Az alap-sminkfelszerelést összeállítani nem egyszerű, főleg, ha valaki nem rutinos sminkelő. Számos kérdés vetődhet fel: alapozóra vajon szükség van? Szájfény vagy rúzs a jobb választás? Biztos, hogy púder nélkül nem lesz tökéletes a smink? A drogériákban zavarba ejtően széles a kínálat, a legtöbb termékről a gyanútlan vásárló azt sem tudja, mire használható. Segítünk, hogy mi kerüljön a neszesszerébe ahhoz, hogy bármikor tökéletes sminket tudjon előállítani.

Mi legyen a neszesszerben?

Szemceruza

Az alapfelszereléshez hozzátartozik egy fekete szemceruza, amellyel kiemelheti a szem szépségét. Húzzon egy határozott vonalat a felső szemhéjra, egészen közel a szempillák tövéhez, majd egy fültisztító pálcika segítségével satírozza el a vonal felső kontúrját.

Szempillaspirál

Az egyik legfontosabb sminkkellék. Választhat, hogy a szempilláit hosszabbítani, göndöríteni, dúsítani vagy éppen szétválasztani szeretné. Ha a szempillafesték spirálját cikcakkban mozgatja, nagy valószínűséggel nem lesz csomós a felvitt festék.

Púder

A könnyű, átlátszó porpúder fixálja az alapozót és segít abban, hogy a smink matt maradjon. Választhat kompakt és porállagú púdert is. Érdemes ecsettel felvinni. Színválasztásnál ügyeljen arra, hogy az alapozó és a púder színe megegyezzen.

Alapozó

Ahogy a neve is mutatja, ez a smink alapja. Feladata, hogy szinte második bőrként, láthatatlanul elfedje a bőrhibákat és színegyenetlenségeket. Válasszon a bőrtípusának és a bőrszínének megfelelő alapozót.

Ecsetek, szivacsok

Ezekre az eszközökre szükség van ahhoz, hogy a sminket megfelelően fel tudja vinni. Szerezzen be egy nagy púderecsetet, egy kisebbet a pirosító felviteléhez, egyet az alapozóhoz és egy rúzsecsetet. Sminkszivacsból érdemes egyszerre többet vásárolni.

Szájfény

Fényt és finom színt kölcsönöz az ajaknak. Jó megoldás, ha nincs sok ideje sminkelni. Nedves hatása miatt határozottan szexinek tartják a nők, és persze a férfiak is. Használhatja a rúzs élénkítésére is.

Korrektor

Segítségével megszüntetheti azokat a problémákat (pattanások, karikás szem), amelyeket az alapozó nem képes elfedni. Az arc bármely pontján alkalmazható. A tökéletes hatáshoz az alapozónál világosabb árnyalatot válasszon.

Rúzs

Kiemeli a száj formáját. Sötét színű rúzs felvitele előtt érdemes színben illő szájkontúrceruzával körberajzolni az ajkat, különben egyenletlen és pontatlan lehet a rúzsozás. Csak a hidratált szájon mutat jól a rúzs, a cserepes ajkakon egyenesen kiábrándító.

Pirosító

Élettel tölti meg az arcot, felvitele után a bőr egészséges színben pompázik. A porállagút ecsettel vigye fel az arcára, a krémes színezőt az ujjai segítségével. Ha szükséges, a felesleget itassa fel egy zsebkendővel.

Szemhéjpúder

Mindig applikátorral vigye fel, lehetőleg úgy, hogy a belső szemgödörben halványabb színeket használ, és kifelé folyamatos árnyékolással sötétíti a színeket. Ehhez legalább három, karakterben egymáshoz illő színű púder kell

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink