig beindítja a kollagéntermelést.

40 felett ideális választás ez a kezelési mód.
1–2,5 órát vesz igénybe a kezelés.
A kezelés után nincs szükség pihenésre.
Hatása tartós, 1–3 év

Lézeres technika

A legmodernebb lézeres technika, az úgynevezett ELOS (Elektro Optical Synergy) egyedülálló módon egyesíti a lézer, a villanófény és a rádiófrekvencia hatásait. Az optikai energia éri el először a bőr felszínét, és megcélozza a kezelni kívánt bőrréteget, amelyet a bőrgyógyász ezután a rádiófrekvencia segítségével tovább melegít, így megsokszorozva a fény terápiás hőhatását, anélkül, hogy a bőrfelszínt károsítaná. A kezelés rögtön összehúzza a kollagénrostokat, később pedig segít újraépíteni a kollagénszerkezetet, fokozza a kollagén termelődését, így teszi simábbá, rugalmasabbá a bőrt.

A kezelés 40 év felett ajánlott.
20–60 percet vesz igénybe.
Azonnal folytathatók a napi tevékenységek.
Hatása tartós, 1-2 év.

Zsírleszívás és arcfelvarrás

Az egyik leglátványosabb és leghatékonyabb módszer a már megnagyobbodott toka kezelésére. A plasztikai sebész helyi érzéstelenítésben kis bemetszéseket ejt az állon és néha a fül mögött, majd egy szívócső segítségével eltávolítja a felesleges zsírszövetet. Ha szükséges, a bőrfelesleget kimetszi, és alsó arcvagy nyakplasztikával is kombinálja a zsírleszívást.

Minden korosztálynak ajánlott.
A műtét időtartama általában 15–40 perc.
Duzzanat, zúzódás előfordulhat, ezért 7–10 nap pihenés javasolt a műtét után.
Hatása tartós.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink