A téli hónapokban az arcbőr gyakran száraz és érzékeny, hiszen az arcunkat kevésbé tudjuk védeni a hideg és a szél ellen. Célszerű ilyenkor a hidratálókrémek rendszeres használata mellett tápláló pakolásokkal kényeztetni a bőrt. Mielőtt vásárolni indulna, nézzen körül a konyhában: otthon vegyszerektől mentes, krémes és gazdag pakolásokat, maszkokat készíthet gyümölcsökből és más természetes alapanyagokból.

Tápláló maszkok télre

MÉZES-ZABPELYHES MASZK

Hozzávalók:
    1 tojássárgája
    1 evőkanál méz  
    1 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál zabpehely

Igazi tápláló pakolás zsíros bőrre. A zabpehely és a tojássárgája nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, a méz és az olaj pedig hidratálja a pattanásokra hajlamos, felületén mégis száraz bőrt. Keverje el a hozzávalókat, ecset segítségével vigye fel a bőrére és hagyja hatni 15-20 percig. Öblítse le langyos vízzel, puha pamuttörülközővel óvatosan törölje szárazra az arcbőrét, majd használja a szokásos hidratálóját.

NARANCSOS MASZK

Hozzávalók:
    1 evőkanál frissen facsart narancslé
    1 evőkanál szódabikarbóna

Ez a maszk nélkülözhetetlen a pattanások elleni harcban. A szódabikarbóna hámlasztó, gyulladáscsökkentő hatású, a narancslé összehúzza a pórusokat és élénkíti az arcszínt. Keverje össze a hozzávalókat, és egy puha ecset segítségével vigye fel vékony rétegben az arcára és a nyakára. (Lehetőleg ezt a pakolást fekve vigye fel, az állaga miatt.) Hagyja hatni 20 percig, utána öblítse le langyos vízzel. Ne feledkezzen meg hidratálókrém használatáról!

BANÁNOS MASZK

Hozzávalók:
    1 érett banán
    1 evőkanál méz
    1 evőkanál tejszín
    pár csepp citromlé

A banán vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, s triptofánt tartalmaz, ami természetes bőrnyugtató. Ez a maszk összetevőinek köszönhetően tisztít és hidratál, enyhén antibakteriális, pórusösszehúzó hatású. A banánt törje össze villával, adja hozzá a mézet, a tejszínt és a citromlevet. Vigye fel az arcára a masszát, hagyja hatni 15 percig, majd langyos vízzel öblítse le. Végül a szokásos hidratálókrémmel fejezze be az arcápolást.

AVOKÁDÓS MASZK

Hozzávalók:
    ½ érett avokádó
     ½ apróra vágott uborka
    1 evőkanál méz
    1 evőkanál joghurt

Az avokádó olajtartalma miatt könnyen felszívódik, hatóanyagai – C-, E- és D-vitamin, kalcium, vas – pedig jól hasznosulnak a bőr alatti rétegekben. Táplálja, hidratálja a száraz bőrt, kisimítja a finom ráncokat. A joghurt megnyugtatja az érzékeny bőrt. Az avokádót és az uborkát botmixerrel pépesítse, adja hozzá a mézet és a joghurtot. Körkörös mozdulatokkal vigye fel az arcára és a nyakára. Hagyja hatni 30 percig, utána öblítse le.

SÜTŐTÖKÖS MASZK

Hozzávalók:   
    ½ alma  
    2 evőkanál felkockázott sütőtök
    1 evőkanál méz
    1 evőkanál görög joghurt vagy tej  
    csipetnyi fahéj

A sütőtök magas A- és C-vitamin-, valamint cinktartalmának köszönhetően ápolja, táplálja a bőrt, segít megőrizni a rugalmasságát. Az alfa-hidroxi sav remekül hidratál, az alma gyümölcssavai pedig segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában. Turmixolja össze a sütőtököt és az almát, keverje hozzá a mézet és a joghurtot, végül a fahéjat. Kenje be az arcát és a nyakát, hagyja hatni 15-20 percig, majd langyos vízzel mossa le a bőrét.

PAPAYÁS MASZK

Hozzávalók: 
    ½ éretlen papaya, felkockázva  
    1 teáskanál natúr joghurt
    1 teáskanál méz

Ez a maszk ragyogóvá varázsolja a bőrét és halványítja a pigmentfoltokat. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, stimulálja a vérkeringést. Turmixolja össze a hozzávalókat, majd vigye fel a pépet az arcára. Hagyja hatni 10 percig, majd öblítse le hideg vízzel és végül használja a szokásos hidratálóját. Ha érzékeny a bőre, érett papayát használjon, abban ugyanis kevesebb a papain nevű enzim, amely természetes bőrradír.

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink