Ahogy az élet minden területén, a szépségiparban is szinte havonta hallhatunk „forradalmi” újdonságokról. Kíváncsi arra, hogyan alakul a bőrápolás a következő években? Vessen velünk egy pillantást szakértők segítségével a nem is olyan távoli jövőbe, és megtudhatja, hogyan változik a mindennapi szépségápolás.

Szépségápolás a jövőben

Többlépéses lesz az arcápoló rutin

Bár azt gondolhatjuk, hogy a többfunkciós készítmények átveszik a hatalmat, és inkább lerövidítik a szépségápolásra szánt időt, úgy tűnik, erről szó sem lehet. Sőt egyre hosszabb lesz
a szépségápolási rutin, hogy a tápláló, éltető hatóanyagok sejtszinten hathassanak. Ez egyébként nem is olyan meglepő, hiszen az ázsiai nők, akik híresek egészséges, hibátlan arcbőrükről, már most is tízlépéses napi rutint követnek.

Egyre népszerűbbek lesznek a maszkok

A maszkok hatékony koncentrátumok, amelyek nemcsak táplálják, hidratálják a bőrt, de növelik annak természetes védelmi képességét is a külső hatásokkal szemben. Ezért fontos a bőrtípusnak megfelelő arcmaszk használata, akár naponta is.

Megjelennek az egyedi bőrápolók

Valószínűleg csak a távoli jövőben valósulhat meg, hogy mindenkinek saját, DNSvizsgálat alapján személyre szabott krémeket, ápolószereket készítenek. Akkor majd „csak” az alapkrémeket lehet
megvásárolni a drogériákban, és a saját, speciális igényeket is kielégítő krémet hozzáadva jön létre a tökéletes, egyedi bőrápoló. Ehhez azonban még sokat kell fejlődnie a tudománynak, és meg kell találni egy olcsó, tömeggyártásra is alkalmas technológiát.

Könnyebbé válnak a hidratálók

A bőr nedvességtartalmának pótlásáról a jövőben is gondoskodni kell. Szakértők szerint a jövőben a sűrű, nehéz hidratáló krémek helyett egyre inkább a könnyű, finom textúrájúak veszik át az uralmat. Már most is egyre több gélállagú krém, esszencia és emulzió sorakozik a polcokon, és ez a tendencia tovább fog erősödni.

Teret kap a nanotechnológia

A nano előtag az új kutatási terület léptékeire vonatkozik. A nanotechnológia olyan anyagparányokkal dolgozik, amelyek mérete nem haladja meg a száz nanométert, vagyis a milliméter tízezred részét. Nanovegyületek segítségével a termékek fizikai és kémiai tulajdonságai is megváltoztathatók. Így például olyan fényvédő krémek állíthatók elő, amelyekkel egész vékony titán-dioxid-réteg vihető fel a bőrre, ami hosszú ideig véd, és a kicsiny szemcseméret miatt nem fehéríti a bőrt. A fényvédő krémek mellett a kozmetikában még hajápolási termékeknél és hidratáló krémeknél használnak nanotechnológiát. A nanorészecskék ugyanis mélyebben juttatják a hatóanyagokat a hajba és a bőrbe.

Előtérbe kerülnek a természetes összetevők

Egyre népszerűbbek lesznek a csak természetes összetevőket tartalmazó készítmények. Különösen a barna és vörös tengeri moszatok, az egysejtű algák és a hínárok tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek forradalmasíthatják a bőrápolást.

Még fontosabbá válik a környezetvédelem

A jövőben egyre fontosabb lesz a környezettudatosság, így a vásárlók nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a különböző kozmetikumok milyen hatással vannak a szűkebb és tágabb környezetükre. A kozmetikai gyárak egyre inkább kerülik majd a káros vegyi anyagokat, és a csomagolás módjára is tekintettel kell lenniük a fogyasztók megváltozott igényei miatt.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink