Mi lehet a titka a japán nőknek és vajon hogyan védik a bőrüket a kiszáradás ellen a skandináv nők? Női praktikák százezrei terjengnek a nagyvilágban, néhányat különösen érdemes megfogadni. Lássuk, mit súgnak a japán, a görög vagy az indiai hölgyek.

Szépségtippek a nagyvilágból

Görögország

Használjon olívaolajat a smink eltávolításához

Görögországban nem csak kulináris célokra használják az olívaolajat. A görög nők olívaolajat csepegtetnek puha vattára és azzal távolítják el a napi szennyeződéseket és a smink maradványait az arcbőrről. Az olívaolaj gazdag forrása az esszenciális zsírsavaknak, ráadásul természetes bőrlágyító is. Ómega 9 zsírsavban gazdag, amely helyreállítja a bőr hámrétegét és hidratál is.

Próbálja ki!

Ujjai hegyével dörzsöljön el pár csepp olívaolajat a szemhéjon, a szem környékén, amíg sikerül eltávolítani a sminket. Vatta segítségével végigkenheti az egész arcát. Ezt kövesse meleg vizes öblítés – de csak annyira meleg vízzel, amely még nem irritálja a bőrt –, majd szárítsa meg az arcát.

Japán

Tisztítsa duplán!

Mármint az arcát. Talán túl egyszerűnek tűnik az ötlet, de japánban a dupla arctisztítás a norma. Először sminklemosóval eltávolítják a sminket és a napi szennyeződéseket az arcról. Majd egy másik arctisztítóval újra megmossák és megszárítják az arcukat. A második kör célja, hogy alaposan és mélyen megtisztítsák a pórusokat, valamint, hogy elkerüljék a baktériumok felhalmozódását. A módszer tudományos szempontból is támogatott, legalábbis a bőrgyógyászok ajánlják a dupla arctisztítás folyamatát.

Próbálja ki!

Első lépésként egy olajosabb alapú sminkeltávolítóval tisztítsa meg az arcát. Ezt kövesse egy szemcsésebb vagy krémesebb állagú arctisztító, amely a pórusok mélyéről távolítja el a szennyeződéseket és hidratálja is a bőrt.

Ghána

Hidratáljon shea vajjal!

Ghánában a shea vaj a test hidratálásának fontos eszköze már több ezer éve. Szinte rituálisan használják ezt a tömör, tömény készítményt. A shea vaj anélkül hidratálja mélyen és alaposan a bőrt, hogy zsírossá tenné azt. Nem csak hidratálja, de védi és erősíti is. Kevesen tudják, de a shea vajat nem csak a bőrápolásban érdemes alkalmazni. Képes ugyanis nyugtatni és gyógyítani kisebb vágásokat, sérüléseket, megnyugtatja a leégést és számos kenőcsnek és gyógyszernek is az alapja.

Próbálja ki!

Száraz a sarka vagy fájdalmasan repedezett a bőr a körme körül? Dörzsöljön bele shea vajat, a hatást már másnap tapasztalhatja!

India

Kókuszt a hajra!

Pontosabban kókuszolajat. Indiában a nők megszállottan ápolják a hajukat, a legfontosabb számukra a csillogó, fényes hajkorona. A kókuszdióolaj természetes hajkondicionáló. Akár a tincsekre kenve, akár a fejbőrbe masszírozva, dúsabb, fényesebb hajat eredményez. Ha kókuszolajat használnak a hajra, azzal könnyebben elérhetők az egyenes tincsek és megakadályozható a haj begöndörödése. Ez az olaj ugyanis fehérjével látja el a hajszálakat, eléri a hajszál tengelyét és taszítja a nedvességet. Ezért nem kell attól tartani, hogy pára vagy pár csepp eső hatására a haj azonnal visszagöndörödik vagy gyapjassá válik.

Próbálja ki!

Egy borsószemnyi mennyiségű olajat oszlasson el a haján. Akár egész éjszakára is fenn hagyhatja, hogy aztán reggel mossa le. Ha ez nem járható út, akkor 15 perc elteltével alaposan öblítse ki az olajat és szárítsa meg a haját.

Izland

Stresszmentesítse a bőrét!

Izland a gleccserek és a gőzölgő gejzírek országa. A környezet bizony befolyásolja a nők szépségápolási szokásait is. Hiába a lélegzetelállító táj, a klíma bizony ártalmas lehet a bőrre. Éppen ezért az izlandi nők jelszava: hidratálás mindenek felett! Szerencsére a geotermikus, ásványi anyagokban gazdag természetes vizek, valamint a sok tengeri alga rengeteg hasznos kozmetikai szernek lehet az alapanyaga.

Próbálja ki!

Az izlandi nők szerint a szép arc az egészséges és stresszmentes bőrnél kezdődik. Ennek érdekében spricceljen naponta többször termálvizet vagy ásványi anyagokban gazdag gyógyvizet az arcára. hidratálója tartalmazzon algát, aloe verát, esetleg mandulaolajat.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink