Tudja, mivel célszerű ápolni kicserepesedett ajkait? Hogyan fésülje ki kócos haját? Az apró szépséghibák elleni küzdelemben nem mindig a drága készítmények a leghatásosabbak. Íme, néhány egyszerű és természetes megoldás gyakori haj- és bőrproblémákra.

Természetes megoldások

A probléma: pattanások

A természetes megoldás: A problémás területeket kezelje 3 evőkanál aloe vera gélből és 4 csepp teafaolajból készült keverékkel. Az aloe megakadályozza a baktériumok elszaporodását, gyulladáscsökkentő, nyugtatja a bőrt, gyógyítja a sebeket és ösztönzi a sejtek növekedését. A teafaolaj pedig erős antibakteriális hatása miatt kiváló a pattanások ellen.

A probléma: száraz bőr

A természetes megoldás: Keverje el 1 citrom levét 5 evőkanál cukorral és 1 evőkanál olívaolajjal. zuhanyozás előtt masszírozza át egy szivacs segítségével a testét a keverékkel. A citrom természetes gyümölcssavakat tartalmaz, a cukor gyengéd hámlasztó, mely tisztítja a pórusokat és segíti a sejtek megújulását. Az olívaolaj gazdag e-vitaminban, amely táplálja és kondicionálja a bőrt.

A probléma: kócos haj

A természetes megoldás: Fél avokádót keverjen el két teáskanál olívaolajjal, majd masszírozza be a megmosott, nedves hajba. Hagyja hatni 15-20 percig, majd alaposan öblítse le. Mindkét összetevő tápláló, hidratáló hatású, amelyektől a haja jól kezelhetővé válik.

A probléma: cserepes ajkak

A természetes megoldás: Gyors segítség a kiszáradt ajkaknak a barna cukros radírozás. Benedvesített ruhával vigye fel a cukrot a szájára, és óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsölje át az ajkait. Ha úgy érzi, eltávolította az elhalt hámsejteket, langyos vízzel öblítse le a cukrot, majd kókusz- vagy shea vajjal vékonyan kenje be a száját.

A probléma: benőtt szőrszálak

A természetes megoldás: Oldjon fel négy aszpirint ½ teáskanál meleg vízben és keverje össze annyi mézzel, hogy jól kenhető pasztát kapjon. Alkalmazza a főzetet az érintett területen. Hagyja hatni 10 percig, majd langyos vízzel öblítse le. Az aszpirin szalicilsavat tartalmaz, amely hatásos hámlasztó. A méz hidratáló, gyulladáscsökkentő hatású.

A probléma: száraz, berepedezett kéz

A természetes megoldás: Adjon kedvenc kézkréméhez néhány csepp kókuszolajat és vastagon kenje be a kezét a krémmel. Növelheti a készítmény hatását, ha 10 percre gumikesztyűt húz.

A probléma: foltos fogak

A természetes megoldás: Keverjen el 3 teáskanál szódabikarbónát 1 teáskanál vízzel, majd mosson alaposan fogat a pasztával. Hetente 2-3 alkalommal használja. A szódabikarbóna polírozza a fogakat, eltávolítja az elszíneződéseket, de mindennapi használata nem ajánlott, mert megsértheti a fogzománcot.

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink