A szabadság önnek is a koktélokról, a napozásról és a táncról szólt? Energiával feltöltődve tért haza, mégis úgy érzi, hogy a megjelenése nem ezt tükrözi? Nincs egyedül a problémával. Itt az ideje, hogy viszsza térjen a megszokott ápoláshoz, és formába hozza a bőrét.

Ragyogó bőr nyaralás után

Aludjon!

Nyaralás után próbálja visszaállítani korábbi alvási ritmusát. Feküdjön le a megszokott időben, akkor is, ha úgy érzi, még nem álmos. Pár nap alatt visszaállítható a megszokott, „hétköznapi” alvási mintázat. Az átbulizott éjszakák után aludjon a hátán, hogy megakadályozza a folyadék felgyülemlését a szem alatt. A koffeint, K- és C-vitamint tartalmazó szemkörnyékápoló krémek segítik mérsékelni a duzzanatot.

Hidratáljon!

A koktélok és a koffeinbombák után ideje visszatérni a vízhez. Az alkohol vízhajtó hatású, fogyasztása után a szervezet könnyen dehidratálttá válik, ez pedig a bőrön és a hajon is nyomot hagy. A megfelelően hidratált bőr ugyanis rugalmas, élettel teli, nem sápadt és feszes. Ha már újra a városban járja megszokott útvonalát, vigyen magával palackozott vizet, otthon és a munkahelyén pedig készítsen egy kancsóba vizet, amelybe tegyen szeletelt uborkát és citromkarikákat. Az élénk színek ivásra fogják csábítani. A lime és az áfonya ugyanilyen szép és finom kombináció. Védje bőrét a kiszáradástól. Lehetőleg természetes ápoló olajokat tartalmazó tusfürdőket használjon. A váltott hideg-meleg vizes zuhany élénkíti a vérkeringést, feszesebbé teszi a bőrét. Zuhanyozás után használjon shea vajat, olíva- vagy mandulaolajat tartalmazó testápolókat, amelyek növelik a bőr természetes védekezőképességét és segítenek, hogy a bőre magába zárja a nedvességet.

Ápolja zsíros bőrét!

Nincs könnyű helyzetben, ha a bőre zsíros, pattanásos. Nem bizonyított, hogy a napfény jótékony hatással lenne a pattanásokra – viszont a pattanás elleni szerek többsége érzékenyebbé teszi a bőrt az UV-sugarakkal szemben. Nyaralás után mindenképpen keresse fel a kozmetikusát arctisztításra, és fordítson nagy figyelmet a megszokott bőrápolási rutinra. A bőr tisztán tartása, hidratálása nagyon fontos zsíros bőr esetében is. Kerülje az alkoholt tartalmazó tonikokat, krémeket, ezek ugyanis szárítják a bőr felszínét, tovább rontva a helyzetet. Nyaralás alatt nehéz nemet mondani a finom falatokra. Ha vége a szabadságnak, szánjon időt a vásárlásra, az ételek elkészítésére. Ne egyen félkész, feldolgozott termékeket, fogyasszon friss élelmiszereket.

Méregtelenítsen!

A szabadság után nem árt méregteleníteni a szervezetet. Kezdje a napját langyos citromos vízzel – ez segít, hogy a méreganyagok gyorsabban kiürüljenek. Egyen friss zöldségeket, sovány fehérjéket, egészséges zsírokat, és kerülje a cukros, zsíros ételeket. Kávé helyett kortyolgasson inkább gyógyteát vagy egy csésze meleg citromos vizet. Ha a főétkezések között megéhezik, nassoljon diót vagy pár szem mandulát. Egy hét múlva már észrevehetően javul a közérzete, a bőre világosabb és egészségesebb lesz.

Táplálja a körmét!

Gyönyörű, élénk színű körömlakkokkal hódított a vakáció alatt? És nem használt alapozó lakkot? Akkor a körme valószínűleg elszíneződött, szárazzá és törékennyé vált. Citrommal vagy naranccsal visszavarázsolhatja a körme egészséges színét, de vigyázzon, mert ezek a gyümölcsök nemcsak tisztítanak, hanem szárítanak is. A művelet után kényeztesse a kezét jojobaolajos fürdővel, majd alaposan kenje be shea vajas ápolóval vagy natúr shea vajjal. Éjszakára húzzon cérnakesztyűt, hogy a nedvesség a bőr mélyebb rétegeibe is eljusson.

Gyógyszer a hajnak is!

A napfény, a sós tengervíz vagy a medencék klóros vize szárítja a hajat. A nyaralás után gyakran durva, kezelhetetlen a haj, ezért a megszokott tisztító és ápoló sampon és balzsam mellett használjon tápláló krémeket, szérumokat. Az ásványi anyagok, vitaminok, selymet tartalmazó szérumok regenerálják a száraz, töredezett hajvégeket.

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink