Beköszöntött a jó idő, előkerülnek a nyitott cipők. A többi testrészünkhöz képest a lábápolásra sajnos kevesebb időt és energiát fordítunk, ami sokszor meg is látszik. A lábunk szépségére és egészségére azonban nem árt vigyázni, hiszen nap mint nap komoly munkát végez. Kényeztesse a lábait, hogy aztán büszkén mutathassa meg a világnak.

Tippek a gyönyörű lábért

A lábát…

…ellenőrizze rendszeresen!

Érdemes mindennap alaposan átnéznie a lábát: ellenőrizze, hogy nincsenek-e apró sérülések, sebek, kiütések, duzzanatok rajta. A nem kezelt sérülések elfertőződhetnek, a lábfej és a köröm deformitását is okozhatják. Sokszor a lábfejen jelentkeznek először a szív- és keringési rendszer betegségére utaló tünetek. Figyelje meg a körmei színét és állapotát – a köröm számos meglévő és kialakulófélben lévő betegséget jelezhet.

…tisztítsa gondosan!

A lábak tisztítása része az alapvető higiéniának. Fürdés, zuhanyozás közben kíméletes szappannal mossa meg a lábfejét, a talpát és az ujjközöket is. Ha szükséges, puha körömkefével dörzsölje át a körmöket és a sarkait. Előfordulhat, hogy napközben szükség van frissítő lábfürdőre. Erre soha ne sajnálja az időt! …mindig törölje szárazra. Ez természetesnek tűnik, de sokan nem foglalkoznak azzal, hogy fürdés után felitassák a vizet a lábukról. Nemcsak a lábfejet és a talpat kell alaposan megtörölni, hanem az ujjközöket is. A gombák ugyanis nagyon kedvelik a meleg, szűk, nedves helyeket. Az ujjak közötti vékony bőrön könnyen megtelepednek és elszaporodnak, kellemetlen tüneteket okozva. Ha hajat mosott, a hajszárító meleg levegőjét irányítsa pár percre a lábára.

…hintőporozza!

Miután megszárította a lábát, szórja be hintőporral. Amellett, hogy a hintőpor kellemes hűvös érzést ad, szárazon tartja a bőrt, késlelteti a kellemetlen szagok kialakulását. Ha lábgombától vagy más fertőzéstől szenved, használjon speciális hintőporokat, amelyek antibakteriális, gomba- és vírusellenes hozzátevőket tartalmaznak, hidratálják, táplálják a bőrt és enyhítik a viszketést.

…áztassa rendszeresen!

Sokan úgy tartják, hogy a lábfürdők többet érnek minden gyógyszernél. Pihentető, lazító, méregtelenítő, frissítő fürdő – mindig olyan, amilyenre éppen szükség van. Nem kell hozzá más, csak egy lavór meleg víz és különféle gyógynövények illóolajai. A lábfürdő 15-30 percnél ne tartson tovább, a víz hőmérséklete 40 fok körül legyen. Ha a bőrkeményedést szeretné könnyedén eltávolítani, érdemes még melegebb vizet használni.

…hidratálja!

Bár kaphatók külön lábápoló krémek, a testápoló, a kézápoló vagy a vazelin is tökéletes a láb hidratálására. A lényeg, hogy tartalmazzon értékes tápanyagokat, vitaminokat. Csak a talpát és a lábfejét kenje be, az ujjak közötti területet – a gombásodás elkerülése miatt – hagyja ki. A bőrkeményedésekre használjon speciális készítményeket. mozgassa mindennap. A lábfej és a lábujjak mozgatása, tornáztatása növeli a lábujjak hajlékonyságát és javítja a láb vérellátását. Erősíti a lábizomzatot, növeli a bokaízület mozgathatóságát, hatásos bokasüllyedés és lúdtalp ellen. Ne rakja keresztbe a lábait hosszabb ideig, és ne viseljen szoros zoknit, nadrágot, ezek ugyanis akadályozzák a vér szabad áramlását.

…védje az időjárás viszontagságaitól!

Nemcsak a hidegtől, széltől kell megvédeni a lábát, nyáron is óvni kell a káros környezeti hatásoktól. A lábfej érzékeny bőre nagyon könnyen megég, így még egy városnéző sétához is ajánlott a fényvédő használata, különösen, ha papucsban vagy szandálban indul felfedező körútra.

…kényeztesse megfelelő cipővel!

A jó cipő nem luxus. Mindig vásároljon kényelmes, a lábára tökéletesen illő cipőt, amiben „elférnek” az ujjai, és ami nem okoz maradandó sérüléseket a lábcsontokban és a körmökön. Mindig szánjon elég időt a cipővásárlásra.

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink