Akinek fontos a tökéletes smink, az nyáron sem szívesen mond le róla. Az idei nyár trendjét a végletek jegyében határozták meg a szakértők: vagy legyen láthatatlan, vagy extrém módon színes. Lássuk, hogyan tudjuk ezt elérni.

A legjobb nyári sminktippek, hogy a hőségben is ragyogj

A gyakorlatba átültetve ezt a trendjavaslatot, azt mondhatjuk: 20 alatt és 40 felett a láthatatlan smink, a kettő között pedig a vad smink lehet a nyerő. Persze nem árt figyelembe venni az alkalmat és az egyéniségünket sem, jobb óvatosan bánni a nagy nemzetközi guruk elgondolásaival.

Első a napvédelem

Azt már talán senkinek sem kell mondani, hogy a védelem nélküli napozásnak idővel látható következményei lesznek. Persze nehéz ezt huszonévesen elhinni, hiszen ragyogó és feszes a bőrünk ebben a korban. De ne legyenek illúzióink, ez az állapot nem tart örökké. Szerezhetünk szép barna színt, de fokozatosan és megfelelő fényvédelem mellett. Napközben használjunk magas faktorszámú védelemmel ellátott hidratáló krémet, a strandon pedig naptejet. Amint meglesz a téli sápadtság után az egészséges, napbarnított színünk, minden smink jobban fog állni. Ilyenkor már jobb elhagyni az alapozót, elegendő színezett krémet vagy csak korrektort használni. Ha kellemes barna az arcszínünk, a hibák sem olyan szembetűnőek, így nem kell vastag vakolást készíteni.

Kinek nem célszerű sminkelni nyáron?

Aki izzadós típus, könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhet, ha egy forró napon lefolyik a szempillaspirál feketéje, vagy az apró ráncokba beül a gyenge minőségű alapozó. Érdemes a nagy márkákat forgalmazó üzletek szakembereivel konzultálni, hogy milyen terméket ajánlanak. Vagy mielőbb lebarnulni, az máris egészséges megjelenést biztosít, a színeket pedig fülbevalóval, nyaklánccal, színes táskákkal és a rúzzsal lehet pótolni.

A bronzosítás sosem árt

Ha bronzosítót használunk, melegebb színárnyalatot adunk az arcunknak, ami egyúttal ragyogóbbá teszi a szemet és a fogat is.

Milyen a láthatatlan smink?

A láthatatlan smink olyan, mintha semmi sem lenne az arcon, viszont a látvány tökéletes. Megvan a trükkje annak, hogyan tudjuk úgy felvinni a színeket, hogy teljesen természetesnek tűnjenek. Ha láthatatlan sminket készítünk, soha ne kontúrozzunk, hanem dolgozzuk el a széleket mindenütt. Ezt megtehetjük ecsettel vagy az ujjunkkal is.

A vízálló tényleg vízálló?

Ha a strandon vagy a tengerparton sem akarunk lemondani a sötét és hosszú pillákról, keressünk vízálló mascarát. Ma már egyre jobb minőségűeket dobnak piacra a gyártók, de bármit választunk is, próbáljuk ki otthon, győződjünk meg arról, hogy tényleg ott marad-e a festék, ahova szánjuk.

Láthatatlan smink lépésről lépésre

  1. Mossuk le az arcot és töröljük át tonikkal.
  2. Vigyük fel a hidratáló krémet.
  3. Korrektorral tüntessük el a szem alatti karikákat.
  4. Korrektorral semlegesítsük a pirosodásra hajlamos részeket.
  5. Matt pirosítóval adjunk színt az arccsontnak és a homloknak.
  6. A szemhéj alá tegyünk ragyogásfokozót.
  7. A szemhéjra vigyünk fel natúr vagy barackos árnyalatot.
  8. A szempillákat barna vagy csak átlátszó géllel élénkítsük.
  9. A szemöldököt csak fésüljük át, nem kell erősen megrajzolni.
  10. A szájra csak ajakápolót vagy vizes hatású fényt vigyünk fel.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink