Nemcsak az élelmiszerek és a gyógyszerek lejárati idejét érdemes figyelni, hanem a kozmetikumokét is. Talán nem is gondolná, de a régi kozmetikumok használata számos egészségügyi kockázatot jelent. Ideje, hogy körülnézzen a szépségápolási termékei között, és megszabaduljon a lejárt szavatosságú szempillaspiráltól és alapozótól – a szépsége és az egészsége megőrzése érdekében.

Őrizze meg vagy dobja ki

Szempillaspirál, szemceruza

A szem különösen érzékeny a fertőzésekre, ezért kezdje a kozmetikumai lejárati dátumának felülvizsgálatát a szempillaspiráljával és a szemceruzájával.

Egészségügyi kockázatok: A szempillaspirálon könnyen megtelepednek a baktériumok, különösen, ha sminkeléskor „belemártogatja” a spirálkefét a festékbe. Így ugyanis levegőt, és vele együtt baktériumokat pumpál a spirálba, melyek szemirritációt okozhatnak.

Meddig használhatók? A szempillaspirál mindössze 2-3 hónapig, a szemceruzák kb. 1 évig.

Hogyan hosszabbíthatja meg a használati időt? A szempillaspirál keféjét ne tunkolja a festékbe, és használat után mindig gondosan zárja le a tubust. A szemceruzát hegyezze rendszeresen, ha szükséges, akár minden használat előtt.

Mosdószivacs

Az elhalt hámsejtek eltávolításában sokat segítenek a mosdószivacsok, de rendszeres cseréjükről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.

Egészségügyi kockázatok: A háton, a mellkason és a karon megjelenő pattanásokért sokszor a zuhanyozáshoz, fürdéshez használt szivacs a felelős. a szivacs ugyanis – állagából adódóan – szinte állandóan nedves, ami remek táptalajt nyújt a különböző baktériumoknak, gombáknak.

Meddig használhatók? A fürdőszivacsot havonta cserélje le, de ha penészfoltot vagy bármilyen elszíneződést észlel rajta, azonnal dobja ki.

Hogyan hosszabbíthatja meg a használati időt? A mosdószivacsot használat után alaposan mossa ki bő folyó vízzel, majd csavarja ki és lógva szárítsa. Szájfény, rúzs a szájfények minőségére különösen akkor kell figyelni, ha tégelyből, ujjbeggyel viszi fel az ajkaira.

Egészségügyi kockázatok: A régi vagy szennyezett szájfények, rúzsok használatának leggyakoribb következménye az ajakherpesz. Ha megjelenik az ajkán vagy a szája környékén a herpesz, azonnal dobja ki a rúzsát, szájfényét!

Meddig használhatók? A szájfény 6 hónapig, a rúzs 1 évig őrzi meg a minőségét. a rúzsok – különösen nagy melegben – könnyen bepenészednek, avasodnak. Ha kellemetlen szagot érez vagy penészfoltokat lát a rúzsán, azonnal dobja ki!

Hogyan hosszabbíthatja meg a használati időt? Lehetőleg ne tartsa egyiket sem meleg helyen, és ami a legfontosabb: ne adja kölcsön senkinek sem a szájfényét, sem a rúzsát.

Borotva

Valamiért a hölgyek nehezen szabadulnak meg a használt borotváiktól. Pedig az eldobható borotva nem használható hónapokig.

Egészségügyi kockázatok: A régi, használt borotvák a rajtuk megtelepedő baktériumok miatt gyakran okoznak különböző bőrfertőzéseket. az életlen borotvák pedig komoly sérüléseket okozhatnak, miközben a szőrszálakat nem bántják.

Meddig használhatók? 1-2 hét után mindenképpen cseréljen borotvát, attól függően, hogy milyen gyakran használja és hogyan tárolja. Ha a borotván rozsdafoltok jelennek meg, rögtön szabaduljon meg tőle.

Hogyan hosszabbíthatja meg a használati időt? A borotvát minden használat után folyó víz alatt tisztítsa meg és törölje szárazra. Ne hagyja a kád szélén vagy a zuhanyban, hiszen így rendszeresen nedvesség éri.

Ezek is érdekelhetnek

3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.

Ajánlataink