Ha reggel kedvetlenül és fáradtan ébred, ideje, hogy változtasson az életmódján. Ahhoz, hogy ébredés után is bátran nézhessen a tükörbe és frissen, jókedvűen induljon munkába, sok mindenre kell figyelnie. Étkezzen egészségesen, mozogjon rendszeresen, pihenjen sokat és ne sajnálja az időt a szépségápolásra – ha megfogadja tanácsainkat, búcsút inthet a szürke reggeleknek.

Küzdje le a fáradtságot!

Bőrápolás reggel és este

Az üde, szép bőr titka a megfelelő bőrápolás. szánjon legalább 20 percet reggel és este is szépségápolásra.

Reggeli szépségápolási program

1. Zuhanyozás, hajmosás

Reggel egy gyors frissítő zuhannyal indítsa a napot. Legjobb a hideg-meleg váltott zuhany, ez felpezsdíti a vérkeringést, feszesíti a bőrt. Hidegben reggel is használjon testápolót, hogy megelőzze a bőre kiszáradását. Sokan a hideg időben inkább este mosnak hajat, ám ha ön a reggeli mosásra esküszik, nem kell lemondania erről a szokásáról. Télen is nyugodtan mossa meg reggel a haját, csak arra ügyeljen, hogy indulás előtt legalább egy órával már kész legyen a frizurája.

2. Arcápolás

Első lépésként tisztítsa meg a bőrét az éjszaka során lerakódott szennyeződésektől. különösen zsíros bőrűeknek fontos, hogy reggel is tonizálják a bőrüket. Ahhoz, hogy elkerülje a bőr hámlását, válasszon alkoholmentes tonikot. Szemkörnyékápolót, szemránckrémet akkor is használjon, ha éppen nem kell szürke karikákat eltüntetnie.

Ezeket a krémeket finom, paskoló mozdulatokkal juttassa a szemkörnyéki érzékeny bőrbe. következő lépés a hidratálókrém felvitele. Nyugodt, erőteljes mozdulatokkal masszírozza bőrébe a krémet és hagyja hatni pár percig. miután már nem zsíros a bőr tapintása, jöhet a smink. Fontos a bőrszínnel harmonizáló, fényvédőt tartalmazó alapozó és korrektor. A fáradtság még látható nyomait könnyű eltüntetni egy jó pirosítóval, ami üdévé, frissé varázsolja az arcot.

3. Ne feledkezzen meg a kézkrémről!

Reggel táplálóbb, sűrűbb krémmel kényeztesse bőrét, napközben inkább könnyű, nem zsíros krémet használjon.

Esti szépségápolási rutin

1. Arcápolás három lépésben

Arctisztítás a bőrtípusának megfelelő lemosóval, majd tonizálás, végül pedig hidratálás. Télen a bőr könnyen kiszárad, az időjárástól és a fűtéstől gyakran dehidratálttá válik. Ilyenkor szükség lehet tápláló pakolásokra, szérumokra.

2. Zuhanyozás

Zuhanyozzon kényeztető tusfürdőkkel és hetente legalább egyszer radírozza le testéről az elhalt hámsejteket. Ha nagyon fáradt, lazítson egy kád meleg vízben.

3. Testápolás

Használjon hidratáló, E-vitaminban gazdag, bőrfeszesítőket is tartalmazó testápolókat minden zuhanyozás után.

4. Láb- és kézápolás

Mindennap dörzsölje át a sarkait habkővel, így megakadályozhatja a bőrkeményedések kialakulását. Éjszakára kenje be a lábát és a kezét tápláló krémekkel.

5. Fésülködés

Jól teszi, ha a haját is kifésüli lefekvés előtt, így elkerülheti, hogy kócos, nehezen kezelhető hajtömeggel nézzen szembe ébredés után.

Mitől lehet fáradt reggel?

A reggeli fáradtságnak számos oka lehet, a rossz szokásoktól kezdve a komoly betegségekig.
Nem mindegy, mit eszik. A cukorban, fehér lisztben gazdag étrend a vércukorszint ingadozását okozhatja, ami felelős lehet az állandó fáradtságérzetért. Egyen sok zöldséget és gyümölcsöt, mellőzze a finomított élelmiszereket és csökkentse minimálisra a napi koffeinbevitelt. A kevés, nem jó minőségű alvás könnnyen kimerültséghez vezet. Alvás előtt kerülje a koffeintartalmú italok fogyasztását és gondoskodjon a hálószobája nyugalmáról.

Alvás előtt ne tévézzen, ne fűtse túl a szobát és aludjon sötétben. Az igaz, hogy a fáradtság leküzdésében segít a rendszeres mozgás, az azonban nem mindegy, hogy mikor sportol. Célszerű legalább három órával a lefekvés tervezett időpontja előtt befejezni az edzést, hogy a szervezet lenyugodjon, lehűljön. A krónikus fáradtságot sokszor valamilyen egészségügyi probléma okozza. Leggyakoribb a vérszegénység, de a pajzsmirigy betegsége, a cukorbetegség, a depresszió, a szív- és érrendszeri betegségek is állhatnak a háttérben.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink