A feszes, hidratált bőr záloga a megfelelő kollagénszint megőrzése.

Mit érdemes tudni a kollagénről?

A kollagént, a sejtek egyik alapvető alkotóelemét a szervezetünk képes előállítani. A kollagén vázfehérje rugalmasan köti össze szöveteket, segít feszesen tartani a bőrt. Természetes módon bomlik le és termelődik újra. Idővel azonban egyre kevesebbet állít elő belőle a test, ezért lesznek lazábbak, kevésbé feszesek a kötőszövetek, ezáltal a bőrünk is. Lehet, hogy sokakat meglep, de a termelődés lassulása akár már 20 éves kor után is elkezdődhet és 60 éves korra teljesen le is állhat.

A kollagén nemcsak fiatalítja a bőrt, hanem a mozgásszervek épségéhez is hozzájárul, támogatja az izmok, ízületek egészséges működését. Így nem is lehet kérdés, miért szükséges a kollagén pótlása, hiszen nemcsak a bőr öregedésének lassítása a cél, hanem egészségügyi szempontból is fontos, hogy azt a szervezetbe juttassuk. A nem megfelelő életmód, a tápanyagszegény táplálkozás, a dohányzás vagy a túlzott UV sugárzás is csökkentheti a kollagén termelődését. Ha pedig szervezetünkben csökken a vázfehérje, kevésbé lesz rugalmas a bőr és finomráncok is kialakulhatnak. Aztán idővel a ráncok mélysége nőhet, a sebek pedig lassabban gyógyulhatnak. Ilyenkor érdemes bevetni a kollagént, a titkos szépségvitamint.

Fotó: multi-vitamin.hu

A megelőzés fontos, a fényvédők és antioxidánsok használatával lassíthatjuk a szervezetben lévő kollagén lebomlásának folyamatát. Viszont a kollagén molekula méretéből adódóan nem képes a bőr mélyebb rétegeibe beszívódni. Hidratáló hatása viszont vitathatatlan. A kollagén krém a bőr strukturális szerkezetét javítja, felületét szilárddá és puhává varázsolja. Érdemes olyan terméket választani, amelynek hatóanyagai képesek mélyebbre hatolni a bőrben és serkentik annak természetes kollagénszintézisét. Ilyen hatóanyag például a C-vitamin, az A-vitamin, a glikolsav és a peptidek.

C-vitaminnal együtt

Fotó: multi-vitamin.hu

A kollagén több formában kapható. Étrend kiegészítőként is beszerezhetjük, kapszula vagy italpor formájában jótékonyan hathat a szervezetünkre. Vannak, akik a kapszulára esküdnek, szerintük a kollagén kapszula a gyönyörű bőr titka. A legjobb, ha a kollagént C-vitaminnal együtt fogyasztjuk, mert úgy könnyebben szívódik fel és épül be. Arra azonban érdemes figyelni, hogy amit választunk, az hidrolizált kollagén legyen. A hidrolizálás során peptidek keletkeznek, azokra a könnyen emészthetőség miatt van szükség. Minél kisebb a molekula tömege, annál jobban hasznosul. A hal, a sertés és a marha kollagének közül a hal kollagén peptidnek a legkisebb a mérete. A kollagén kapszula rendszeres fogyasztásával természetes módon, tartósan tölthetjük fel ráncainkat.

A kollagén és a hialuronsav legyőzhetetlen páros. A szép bőr, a gyönyörű haj, az egészséges, fitt ízületek és csontok természetes doktorai ezek. Amikor belsőleg fogyasztjuk együtt a kollagén és hialuronsav hatékony kettősét, támogatjuk bőrünk, hajunk, körmeink, porcaink és ízületeink egészségét. Kíméletesen „vasalhatjuk ki” ráncainkat a segítségükkel, és még csontjaink, ízületeink fittségéről is gondoskodhatunk általuk. A hialuronsav hozzájárul a bőr és a kötőszövetek, valamint az inak, ízületek víztartalmának, rugalmasságának, hidratáltságának elősegítéséhez, és ahhoz, hogy a szervezet a tápanyagokat a megfelelő helyre szállítsa. A kollagén nagy teherbírású, rostos fehérje, aminosav – amely fontos alkotóelemét képezi ízületeinknek, porcainknak, valamint ínszalagjaink, csontjaink és egyéb kötőszöveteinknek. Támogatja, rugalmassá teszi, és erősíti őket.

Érdemes pótolni

Életkorunk előrehaladtával nemcsak a vitaminok pótlása fontos a szervezetnek. Sem kollagénből, sem hialuronsavból nem tud már annyit termelni testünk, hogy a folyamatos terhelésnek kitett csontok végét borító porcok idővel el ne kopjanak, körmeink, hajunk is elvékonyodhat, bőrünk szintén rugalmatlanná válhat, csökkenhet a feszessége. Ezért is érdemes a kollagént és a hialuronsavat belsőleg pótolni. Míg a kollagén belülről, a sejtek belsejéből erősíti a szöveteket, a hialuronsav a sejtek között vagy kívülről hidratálja, tartja rugalmasan és feszesen a szöveteket – ezzel is megőrízve fiatalságunkat.

Amennyiben szeretné, ezen a linken megrendelheti!

Fotó: multi-vitamin.hu

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.