A jó idő beköszöntével lekerülnek ugyan a kesztyűk, de még fújhat hideg szél és az első napsugarak is okozhatnak kárt a kéz érzékeny bőrén. A bőrápolás nem fejeződik be a test- és arcápolással, gondoskodjon a kézbőr védelméről is. A rendszeres kézápolás segít megőrizni a bőr fiatalságát, egészségét.

Pihe-puha érintés

Kézmosás

Az első lépés minden bőrápolási rutinban a tisztítás. A legújabb kutatások szerint a tenyéren – és különösen a női tenyéren – átlagosan 150 különböző baktériumfaj él. A kézmosás nem befolyásolja jelentősen a baktériumok sokféleségét, ráadásul ezeknek a baktériumoknak a nagy része nem is tekinthető kórokozónak, a szappannal történő kézmosás mégsem haszontalan. A kevés kórokozó baktérium mellett ugyanis számos vírus is megtelepszik a kézen, amelyek betegséget okozhatnak. Az alapos tisztítást követően törölje szárazra a kezét.

Hámlasztás

Az elhalt hámsejteket a kézről is el kell távolítani. Lehet kapni speciálisan a kézre kifejlesztett hámlasztókat, de az arc- vagy testradír is tökéletesen megfelel a célnak, sőt otthon is készíthet szuper ápoló és tápláló bőrradírt.

CUKROS BŐRRADÍR

Keverjen össze 2 evőkanál barna cukrot 1-2 evőkanál mézzel. Körkörös mozdulatokkal masszírozza át a keverékkel a kezét, majd bő langyos vízzel öblítse le.

KÁVÉS HÁMLASZTÓ

Mixeljen össze 2 evőkanál cukrot, 1 evőkanál kávézaccot és annyi olívaolajat, hogy lágy masszát kapjon, majd masszírozza át a kezét. Öblítse le langyos vízzel!

MANDULÁS BŐRRADÍR

Néhány mandulát késes darálóval őröljön meg. Adjon hozzá nyers tejet, és dörzsölje át vele a kezét, majd öblítse le bő vízzel. Táplálás Ahhoz, hogy a tápanyagok a sejtekig eljussanak, szükség van pakolásokra. A drogériák polcain egyre több kézápoló maszk közül válogathat: ezek bőrszépítő, regeneráló, tápláló vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok. Természetesen házilag is készíthet kézmaszkokat.

MÉZES MASZK

Keverjen össze egyenlő mennyiségű mézet és ghee-t (tisztított vajat). A masszával vastagon kenje be a kezét, hagyja hatni 10 percig, majd öblítse le.

PAPAYÁS MASZK

1 evőkanál joghurtot keverjen el ½ tört papayával, adjon hozzá kevés citromlevet és mézet. Kenje be vastagon a kezét, hagyja hatni 5-10 percig, majd mossa le.

TEJSZÍNES PAKOLÁS

1 evőkanál tejszínt keverjen el 1 evőkanál mézzel. Vigye fel a keveréket, és hagyja hatni 10-15 percig, majd mossa meg a kezét.

Ápolás

Megőrizheti keze puhaságát, egészséges színét, ha rendszeresen rózsavizes öblítést alkalmaz. 2 evőkanál nyers tejhez adjon néhány csepp rózsavizet, majd a száraz kezét dörzsölje át a keverékkel. Mossa le langyos vízzel.

Masszázs

A masszázs élénkíti a vérkeringést, hozzájárul a jó közérzet kialakításához. Ha természetes olajokkal végzi a masszírozást, sokat tesz a bőr puhaságáért, lágyságáért is. Vegyen pár csepp olajat – olíva-, kókusz-, mandula- vagy jojobaolajat –, és 3-4 percig masszírozza egyik, majd ugyanennyi ideig a másik kezét.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink