Néhány egyszerű szabály, hogy télen is kifogástalan legyen az arcbőr

Tippek a ragyogó arcbőrért

Használjon fényvédőt!

A ráncok 90 százalékáért a napfény a felelős. Ne feledje: a megelőzés sokkal könnyebb, mint a bőrt ért káros hatások semlegesítése. A téli hónapokban is fontos az arcbőr védelme, használjon olyan nappali krémet, amely a bőr idő előtti öregedését okozó UVA-, és a bőrrák egyik fő okozója, az UVB-sugarak ellen is védelmet nyújt.

Tisztítsa rendszeresen a sminkeszközeit!

Rossz hír mindazoknak, akik eddig erre nem gondoltak: a sminkecset és szivacs hemzseg a piszoktól. A szőrszálak között, illetve a szivacsban megbújó baktériumok gyakran okoznak kellemetlen bőrpanaszokat. Hetente egyszer langyos samponos vízben mossa ki az ecsetet, bő vízzel öblítse ki, majd hagyja a levegőn megszáradni.

Egyen diót!

A brazil dió gazdag szelénben, ami növeli a bőr rugalmasságát és csökkentheti a bőrrák kialakulásának kockázatát. Az ómega 3 zsírsavak csökkentik a gyulladást, a bőr kondíciója javul. Egy maroknyi mindennap segít, hogy a bőre feszes és fiatal maradjon.

Vessen be szérumokat!

A szépség nem a mennyiségen múlik: a szérumok koncentráltabbak, mint a krémek, így bizony ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb több. Keressen a bőrtípusának megfelelő, magas antioxidáns-tartalmú szérumokat, melyek megvédik bőrét a káros szabad gyököktől és javítják a kollagéntermelést, így biztosítva a bőr feszességét.

Fertőtlenítse a telefonját!

Talán meglepő, de az okostelefonok érintőképernyőjén legalább annyi baktérium található, mint mondjuk a fürdőszobában. És ha ez nem lenne elég, a vírusok is olyan könnyen terjednek a telefonkészülék segítségével, mint mondjuk egy tüsszentéssel. A baktériumok aztán közvetlen kapcsolatba kerülnek az arcbőrrel, pattanásokat, irritációt okozva. Ahhoz, hogy a telefonja baktériummentes legyen, nem kell mást tennie, mint naponta néhány alkalommal áttörölni antibakteriális kendővel.

Használja a bőrápolókat megfelelő sorrendben!

Ha több bőrápolót használ, mindig a vízben oldódóval kezdje először, majd a vastagabb, krémesebb állagúval fejezze be a bőre ápolását. Ha ugyanis fordított sorrendben csinálja, a nehezebb krém blokkolni fogja a könnyebb állagút, és a hatóanyagok nem jutnak a bőr mélyébe.

Óvatosan a tejtermékekkel!

A tejipari termékek serkentik a faggyúmirigyek működését, elősegítik a pattanások kialakulását. óvakodjon azoktól a termékektől, amelyekről nem is gondolná, hogy tartalmaznak tejterméket, mint például a salátaöntetektől. Persze a reggeli tejeskávéra nem kell nemet mondania: válasszon sovány tejet, ami nemcsak a bőrápolás, hanem a diéta szempontjából is jobb választás.

Használjon retinoltartalmú krémeket!

A retinol: A-vitamin, mely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb és jobb sejtek képződését. Gyulladáscsökkentő hatása révén hatékony az akne ellen, de csökkenti a ráncokat is.

Aludjon legalább 8 órát naponta!

Az alváshiány lassítja a vérkeringést, ezért sápadt, aki csak néhány órát pihen éjszaka. A sejtek megújulása is éjjel történik, ezért fontos, hogy a tápanyagokban gazdag hidratálókrém felvitele után sokat aludjon.

Tisztítsa az arcbőrét!

A kitágult pórusok még nagyobbnak látszanak, ha tele vannak piszokkal, olajjal, elhalt sejtekkel. Az éjszakára a bőrön hagyott smink és a por a bőr kiszáradását vagy korpásodását okozhatják, gyulladt pattanások alakulhatnak ki. Ezért fontos, hogy a zsíros, tág pórusú arcbőrt megfelelő arctisztító tejjel mossa le, majd törölje át szalicilsav-tartalmú tonikkal. Ne feledje eltávolítani a festéket a szeméről sem.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink