A feszes, hidratált bőr záloga a megfelelő kollagénszint megőrzése.

Mit érdemes tudni a kollagénről?

A kollagént, a sejtek egyik alapvető alkotóelemét a szervezetünk képes előállítani. A kollagén vázfehérje rugalmasan köti össze szöveteket, segít feszesen tartani a bőrt. Természetes módon bomlik le és termelődik újra. Idővel azonban egyre kevesebbet állít elő belőle a test, ezért lesznek lazábbak, kevésbé feszesek a kötőszövetek, ezáltal a bőrünk is. Lehet, hogy sokakat meglep, de a termelődés lassulása akár már 20 éves kor után is elkezdődhet és 60 éves korra teljesen le is állhat.

A kollagén nemcsak fiatalítja a bőrt, hanem a mozgásszervek épségéhez is hozzájárul, támogatja az izmok, ízületek egészséges működését. Így nem is lehet kérdés, miért szükséges a kollagén pótlása, hiszen nemcsak a bőr öregedésének lassítása a cél, hanem egészségügyi szempontból is fontos, hogy azt a szervezetbe juttassuk. A nem megfelelő életmód, a tápanyagszegény táplálkozás, a dohányzás vagy a túlzott UV sugárzás is csökkentheti a kollagén termelődését. Ha pedig szervezetünkben csökken a vázfehérje, kevésbé lesz rugalmas a bőr és finomráncok is kialakulhatnak. Aztán idővel a ráncok mélysége nőhet, a sebek pedig lassabban gyógyulhatnak. Ilyenkor érdemes bevetni a kollagént, a titkos szépségvitamint.

Fotó: multi-vitamin.hu

A megelőzés fontos, a fényvédők és antioxidánsok használatával lassíthatjuk a szervezetben lévő kollagén lebomlásának folyamatát. Viszont a kollagén molekula méretéből adódóan nem képes a bőr mélyebb rétegeibe beszívódni. Hidratáló hatása viszont vitathatatlan. A kollagén krém a bőr strukturális szerkezetét javítja, felületét szilárddá és puhává varázsolja. Érdemes olyan terméket választani, amelynek hatóanyagai képesek mélyebbre hatolni a bőrben és serkentik annak természetes kollagénszintézisét. Ilyen hatóanyag például a C-vitamin, az A-vitamin, a glikolsav és a peptidek.

C-vitaminnal együtt

Fotó: multi-vitamin.hu

A kollagén több formában kapható. Étrend kiegészítőként is beszerezhetjük, kapszula vagy italpor formájában jótékonyan hathat a szervezetünkre. Vannak, akik a kapszulára esküdnek, szerintük a kollagén kapszula a gyönyörű bőr titka. A legjobb, ha a kollagént C-vitaminnal együtt fogyasztjuk, mert úgy könnyebben szívódik fel és épül be. Arra azonban érdemes figyelni, hogy amit választunk, az hidrolizált kollagén legyen. A hidrolizálás során peptidek keletkeznek, azokra a könnyen emészthetőség miatt van szükség. Minél kisebb a molekula tömege, annál jobban hasznosul. A hal, a sertés és a marha kollagének közül a hal kollagén peptidnek a legkisebb a mérete. A kollagén kapszula rendszeres fogyasztásával természetes módon, tartósan tölthetjük fel ráncainkat.

A kollagén és a hialuronsav legyőzhetetlen páros. A szép bőr, a gyönyörű haj, az egészséges, fitt ízületek és csontok természetes doktorai ezek. Amikor belsőleg fogyasztjuk együtt a kollagén és hialuronsav hatékony kettősét, támogatjuk bőrünk, hajunk, körmeink, porcaink és ízületeink egészségét. Kíméletesen „vasalhatjuk ki” ráncainkat a segítségükkel, és még csontjaink, ízületeink fittségéről is gondoskodhatunk általuk. A hialuronsav hozzájárul a bőr és a kötőszövetek, valamint az inak, ízületek víztartalmának, rugalmasságának, hidratáltságának elősegítéséhez, és ahhoz, hogy a szervezet a tápanyagokat a megfelelő helyre szállítsa. A kollagén nagy teherbírású, rostos fehérje, aminosav – amely fontos alkotóelemét képezi ízületeinknek, porcainknak, valamint ínszalagjaink, csontjaink és egyéb kötőszöveteinknek. Támogatja, rugalmassá teszi, és erősíti őket.

Érdemes pótolni

Életkorunk előrehaladtával nemcsak a vitaminok pótlása fontos a szervezetnek. Sem kollagénből, sem hialuronsavból nem tud már annyit termelni testünk, hogy a folyamatos terhelésnek kitett csontok végét borító porcok idővel el ne kopjanak, körmeink, hajunk is elvékonyodhat, bőrünk szintén rugalmatlanná válhat, csökkenhet a feszessége. Ezért is érdemes a kollagént és a hialuronsavat belsőleg pótolni. Míg a kollagén belülről, a sejtek belsejéből erősíti a szöveteket, a hialuronsav a sejtek között vagy kívülről hidratálja, tartja rugalmasan és feszesen a szöveteket – ezzel is megőrízve fiatalságunkat.

Amennyiben szeretné, ezen a linken megrendelheti!

Fotó: multi-vitamin.hu

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink