Gyors zuhany vagy hosszan tartó fürdőzés a kádban? Nyáron többnyire az első megoldást választjuk, hiszen a nagy hőségben nem vágyunk a habokba merülni. De a hűvösebb napokon előfordulhat, hogy a testnek szüksége van egy kis lazításra, és erre jó lehetőség egy finom fürdő. Gyújtson gyertyát a fürdőszobában, kapcsoljon be nyugtató zenét, és máris kezdődhet a terápiás fürdőzés.

Pihentető fürdők

HA PIHENTETŐ ÉJSZAKAI ALVÁSRA VÁGYIK

Tipp

Kamillás, levendulás fürdő A levendula nyugtató hatása jól ismert: javítja a kedélyállapotot, gyorsabbá teszi az elalvást, segít megszüntetni az alvászavart. Antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is van, a pattanásos, gyulladt bőrt nyugtatja, ápolja. Enyhíti a gyulladásos izomfájdalmat. A kamilla két olyan vegyületet – apigenint és luteolint – is tartalmaz, amelyek nyugtató hatásúak.

RECEPT:

Tegyen ½ csésze szárított, zúzott levendulát és 1 csésze kamillát pamutrongyba, és áztassa a füveket a fürdővízben 5 percig. Utána távolítsa el a füveket és relaxáljon a vízben 1520 percig.

HA ENERGIKUSABB SZERETNE LENNI

Tipp

Borsmentaolajos, citromos fürdő A borsmenta élénkíti a központi idegrendszert, elűzi az álmosságot és a fáradtságot, élénkít és segíti a tiszta gondolkodást. A citrom frissít, élénkít és javítja a közérzetet, a hangulatot.

RECEPT:

Facsarja ki 5 citrom levét és adja a fürdővízhez. Csepegtessen hozzá 5-10 csepp borsmentaolajat. Fürdés közben lélegezzen mélyeket.

HA EGY ESŐS NAP UTÁN ÁTMELEGEDNE

Tipp

Eukaliptuszos, teafaolajos fürdő Az eukaliptusz-olaj ápolja a bőrt és kedvezően hat a légutakra. Enyhíti a meghűlés és a különböző légúti fertőzések tüneteit. A teafaolaj igen erős antibakteriális, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal bír.

RECEPT:

Adjon 5-10 cseppet mindkét olajból a fürdővízhez. Lélegezzen mélyeket, miközben 10-15 percig pihen a meleg vízben.

HA IZOMFÁJDALMAI VANNAK

Tipp

Levendulás, Epsom-sós fürdő A levendula enyhíti a gyulladásos izomfájdalmat, könnyít a fáradt, igénybe vett izmokon. Az Epsom-só, vagy más néven magnézium-szulfát segít eltávolítani a szövetek között felhalmozódott vizet, és megszünteti a már kialakult gyulladást.

RECEPT:

Keverjen a fürdővízhez 1 csésze Epsom-sót és ½ csészényi szárított levendulát. Áztassa magát 20 percig.

HA PUHA BŐRRE VÁGYIK

Tipp

Mézes, zabpelyhes, tejporos fürdő A tejpor magas zsír- és fehérjetartalmának köszönhetően támogatja a bőr vérkeringését, jól hidratál. A méz segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, a zabliszt nyugtatja, védi, táplálja a bőrt.

RECEPT:

Keverjen el 1 csésze finomra őrölt zabpelyhet ¼ csésze mézzel és 1 csésze tejporral. Öntse a keveréket a fürdővízhez, és áztassa magát 1520 percig a vízben. Utána tápláló olajjal hidratálja a bőrét.

HA MÉREGTELENÍTENE

Tipp

Sós, szódabikarbónás fürdő A tengeri só, az Epsom-só, a szódabikarbóna, az almaecet segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.

RECEPT:

Oldjon fel ¼ csésze tengeri sót, ¼ csésze Epsom-sót és ugyanennyi szódabikarbónát 1 liter forró vízben. Engedje tele a kádat meleg vízzel, adjon hozzá 1/3 csésze almaecetet, majd öntse hozzá a sós keveréket és pár csepp borsmenta- vagy levendulaolajat. Áztassa magát a vízben 30 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink