A nőtársadalom hiú tagjai sok mindenre képesek annak érdekében, hogy minél tovább minél fiatalabbak maradjanak, vagy legalábbis annak tűnjenek. Drága krémekkel, kezelések tucatjaival kényeztetik magukat, pedig a legalapvetőbb öregítő hibákat a mindennapokban követik el. Íme, öt teljesen hétköznapi szokás, amelyekkel szaporítjuk a ráncainkat!

Támadnak a ráncok

1. Hiba: Nem használ fényvédő krémet

A fényvédő krém használatának nem csak nyáron van létjogosultsága. Az egyik legerőteljesebb környezeti tényező, amely öregít és ráncokat generál – a napfény. Márpedig a nap, az UVA- és UVB-sugárzás nem csak nyáron, de minden évszakban támad. Éppen ezért, a napsugárzás erősségétől függően, télen-nyáron érdemes minimum 15-30-as fényvédő faktorral ellátott, BB- vagy CC krémet alkalmazni az arcon. A rendszeresen alkalmazott fényvédő segít megakadályozni a kisebb ráncok és foltok kialakulását, megakadályozza a bőr idő előtti kiszáradását és petyhüdtté válását.

2. Hiba: Nem hord napszemüveget

A fényvédő krémekhez hasonlóan napszemüveget is leginkább csak nyáron hordunk. Pedig a nap télen is a szemünkbe süthet, nem igaz? Évszaktól függetlenül érdemes napszemüveget hordani, hiszen a napsugarak, az UVA- és UVB-sugarak nem csak azért ártalmasak, mert elvakítanak. Egy jó minőségű napszemüveg megakadályozhatja a kancsalságot, valamint a kisebb, szem körüli szarkalábak korai kialakulását is. A jó napszemüveg védi a szemhéjat és a szemgolyót a káros sugaraktól. Kevesen tudják, de ezek az érzékeny területek éppolyan könnyen képesek le- vagy megégni, mint a vékony, érzékeny bőr. Ha tehát nem szeretne fájdalmas, égő szemet, húzódó szemhéjat és korai ráncokat, akkor szerezzen be egy jó minőségű napszemüveget.

3. Hiba: Dörzsöli a szemét

Amikor fáradtan, szinte észrevétlenül megdörzsöli a szemét, akkor pillanatnyilag úgy érzi, jólesett a mozdulat, kicsit kiélesedett a látása, a pár pillanatnyi sötétség felfrissítette. Ez azonban nagyon rossz szokás. Az állandósult dörzsölés nem tesz jót sem a szemnek, sem a körülötte lévő bőrnek. A szemhéjon és a szem környékén a bőr nagyon vékony és érzékeny. A rendszeres dörgölés kiszárítja és megnyújtja a bőrt, amely így könnyen ráncos lesz. Inkább ápolja a szem környékét könnyű, gél állagú, hűsítő hidratálókkal. Kerülje a gazdag, zsíros, nehéz szem körüli krémeket, ezek ugyanis túl nehezek a vékony bőrnek. A túl zsíros krém nem szívódik fel rendesen, eltömíti az egyébként is vékony bőr pórusait. Így ápolás és hidratálás helyett csak zsírosodást tapasztal majd.

4. Hiba: Elhanyagolja a nyak, a mellkas és a kéz ápolását

Állítólag a nők testén a valós kor elsősorban ezeken a területeken fedezhető fel a leginkább. Ez igaz lehet, hiszen a nagy arcápolási rituálék mellett a mindennapokban ezeknek a területeknek kevesebb figyelmet szentelünk. Pedig ezeken a testtájakon kevesebb a faggyúmirigy, vékonyabb a bőr, ezeket nehezebb hidratálni és feszesen tartani, mint például az arcot. És persze ezen érzékeny területek is bőven ki vannak téve a napsugárzásnak és egyéb környezeti ártalmaknak. Ha már az arcunkat naponta mossuk, kenjük, ápoljuk, ne feledkezzünk meg ezekről a fontos testrészekről sem. A nyakat és a mellkast is kenjük be legalább az arcra alkalmazott hidratáló krémmel, a kezünket pedig naponta akár többször is.

5. Hiba: Rosszul alszik

Nem csak az számít, mennyit alszik, hanem az is, hogyan. Fontos, hogy az alvás során végigmenjen az összes alvási cikluson és megfelelően mélyen aludjon a rem-, azaz a mélyalvásos fázisban. Ennek azért van jelentősége, mert a bőr ebben a ciklusban regenerálódik a legjobban, a sejtek ilyenkor épülnek, erősödnek a leghatékonyabban. Ha ez az alvás nem kielégítő minőségű vagy mennyiségű, akkor olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek alig érezhető gyulladást generálnak a szervezetben. ennek következménye nemcsak krónikus fáradtság és dekoncentráltság, hanem fakó, száraz bőr, egyre mélyülő ráncok, karikás, fénytelen szemek. Az alváshiány tehát öregít.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink