Koreai kozmetikum – avagy ajándék ötletek karácsonyra (x)

pexels.com

 

Alig egy héttel karácsony előtt, kétféle típusú embert különböztetünk meg:

  • azok, akik most már nyugodtan hátradőlhetnek, mert már régen beszerezték az ajándékokat,
  • és vannak, akik az utolsó napokra hagyták a bevásárlást, és kétségbeesve kapkodnak, hogy időben meglegyen minden.

Amennyiben te az utóbbi csoportba tartozol, és szeretnél igazán különleges kozmetikumokat ajándékozni, akkor mutatunk egy kortalan ajándékötletet: a koreai szépségápoló termékeket. Ha nem hallottál róluk, ne lepődj meg, ezek a szerek ugyanis hazánkban egyelőre kevésbé elterjedtek – ennek ellenére érdemes megismerni őket.

 

Mi győzött meg engem, hogy koreai kozmetikumokat használjak?

Röviden és tömören: a koreai nők kortalan szépsége. Ők a helyes étkezésen és az elegendő folyadékbevitelen felül a bőrtípusuknak megfelelő arcápoló kozmetikumokat használnak több lépésben, napi szinten.

Már egy jó ideje én is így ápolom a bőrömet, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy elképesztő a változás a korábbi termékekhez képest. Persze nem volt egyszerű megtalálni a megfelelő ápolót, hiszen csak Dél-Koreában mintegy 2000 cég gyárt kozmetikumokat, többek között:

  • arcápolókat,
  • krémeket,
  • szérumokat,
  • arcmaszkokat,
  • tonikokat,
  • esszenciákat satöbbi.

Igyekeztem tehát olyan céget kiválasztani, ami a legjobb alapanyagokat használja. Ehhez persze rengeteg dolognak utána kellett olvasnom – és hogy neked megspóroljam ezt az időt, szívesen megosztom veled a tapasztalataimat.

Az általam kiválasztott vállalat Dél-Koreában elsőként vitte a „föld alá” a gyártósorát, mindezt annak érdekében, hogy a termékek alapanyagait védje a fénytől, az időjárástól, a szennyeződéstől és a hőmérséklettől. Számomra már ez is meggyőző volt.

Ami szintén fontos szempont volt, hogy cruelty free terméket válasszak, azaz olyan kozmetikumokat, amiket nem állatokon teszteltek. Az már csak hab a tortán, hogy ezek a kozmetikai termékek megkapták a bio kategóriába való besorolást, és csak természetes hatóanyagokat tartalmaznak.

Ahogyan te is láthatod, az ún. K-beauty szektorban következetesen odafigyelnek minden apró lépésre, ami a termékgyártást és a technológiát érinti.

 

Fotó: pixabay.com

Milyen bőrtípusokra elérhetőek a kozmetikumok?

Fontos tisztázni, hogy a koreai kozmetikumokat nem lehet rangsorolni zsíros, száraz, kombinált, vízhiányos, zsírhiányos stb. bőrtípus alapján.

Alapvetően 2 nagy csoport számára fejlesztették ki a termékeiket:

  • a 40 év alattiaknak
  • és a 40 év felettieknek.

E két korosztálynak megvannak a maga bőrtípus jellemzői, erősségei vagy épp gyengeségei. Az elmúlt egy év során megtapasztalhattam, hogy ez a szokatlan „bőrtípus meghatározás” tényleg megállja a helyét.

Egyébként a hatóanyagokat olyan arányban adagolták, hogy azok mind a 40 év alattiaknak, mind a 40 év felettieknek tökéletesen megfelelnek és működnek.

 

A 40 év alattiaknak számára készült kozmetikumok összetevői

Nézzük, hogy milyen összetevőket használnak a 40 év alattiak arcápoló termékeihez, és mit is tudnak nyújtani ezek a termékek.

Ganoderma-kivonat

A ganoderma, vagy magyarul pecsétviasz gomba, a leglúgosabb növény a világon. Kozmetikumok esetében a bőrfiatalító, anti-aging, a sejtmegújító és antioxidáns hatása kiemelkedő.

Spirulina-kivonat

A spirulina, vagyis a zöld alga, magas klorofill- és fehérjetartalommal bír. A kozmetikai cégek egyik népszerű alapanyaga, mivel antioxidáns hatású, szuperül hidratál, vitaminjai révén pedig segíti a kollagéntermelést. Ezeken túlmenően halványítja a pigmentfoltokat, bőrfiatalító és feszesítő hatású.

Tengeri gyógynövények, algák

A mikroalgák (kék, vörös, zöld, barna) biztosítják az antioxidánsokat, illetve a bőrnek fontos B-, C-, és E-vitaminokat tartalmaznak. Ezenkívül hidratáló és nyugtató hatásúak.

MMA

A mycosporine-szerű aminosavak (MMA) nyelik el az UV sugárzást, és átalakítják azt ártalmatlan fénnyé és hővé.

Tengeri kollagén

A tengeri kollagén hidratál, rugalmasságot biztosít, és ránctalanít is.

Mélytengeri víz

A Hawaii Hatóság Természetes Energia Laboratóriumából származó kiváló minősítésű vizét is használják összetevőként. Magas kalcium-, magnézium-, és vastartalommal rendelkezik, ezenkívül gyulladáscsökkentő, és egyben hidratál is – így a bőrproblémák megelőzésére kiválóan alkalmas.

Peptidek

A peptidek ún. sejtkommunikációs anyagok, amelyek aminosavakból állnak, és erős vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkeznek. Nagyrészt a bőr rugalmasságáért felelnek, és mindhárom rétegben kifejtik hatásukat. Továbbá a kollagén százalékos arányát növelik, és képesek a bőrben lévő izmokat ellazítani, melynek révén kisimulnak a felületi ráncok.

Liposzóma

Szállító és hatóanyag is egyben, az összetevők hatékonyságáért felel. Segít abban, hogy a peptidek be tudjanak hatolni a sejtekbe. Segítségével a hám sejtjei feltöltődnek, és látványosan feszessé válik tőle a bőr.

 

Fotó: pexels.com

Most pedig nézzük, hogy milyen összetevőket használnak a 40 év felettieknek, és mit is tudnak nyújtani ezek a termékek

A következő termékek a 40+ korosztály számára nyújtanak igazi luxust. Nekik már egészen más hatóanyagok szükségesek, mint a fiatalabb korosztálynak. A termékek mindegyike sűrűbb állagú, mások az összetevők és magasabb a hatóanyag-tartalmuk is.

A 40-, illetve 50+-os korosztály számára (én is ebbe a korcsoportba tartozom), a legfontosabb célunk, hogy a bőr öregedését lassítsuk, és a már látható jeleket/ráncokat feltöltsük – az újak megjelenését pedig késleltessük. Ezenkívül törekednünk kell arra, hogy megőrizzük a bőr rugalmasságát.

Nézzük, milyen hatóanyagokkal tehetjük ezt meg!

Ganoderma, spirulina

A 40 év felettiek termékcsaládjának is fontos összetevői. Feljebb már részleteztem a hatásait, így erre most külön nem térnék ki.

Ametiszt

Az ametiszt egy lilás színű ásvány. Tisztítja a vért, alkalmas a különböző bőrbetegségek kezelésére, enyhíti az ekcéma tüneteit; illetve bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő hatása is van. A kristályszerkezet miatt gyorsan hat és segíti a többi hatóanyag felszívódását.

Hidrolizált RNA, vagyis ribonukleinsav

Az RNA többek között erősíti az immunrendszert, és segítségével új sejtek alakulnak.

Szarvasgomba-kivonat

Antioxidáns, lifting, hidratáló és ránctalanító hatása van. Simává varázsolja a bőrt, napi használata elősegíti a bőr regenerálódását. Tartalmaz omega-3 zsírsavat, fehérjéket, gazdag káliumban, foszforban és szilíciumban, amelyek segítik a kollagénképződést, és együttesen támogatják a kötőszövetek feszességét.

A szarvasgomba-kivonat úgy viselkedik, mint egy „természetes botox”, azaz speciális ránctalanító hatása révén a bőr feszes, sima lesz. Ritka és drága alapanyag ezért csak a prémium kategóriás termékekben találjuk meg.

Peptidek

A peptidek sejtkommunikációs anyagok, amelyek aminosavakból állnak, valamint erős vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkeznek. A bőr rugalmasságáért felelnek, és mindhárom rétegben kifejtik hatásukat. A szervezetünket arra „buzdítják”, hogy a kollagéntermelés ne csökkenjen.

 

Fotó: pexels.com

Kinek milyen kozmetikumot adj ajándékba?

A következőkben bemutatunk néhány arcápolási rutin tippet, célzottan különböző korosztálynak.

Karácsonyi ajándék tinédzsereknek

Általában a tinédzser korú lányoknak, fiúknak is gond, hogy mivel ápolják helyesen az arcukat.

A pattanásos, mitesszeres, zsíros bőr a tinik több mint 80%-át érinti. A rendszeres és gondos arctisztítást, arcápolást már ebben a korban el kell kezdeni.

Otthoni ápolási javaslat:

  • Habzó tisztító krém
  • Arctonik
  • Vital emolium krém
  • Hetente 1 alkalom teafa kivonatos arcmaszk
  • Lányok esetében, ha már néha sminkeled is magad, akkor CC krém

 

Karácsonyi ajándék 20-as éveik végén járó és 30-as korosztályú nőknek

Ebben a korban már a vérkeringés és az anyagcsere-folyamatok elkezdhetnek lassulni, az arc veszíthet ragyogásából, megjelenhetnek az apróbb szarkalábak, ráncok főleg a szem és a száj környékén.

Igen, sajnos ez az a kor, amikor elkezd csökkenni a kollagéntermelés, így az arc bőre kezd veszíteni a rugalmasságából – ezért a legfőbb cél, hogy ezt a problémát megoldjuk.

A krémek alapanyagai közül több is rendelkezik antioxidánsokkal, így azok használatával is sokat tehetsz a bőrödért.

  • A ganoderma és a spirulina mindegyik termékben megtalálható.

Hatásaik: bőröregedés lassító, ránctalanító, sejtmegújító.

  • A B3-vitamin, vagyis a niacinamid. Ez egy sokat kutatott, bizonyítottan hatásos összetevő, ami meglepően sok mindenre jó. A zsíros bőrűek is használhatják.

Hatásai: a B3 nemcsak a bőröregedés tipikus jelein (ráncok, foltok) segít, de kifejezetten anti-akné hatású, azaz a gyulladt, pattanásos bőrre is kiválóan alkalmas.

  • A tengeri kollagén nagyon hatékony a ránctalanítás és a hidratálás terén, ugyanis az apró barázdákban, finom ráncokban intenzíven megköti a nedvességet, így feltölti a bőrt.

Hatásai: rugalmasságot biztosít, ránctalanít.

 

Otthoni ápolási javaslat:

  • Nyugtató tisztító hab (nappalra/éjszakára)
  • Nyugtató tonik (nappalra/éjszakára)
  • Vital extra emoliumkrém (nappalra/éjszakára)
  • Szemránckrém (nappalra/éjszakára)
  • Korrekciós CC krém (nappalra)
  • Hetente 1 alkalommal Kakaós fátyolmaszk használata

Karácsonyi ajándék 40 feletti hölgyeknek

Az érett bőrnek megvannak a maga sajátosságai, éppen ezért a kutatók a hatóanyagok kiválasztásakor minden szempontot figyelembe vettek, hogy a legjobb kozmetikumokat állítsák elő.

Ha te is keresed a finom ráncaid kitöltésére a megoldást, akkor jó eséllyel ez az a termék, amit keresel. A krém olyan mértékben tünteti el az öregedés jeleit, a ráncokat, a fakó bőrt, hogy az mindenki számára látható lesz.

Otthoni ápolásra javaslat:

  • Multifunkcionális masszázs és sminkeltávolító krém
  • Frissítő tonik
  • Energizáló szérum
  • Arcmegemelő hatású ampulla olaj
  • Bőrfiatalító krém
  • Hetente 1 alkalommal kakaós vagy bőrfeszesítő fátyolmaszk

Karácsonyi ajándék férfiaknak

Hibás vélemény az, hogy a férfiaknak nem kell ápolni a bőrüket, illetve hogy nekik nem valók a kozmetikumok. Igenis szükséges számukra is kialakítani egy napi bőrápolási rutint azért, hogy az ő bőrük is fiatalos, egészséges és hidratált legyen.

A férfiaknak is a 40 év alattiak termékcsalád néhány termékét ajánlom, mint alapkozmetikum:

  • Nyugtató-tisztító hab
  • Nyugtató tonik
  • Hidratáló alga kivonat esszencia/Vital extra emolium krém

Ha neked is fontos, hogy természetes összetételű és a megfelelő hatást kiváltó kozmetikumokat használj vagy ajándékozz szeretteidnek, akkor érdemes körülnézned a koreai kozmetikumok között. Amennyiben pedig bármilyen kérdésed van, megtalálsz Facebookon is.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok!

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink