A köröm lakkozása soha nem megy ki a divatból, legfeljebb vannak szolidabb és vadabb időszakok. A gyártók minden igényt kielégítenek, a szende tinik és a démoni rúdtáncosok is megtalálhatják a nekik kedves árnyalatot, mintát, csillámport. Az idén is szinte minden divat, de vannak kiemelt témák.

Színes körmök, színes egyéniségek

Divatok jönnek-mennek, van, aki követi őket, van, aki soha. A köröm festésére nincs szabály, még csak azt sem lehet mondani, hogy a kevesebb néha több, hiszen még mindig sokan imádják az extrém méretű és dekorációjú műkörmöket is. A fiataloknak jól áll az extrém, harminc felett már talán a szolidabb verzió a célszerű. Az üzleti szférában nem elfogadott a kirívóan extrém méretű és színű köröm. A többit már mindenki maga mérlegeli, kora, stílusa és ízlése, valamint az alkalom alapján. Az idei nyári trend nagy témacsoportjaiból valószínűleg mindenki megtalálja a maga kedvencét.

Visszafogott pasztellszínek

Semleges krémszínek, semmi sokkolás, színtiszta minimalizmus. Válasszunk lágy, tejes árnyalatokat, karamellt, kapucsínót, elefántcsontszínt vagy cukorka-, illetve macarone-színeket, a pasztellkék különböző finom árnyalatait. Ide tartozik a klasszikus francia manikűr is, melyet esetleg kipróbálhatunk olyan formán is, hogy az alap akvakék, és egy vízszintes vékony aranycsíkot festetünk felülre. Megdöbbentően hangzik? Mégis elegáns!

Ombre

Ez a divat nemcsak a hajfestésben jelenik meg, hanem a köröm színében is. Az ombre színátmenetes festést jelent, amikor egy tónus több árnyalatát használják, a világostól a sötétig, egy színen belül. Szinte minden színben izgalmas, viszont házilag nehezen oldható meg.

A sötét oldal

A sötét romantika szintén napirenden van, a szürkéskékek, a sötétbordók, a mélybarnák „fekete angyal” kinézetet adnak.

Metál lady

Az arany, az ezüst, a bronz, a platina egészen sajátos luxushatást kelt, a nagybevásárláshoz talán kissé túlzás. Akinek a tíz aranyköröm sok, használjon visszafogottabb színt, és csak egy-egy körmöt dekoráljon arannyal.

Kéttónusú manikűr

A francia manikűrhöz hasonlóan készül, csak bármilyen más színnel, és házilag is könnyű elkészíteni. Az egészen vad variációktól a finom párosításokon át mindent szabad.

Glitterek minden mennyiségben

A csillogó, pompás körömkompozíciók továbbra is hódítanak. nemcsak az apró, ragasztott kristályok, hanem a csillámporok, glitterek is fontos részei ezeknek az alkotásoknak. Nem árt, ha szakemberre bízzuk a festést, mert az egész lakás csillogni fog, a körmünket kivéve.

Pöttyös és csíkos, akár keverve is

Ezek a bohókás kreációk is nagy népszerűségnek örvendenek, jól is áll a tiniknek, természetesen kizárólag a nyári szünetben. Akár mindegyik ujjunkat más színre festhetjük, persze azért legyen benne valamiféle ötlet vagy harmónia. Idősebb bohókásoknak már nem áll annyira jól.

Ünnepi témák

A nyár ebből a szempontból uborkaszezon, hiszen kevés olyan ünnep van, amelyet a körmünkön is érdemes lenne megörökíteni. De idetartozik a szurkolói köröm dekorálás is vagy a rajongás kifejezése is, például Micimackó iránt.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink