A puha és fényes haj sokaknak csak álom – különösen így tél után, amikor a hajszárító és a festék káros hatásai mellett az időjárás okozta sérülésekkel is számolni kell. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy biztosítsa a haj regenerálódásához szükséges vitaminokat, tápanyagokat. Ehhez nyújtunk segítséget otthon is elkészíthető pakolások receptjeivel.

Tavaszi újjászületés, így lesz gyönyörű a hajad

Algás pakolás

Keverj el 2 evőkanál chlorellaport 2 evőkanál aloe veragéllel, 1 evőkanál kókuszolajjal és ¼ pürésített avokádóval. Vidd fel a keveréket a hajra, hagyd hatni 10 percig, majd mosd le nyugtató, kímélő samponnal. A chlorella algát a méregtelenítés királyának is nevezik, ráadásul jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E-vitamint, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet. Az aloe vera segít fenntartani a haj és a fejbőr pH-egyensúlyát, csökkenti a hajhullást.

Mézes-tojásos pakolás

1 vagy 2 tojást (a haj hosszúságától függően) keverj el 2-3 evőkanál mézzel, 2-3 evőkanál olívaolajjal és egy kevés hajbalzsammal. Vidd fel a keveréket a hajára, hagyd hatni 20 percig, majd mosd meg a hajat a szokásos módon. A méz gazdag antioxidánsokban, serkenti a haj növekedését, lágyítja a hajszálakat. A tojás erősíti a hajszálakat, segíti a regenerálódást, növekedést, megakadályozza a hajhullást. Az olívaolaj hidratálja, mélyen táplálja a hajat, fényessé, élettel telivé varázsolja a hajkoronát.

Kókuszolajos-mézes pakolás

1 evőkanál mézet keverj el 1 evőkanál extraszűz kókuszolajjal. Vidd fel a keveréket nedves hajra, hagyd hatni 30-40 percig, majd mosd meg samponnal a hajat. A hidegen sajtolt extraszűz kókuszolaj gazdag laurinsavban, amely vírus-, baktérium- és gombaölő hatású. Hidratál, segít megőrizni a haj nedvességtartalmát, gátolja a szabad gyökök képződését. Serkenti a hajnövekedést. Fényessé, puhává varázsolja a hajat.

Banános pakolás

1 érett banánt villával törjön össze, adjon hozzá ½ érett avokádót és 2 evőkanál kókuszolajat. Vigye fel a keveréket a hajra, hagyja hatni 20-40 percig, majd bő langyos vízzel öblítse le. A banán gazdag káliumban, erősíti a hajszálakat, csökkenti a hajhullást, serkenti a haj növekedését. Az avokádó táplálja, ápolja a hajszálakat, természetes védelmet nyújt a hővel és a kémiai anyagokkal szemben. Serkenti a hajnövekedést, csökkenti a hajhullást, mélyen hidratálja a fejbőrt.

Epres pakolás

Mintegy 8 szem epret törj szét villával, adj hozzá 1 tojássárgáját és 2 evőkanál olívaolajat. Mosd meg a hajat, vidd fel a pakolást, majd tegyél a fejedre egy zuhanysapkát (az eperdarabok hajlamosak „elmászkálni”). Hagyd hatni 20-30 percig, majd öblítsd le. A haj puha, fényes és illatos lesz. Az eper sok-sok vitamint és ásványi anyagot, köztük vasat tartalmaz. Frissíti, táplálja a hajat és a fejbőrt. A tojássárgája vitamin- és zsírsavtartalma révén helyreállítja az igénybe vett hajszálakat, ellenállóbbá teszi a tincseket, megállítja a hajhullást, dúsítja, erősíti, fényesíti a hajat.

Kókuszolajos-almaecetes pakolás

2 evőkanál extraszűz kókuszolajat keverj el 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál nyers almaecettel. Vidd fel a keveréket a hajra, hagyd hatni 20 percig, majd bő langyos vízzel moss hajat. Az almaecet segít megőrizni a fejbőr optimális pH-értékét, javítja a hajszálerek működését, több oxigénhez és tápanyaghoz juttatva a hajhagymákat. Csökkenti a hajhullást, megszünteti a fejbőr gombás, bakteriális fertőzéseit.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink