A ráncosodás az öregedési folyamat természetes része. Az első mimikai ráncok nem hirtelen, egyik napról a másikra jelennek meg, hanem lassan, szinte észrevétlenül, ahogy a kötőszövetekben lévő kollagén és elasztin csökken, illetve a bőrt ért káros hatások miatt. Az első jelei a bőr öregedésének már nagyon fiatal korban jelentkeznek. Vegye fel a harcot a ráncok ellen, őrizze meg a bőre fiatalságát.

Kezdje el időben! - Harc a ráncok ellen

Szem
Védelem a ráncok ellen: 25 év felett

Mi történik?

A szem körül a bőr ötször vékonyabb, mint az arc más részein. Ezeken a területeken a bőr szárazabb, és mivel alacsony a faggyútermelés, a korai ráncosodás itt látható a leghamarabb. A kialvatlanság, a tartós stressz is könnyen nyomot hagy az érzékeny bőrön. Ráadásul a szemkörnyéki területen az izmok mindig ugyanazon a ponton gyűrik, ráncolják a bőrt, így a sok mosolygás vagy hunyorgás is ráncosodáshoz vezet.

Mit tehet?

Használjon olyan készítményeket, amelyek összehúzó jellegűek, azaz megfeszítik a bőrfelszínt. Ilyenek például a koffeint tartalmazó szemkörnyékápolók.

Homlok
Védelem a ráncok ellen: 30 év felett

Mi történik?

A homlokon gyakori az erőteljes, mély ráncok korai megjelenése. Oka elsősorban a gyakori homlokráncolás – sokan így fejezik ki a dühöt és az aggodalmat. Az arc „megjegyzi” a gyakori arckifejezéseket, és finom vonalak formájában tárolja. Elősegíti a homlok ráncosodását a kevés folyadékfogyasztás és a fényvédelem hiánya is.

Mit tehet?

A megfelelő fényvédelemről az őszi és téli hónapokban is gondoskodni kell. A magas retinol – azaz A-vitamin – vagy C- és E-vitamin-tartalmú éjszakai krémek segíthetnek a bőrt ért káros hatások közömbösítésében.

Arc
Védelem a ráncok ellen: 30 év felett

Mi történik?

Az idő múlásával az arcon a szubkután zsírok csökkenni kezdenek, az egykor feszes, kerek arc szinte „lelapul”. Ezt a folyamatot gyorsítja a nem megfelelő táplálkozás, de befolyásolják a különböző hormonális folyamatok és a káros környezeti hatások is.

Mit tehet?

Használjon hyaluronsav-tartalmú készítményeket. A HA valójában egy fehérje, amely – a kollagénhez és az elasztinhoz hasonlóan – természetes formájában megtalálható az emberi testben, ám termelődése 40 évesen a felére csökken. krém és szérum formájában is alkalmazható.

Ajak
Védelem a ráncok ellen: 30 év felett

Mi történik?

A sok nevetés nem múlik el nyomtalanul, megjelennek a nevetőráncok. A száj körül 45 éves kor fölött gyakoriak a kifejezettebb ráncok, függőleges barázdák az orr és száj közötti területen.

Mit tehet?

Őrizze meg ajka hidratáltságát viaszalapú ajakbalzsammal. Az ajak körüli területen használjon hyaluronsavas ránctalanító krémet ez erősíti a bőrsejteket, s erősen vízmegkötő hatású. Jót tesz, ha tornáztatja az érintett területet: formálja a száját, mintha egy A betűt mondana, és tartsa lazán. Húzza rá a fogaira az ajkait, majd engedje vissza. Öt percig ismételgesse a gyakorlatot.

Nyak és dekoltázs
Védelem a ráncok ellen: 35 év felett

Mi történik?

A bőr itt vékonyabb, kevesebb a faggyúmirigy és az anyagcsere is kevésbé aktív. Az izmok és a szövetek veszítenek tartásukból, a nyak bőre lazává válik. A nyak és a dekoltázs védelmével 40 éves kor felett kezdenek el foglalkozni a nők. Ilyenkor jelennek meg ugyanis az első sötétebb foltok a nyakon és a mély, függőleges ráncok a mellkason – különösen alvás után és push-up melltartó viselésekor. A helytelen testtartás és az UV-sugarak is jelentősen rontják a bőr állapotát ezen a területen.

Mit tehet?

Éjszaka használjon retinol tartalmú ápoló készítményeket, az édesgyökeret tartalmazó dekoltázsápolók pedig segíthetnek a pigmentfoltok halványításában.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink