Az idő múlását nem tudja megállítani, de azért sokat tehet, hogy megőrizze bőre fiatalságát. Ha odafigyel az étkezésre, az életmódjára és megfelelő bőrápoló készítményeket használ, nem csak lélekben marad fiatal.

Szép bőr egy életen át

Fiatal bőr antioxidánsokkal

A bőr nem csak az életkorról árulkodik, nyomot hagynak rajta a különböző betegségek és a káros környezeti hatások is. A legnagyobb veszélyt az UV-sugárzás jelenti, de a környezetszennyezés, a cigarettafüst hatására is szabad gyökök keletkeznek, amelyek jelentősen károsítják a kötőszöveti rostok szerkezetét. a napfény hatására sérülnek a kollagén- és elasztinrostok, a bőr rugalmassága, teltsége csökken, megjelennek a dehidratáltság jelei. A téli hideg, a nyári meleg, a szél egyaránt szárít. Ha a hajszálerek a kötőszövetben kitágulnak, a bőr kipirul, oxigénhiány hatására pedig élettelen, szürke, fakó lesz. A szervezet azonban különféle enzimek és antioxidánsok segítségével folyamatosan képes a szabad gyökök semlegesítésére. a bőr táplálása antioxidánsokkal elsődleges fontosságú. Antioxidánsokban gazdag a zöld tea és a gingkobiloba. Az előbbi polifenolokat tartalmaz, ezek jelentős antioxidánsok, és hatékonyan csökkenti az oxidatív károsodásokat. Polifenolok vannak még a fekete ribizliben, a szederben, a szilvában és a gránátalma préselt levében.

Harc a gyulladások ellen

A gyulladás a szervezet természetes válasza különböző sérülésekre, allergénekre, fertőzésekre. Az évek múlásával kialakulhat krónikus gyulladás, amely a bőrön is nyomot hagy bőrpír, pattanások, kiütések, ráncok formájában. megfelelő táplálkozással a gyulladásos folyamatok csökkenthetők, megelőzhetők. Kerülje a finomított és feldolgozott élelmiszereket, a túlzott alkoholfogyasztást és törekedjen kiegyensúlyozott fertőzésekre. az évek múlásával kialakulhat krónikus gyulladás, amely a bőrön is nyomot hagy bőrpír, pattanások, kiütések, ráncok formájában. Megfelelő táplálkozással csökkenthetők, megelőzhetők. Kerülje a finomított és feldolgozott élelmiszereket, a túlzott alkoholfogyasztást és törekedjen kiegyensúlyozott étrend követésére. A stressz és a depresszió is okozhat gyulladást, próbálja mozgással, stresszcsökkentő technikákkal oldani a feszültséget, szorongást. Gyulladáscsökkentő a paradicsom, a meggy, a spenót, az olívaolaj és a kurkuma.

A gondolatok ereje

Minden ránctalanító praktika hiábavaló, ha agyban nem érzi magát fiatalnak. Kutatások szerint az öregedés valamikor a húszas évek elején megkezdődik, és szerencsések azok, akik meg tudják őrizni fiatalos gondolkodásmódjukat egész életük során. Lépjen ki a komfortzónájából! Kerülje a megszokott helyeket: ne menjen minden évben ugyanoda nyaralni, ne vacsorázzon mindig ugyanabban az étteremben. Tudatosan változtasson a szokásain: próbálja ki, hogy mindig másik székre ül az otthoni étkezések vagy tévénézés alkalmával. Járjon koncertekre, sporteseményekre, hogy átélhesse a közös szenvedély lelkesítő élményét. Hozzon bátor döntéseket és fogadjon el minden váratlan ajándékot, amit csak a sors önnek juttat.

Bőrtápláló olajok

A növényi olajok értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaznak, ezért a bőrápolásban nélkülözhetetlenek. Remekül tisztítanak, védik a bőrt, hidratálnak, regenerálnak. Az édesmandula- és sárgabarackolaj kifejezetten a száraz, érzékeny, igénybe vett bőr ápolására jó, a sárgarépaolaj a gyulladt bőr csodaszere és lassítja a bőröregedést is. A neemolaj gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz. zsíros bőrre jótékony hatású például a csipkebogyóolaj (normalizálja a faggyúmirigyek működését), a szőlőmag-, a jojoba- és az avokádóolaj. Érzékeny bőrre legjobb a finom illatú, selymes mandula- és a jojobaolaj.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink