Fáradt, ízületi fájdalmak gyötrik, bőrproblémákkal küzd vagy csak egyszerűen nem érzi jól magát a bőrében? Ideje, hogy figyeljen a teste jelzéseire és egy személyre szabott méregtelenítő kúrával segítse szervezete megtisztulását. Pörgesse fel anyagcseréjét, segítse a méreganyagok eltávozását természetes módszerekkel.

Szülessen újjá méregtelenítéssel!

Felhalmozódott mérgek

Sokan úgy gondolják, felesleges tisztítókúrákat tartani, mert a szervezet spontán gondoskodik a méreganyagok eltávolításáról. Ám a méregtelenítő szervek – a máj és a vese – egy idő után nem tudják ellátni a feladatukat, a test működése lelassul. Ilyenkor jól jön egy kis segítség, hogy a szervezet újra könnyen hasznosítani tudja a tápanyagokat, és ismét elegendő energia jusson a regenerálódásra is.

Mi a méregtelenítés?

A máj az egyik legfontosabb méregtelenítő szerv. Megszűri a vért, megszabadítja a káros anyagoktól, amely így tisztán áramlik a többi szervhez. Ha ezek a káros anyagok nagy mennyiségben vannak jelen a szervezetben, a máj működésében zavar keletkezik, a vér nem tisztul meg, és ez felborítja a test normál működését. A szervezet megpróbálja a mérgeket a bőrön, a vesén és tüdőn keresztül a vérkeringésből kijuttatni. A méregtelenítés tulajdonképpen nem más, mint egy rövid ideig – 1–7 napig – tartó folyamat, amelynek során különböző módszerekkel elősegítik a szervezetben lerakódott méreganyagok távozását. A leggyakrabban ez úgy történik, hogy korlátozzák a fogyasztható élelmiszerek körét.

Kinek ajánlott a méregtelenítés?

Szakemberek szerint évente egyszer mindenkinek tanácsos tisztítókúrát tartani. a méregtelenítést azonban minden esetben beszélje meg háziorvosával – még akkor is, ha csak pár napos kúrát szeretne tartani. Tilos a méregtelenítés terhes nőknek, szoptatós anyáknak, gyermekeknek, krónikus degeneratív betegségben szenvedőknek és rákos betegeknek. A legtöbb méreg, amely a szervezetbe jut, az elfogyasztott ételekből származik, de a környezeti hatások, a kozmetikai és háztartási anyagok is mérgezik a sejteket, szöveteket. Ajánlott a méregtelenítés, ha megmagyarázhatatlan fáradtságtól szenved; ha úgy érzi, lelassult, nincs elég energiája a hétköznapi feladatok elvégzésére, emésztési problémák, gyakori fertőzések esetén, ha bőrproblémái vannak, gyakran szenved migrénes fejfájástól.

Nehéz választás

Népszerűek az egyszerű gyümölcs- vagy zöldség-, a gyógynövénydiéták vagy a nyersétel-diéta. Mindegy, melyik kúrát választja, a lényeg, hogy olyan ételeket fogyasszon, amelyek biztosítják a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, tápanyagokat a szervezet számára. Ha nem szeretne „komolyabb” diétát, tartson gyümölcs- vagy zöldségnapot. a sejtszintű méregtelenítéshez kb. három hét szükséges. Az első héten száműzze étrendjéből a húsokat, a tejet és tejtermékeket, a teát, a szénsavas italokat, az alkoholt, a fehér lisztből készült élelmiszereket, a finomított cukrot. Igyon meg naponta 2-2,5 liter ásványvizet, s növelje a zöldség- és gyümölcsfogyasztást. Ha egy hét elteltével nem szűnnek a panaszai – székrekedés, bőrproblémák, fejfájás vagy alacsony energiaszint –, kérje orvosa tanácsát, mielőtt folytatná a kúrát.

A kúra kezdete és vége

A méregtelenítő kúrák első napját érdemes béltisztítással kezdeni. Ehhez oldjon fel 20 gramm keserűsót 1,5 dl vízben, majd igya meg a keveréket. a hatás egy-két órán belül jelentkezik. Egy időre felejtse el az alkoholt, a kávét, a cigarettát, a finomított cukrokat és a telített zsírokban gazdag élelmiszereket, amelyek akadályozzák a tisztulási folyamatot. Emellett minimalizálja a vegyi anyagokat tartalmazó háztartási tisztítószerek és kozmetikai termékek (samponok, dezodorok, fogkrémek, arc- és testápolók) használatát. A méregtelenítés után fokozatosan térjen vissza a normál étrendre. Az egészsége érdekében a finomított élelmiszerekről a hétköznapok során is mondjon le – így lesz igazán pozitív hatása a méregtelenítésnek.

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink