A mindennapi bőrápolás, az alkalomhoz illő smink nagyon fontos egy nő életében. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bőrápolási, sminkelési hibákat.

Szépségápolási bakik

Nem megfelelő alapozó

Az egyik leggyakoribb sminkelési hiba a nem megfelelő színű alapozó használata. Az üzletben, a mesterséges fények miatt nagyon nehéz kiválasztani a bőr tónusához illő árnyalatot. Érdemes az arcon kipróbálni, és természetes fényben ellenőrizni, hogy megfelelő-e a szín.

Tonik mellőzése

Az arctonikból létezik alkoholos és alkohol nélküli változat. Az előbbi főleg zsíros, pattanásos bőrre ajánlott, és vizet von el, valóban szárítva a bőrt, ezért nagyon fontos használata után a hidratálás. Az alkohol nélküli tonik, elsősorban a lemosótej a szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál, nem szárít, sőt visszaállítja a bőr pH-egyensúlyát és hidratál is.

Száraz bőr sminkelése

Szintén gyakori hiba, hogy az alapozót dehidratált, száraz bőrre visszük fel. Ilyenkor az alapozó nem fedi el a tág pórusokat, a finom ráncokat, sőt éppen azokat a hibákat emeli ki, amiket el szeretne fedni. Ezért a tonizálás után mindig használjon hidratáló krémet, hagyja felszívódni és csak ezután vigye fel az alapozót.

Korrektor helytelen használata

Sokan ugyanazt a korrektort használják erre a két műveletre, holott az, amelyik képes elfedni mondjuk egy pattanást, túl „nehéz” a szem körüli érzékeny, finom bőrnek. A szemek alá használjon egy árnyalattal világosabb korrektort, és a szemzugtól kifelé haladva, ujjal simítsa a korrektort a bőrbe. A nagyobb bőrhibák, pirosodás elfedésére sárga vagy zöldes árnyalatú bőrhibajavítót használjon az alapozó felvitele után.

Fényvédelem hiánya

Szerencsére egyre többen használnak a mindennapok során is fényvédő krémeket. Sajnos azonban vannak olyan területek, amelyek védelméről elfeledkezünk. Az arc, a fül, a nyak érzékeny bőre védelem nélkül nem tud ellenállni a káros sugárzásnak. A megpirult bőr nemcsak fájdalmas: a súlyos következmények – pigmentfoltok, ráncok – később jelentkeznek.

Durva tisztítás és hámlasztás

A durva arcradírok hatására a bőr „elfelejti”, hogyan kell megóvnia a nedvességet, és sérül természetes védőrétege. Bőven elegendő hetente egyszer vagy kétszer leradírozni az elhalt hámsejteket, de ha érzékeny a bőre, használjon inkább tisztító maszkokat. 

Otthoni arctisztítás

Az otthoni arctisztítás nem veszélytelen: a nyomkodás során a bőr sérül, és ha nem tisztítja, fertőtleníti a bőrt, könnyen elfertőződhet még a legkisebb pattanás is, így pedig nemhogy javítana, sokkal inkább ront a helyzeten. A legjobb, ha szakemberre bízza az arctisztítást.

Túl sok hajápoló szer használata

A legfontosabb a hajtípusának megfelelő sampon kiválasztása. A hajvégeket ápolja balzsammal. Speciális problémák esetén ajánlott még különféle szérumok használata, de teljesen felesleges különféle habokat és ragyogást ígérő csodaszereket használni.

Sminkelés mesterséges fénynél

A legtöbb sminkbaleset a mesterséges fényeknek köszönhető. Így lesz maszkszerű az alapozó, túl sok a pirosító, csomós a szempillán a festék. Ha befejezte a sminkelést, egy kézi tükörben nézze meg a végeredményt az ablaknál. 

Nem a bőrtípusnak megfelelő krémek használata

A bőrápolás fontos alapszabálya, hogy mindig a bőrtípusnak megfelelő készítményeket használjunk. Érdemes szakemberhez fordulnia, aki segít kiválasztani azokat a termékeket, amelyekre a bőrének szüksége van.

Túlszedett vagy elhanyagolt szemöldök

A szemöldök keretbe foglalja az arcot, világossá teszi a tekintetet, de persze csak akkor, ha megfelelően van formázva. A legjobb, ha első alkalommal szakember segítségét kéri a formázáshoz.

Erős szájkontúrozás

Szerencsére az erős szájkontúrok ideje leáldozott. Ezek használatával ugyanis nem a kívánt nagyobbító hatást érték el, sokkal inkább természetellenes volt a végeredmény. A legjobb, ha csak szájfényt használ, ez valóban optikailag teltebbé teszi az ajkakat. Ha mégis ragaszkodik a szájceruzához, az színben mindig harmonizáljon a rúzzsal és a szájfénnyel

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink